۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵
سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری رمزارزها باید در انحصار بانک مرکزی باشد
دبیرکل خانه صمت ایران:

سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری رمزارزها باید در انحصار بانک مرکزی باشد

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بر نقش انحصاری بانک مرکزی در سیاست‌گذاری، نظارت و تنظیم‌گری بازار رمزارزها تاکید کرد.

به گزارش بازار، آرمان خالقی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با تاکید بر نقش انحصاری بانک مرکزی در سیاست‌گذاری و نظارت بر بازار رمزارزها گفت: بانک مرکزی تنها نهاد رسمی سیاست‌گذار حوزه پول و مبادلات ارزی در کشور است و بر همین اساس، مسئولیت تنظیم‌گری رمزارزها نیز باید بر عهده این نهاد باشد. این موضوع مطابق با صحبت‌های رئیس‌جمهور و قوانین موجود است که در واقع از نظر فنی و قانونی هیچ نهاد دیگری نباید متولی این حوزه باشد. حتی معتقدم باید زودتر از اینها بانک مرکزی ورود جدی‌تری به موضوع می‌کرد.

وی افزود: اگر رمزارزها را به عنوان پول مجازی یا دیجیتال در نظر بگیریم، طبیعی است که تنظیم مقررات مالی و پولی کشور، از جمله رمزارزهای غیردولتی، در چارچوب وظایف بانک مرکزی قرار می‌گیرد. همان‌طور که دلار و یورو تحت نظارت بانک مرکزی هستند، رمزارزها هم باید از این قاعده تبعیت کنند. چند سال پیش که موضوع رمزارزها مطرح شد، بارها به متولیان بانک مرکزی تاکید کردم که باید در این حوزه ورود کنند؛ چه در زمینه تولید و چه نظارت بر مبادلات. اگر قرار است در آینده داد و ستدی با رمزارزها انجام شود، بهتر است از همین الان بانک مرکزی سیاست‌گذاری و نظارت داشته باشد تا بعداً با مشکلات جدی مواجه نشویم.

خالقی با تاکید بر نظارت بانک مرکزی در حوزه امنیت و حفاظت از داده‌های کاربران افزود: حفاظت از داده‌های کاربران و محرمانگی اطلاعات باید در چارچوب حکمرانی مالی و تحت نظارت بانک مرکزی انجام شود. بانک مرکزی باید در سیاست‌گذاری‌ها و مسائل امنیتی ورود و حتی درباره اعتبار برخی رمزارزها تصمیم‌گیری کند. در واقع این نهاد باید تضمین کند که رمزارزهای مورد استفاده، معتبر و قابل اطمینان هستند.

دبیرکل خانه صنعت، معدن وتجارت ایران در واکنش به اینکه برخی معتقدند نهادهای دیگری هم می‌توانند نقش تنظیم‌گر داشته باشند گفت: اعطای نقش تنظیم‌گری مستقل به نهادهایی مثل وزارت ارتباطات می‌تواند باعث تعارض نهادی و چندگانگی تصمیم‌گیری شود. معتقدم وزارت ارتباطات فقط می‌تواند زیرساخت را فراهم کند و مثلا معاونت علمی و فناوری هم می‌تواند در حوزه دانش فنی ورود کند، اما سیاست‌گذاری و نظارت باید منحصراً بر عهده بانک مرکزی باشد. حتی وزارت صمت که گفته می‌شد می‌تواند مجوزهایی برای تولیدکنندگان رمزارز صادر کند نیز صرفاً می‌تواند در حوزه تأمین برق و محل استقرار مزارع استخراج رمزارز نقش داشته باشد.

به گفته وی، این نهادها هیچ نقشی در سیاست‌گذاری پولی نخواهند داشت چراکه وقتی صحبت از مبادله و نقش پولی رمزارزها می‌شود، این وظیفه به بانک مرکزی بازمی‌گردد و باید تحت نظارت این نهاد باشد.

کد خبر: ۳۴۴٬۰۰۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha