۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۱
لزوم مصرف بهینه آب| سدهای هرمزگان در وضعیت قرمز
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان تاکید کرد

لزوم مصرف بهینه آب| سدهای هرمزگان در وضعیت قرمز

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان بر لزوم مصرف بهینه آب برای عبور از تابستان سخت پیش‌رو تاکید کرد و گفت: سدهای استان در سال‌جاری با کمترین میزان ذخیره آبی مواجه هستند.

به گزارش بازار، جمشید عیدانی روز شنبه با اعلام این خبر با اشاره به کاهش شدید نزولات آسمانی و تاثیرات مخرب آن بر بخش‌های کشاورزی و تامین آب آشامیدنی، نسبت به فرارسیدن تابستانی سخت در استان هشدار داد و اظهار کرد: سدهای میناب، شمیل و نیان هم‌اکنون در وضعیت بحرانی بوده و تقریبا هیچ آبی در آن‌ها باقی نمانده است.

وی با تاکید بر ضرورت تغییر الگوی مصرف آب توسط تمامی اقشار جامعه، ترویج فرهنگ مدیریت مصرف بهینه را کلید حل مشکلات پیش‌رو دانست و بیان کرد: با نگاه به آینده، می‌توان با مصرف بهینه آب، بسیاری از مشکلات را برطرف کرد؛ این امر نیازمند مشارکت و همکاری همه مردم است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای هرمزگان تمدید ممنوعیت برداشت آب از دشت‌ها را نیز یک چالش جدی عنوان کرد و گفت: با وجود این محدودیت‌ها، شرکت آب منطقه‌ای با برنامه‌ریزی و آمادگی کامل، تمهیداتی را برای جلوگیری از تشدید بحران در نظر گرفته است.

عیدانی، حفر چاه در بستر رودخانه‌ها برای تامین آب کشاورزی را یکی از این اقدامات برشمرد و ادامه داد: برای تامین آب آشامیدنی نیز با حفر چاه و استفاده از ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌ها، اقدامات مناسبی انجام شده است.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، از کشاورزان خواست تا با استفاده از روش‌های نوین آبیاری و کشت محصولات کم‌آب‌تر، در صرفه‌جویی مصرف آب مشارکت کنند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای هرمزگان همچنین از مردم خواست تا با رعایت نکات ساده‌ای مانند کاهش زمان استحمام، استفاده از شیرآلات کم‌مصرف و جلوگیری از هدررفت آب در مصارف خانگی، به حفظ این منبع حیاتی کمک کنند.

عیدانی با تاکید بر نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، از آن‌ها خواست تا با اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی عمومی، مردم را نسبت به اهمیت این موضوع حساس کنند.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری و همدلی همه مردم و مسئولان، بتوان از تابستان سخت پیش‌رو با کمترین مشکل عبور کرد.

در حال حاضر سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاه‌ها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمه‌ها است؛ هرمزگان با ۱۴ شهرستان و ۱۴ جزیره در خلیج همیشه فارس، بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و از آن به عنوان پایتخت اقتصادی و دروزاه پیشرفت ایران یاد می‌شود.

گفتنی است؛ استان هرمزگان به دلیل قرارگرفتن در منطقه خشک و نیمه‌خشک، همواره با چالش کم‌آبی مواجه بوده است و کاهش نزولات آسمانی در سال‌های اخیر، این مشکل را تشدید کرده است.

کد خبر: ۳۴۳٬۳۲۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha