۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۷
واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با ارقام جدید از امروز

واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با ارقام جدید از امروز

واریز حقوق بازنشستگان از امروز (۲۹ اردیبهشت‌ماه) با ارقام جدید آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت به حساب ۵ میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی واریز می‌شود.

به گزارش بازار، واریز حقوق و مزایای بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی با احتساب افزایش سالانه و اجرای مرحله دوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ( ۳۰ درصد) از امروز (۲۹ اردیبهشت‌ماه) با ارقام جدید آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت به حساب ۵ میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی واریز می‌شود.

در راستای اجرای برنامه هفتم توسعه، مرحله دوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با افزایش ۳۰ درصدی در حال اجراست و علاوه بر این، طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی، بن معیشت بازنشستگان با ۵۰ درصد افزایش، به۶۰۰ هزار تومان، حق عائله‌مندی با ۵۰ درصد افزایش به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و حق اولاد (به‌ازای هر فرزند) با ۱۰۰ درصد افزایش به یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان رسیده است.

اما ماجرا از این قرار است که در چارچوب یک روش مشخص برای محاسبه حقوق و اعمال متناسب‌سازی مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی؛ سه مرحله، افزایش مبلغ مستمری سالانه ۱۴۰۳، افزایش مبلغ متناسب‌سازی این سال و تعیین متناسب‌سازی ۱۴۰۴ تدوین شده است.

در گام اول؛ پس از اعمال ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی (افزایش سالیانه با تصویب هیات وزیران) در میزان مستمری ۱۴۰۳، مبلغ مستمری ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی مشخص شده است. مصوبه مزدی سال‌جاری شورای عالی کار به عنوان ملاک برای تعیین افزایش حقوق بازنشستگان توسط تامین اجتماعی قرار گرفته است؛ زیرا شاخصی قابل اتکا و برگرفته از آمارها و ملاحظات گوناگون حاصل از فرآیندی شفاف و تعاملی است. در این روش برای محاسبه مستمری حداقل‌بگیران (کسانی که با توجه به مدت سابقه و دستمزد مبنای کسر حق بیمه، مستمری آنان کمتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال برقراری بوده و مطابق ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی تا آن سطح ترمیم شده است) ، مبلغ مستمری ۱۴۰۳ در عدد ۱.۴۵ (۴۵ درصد میزان افزایش حقوق حداقل‌بگیران و کمتر در سال ۱۴۰۴) ضرب شده است. همچنین جهت تعیین مستمری سایر سطوح، مبلغ مستمری ۱۴۰۳ در عدد ۱.۳۲ (میزان افزایش حقوق امسال سایر سطوح) ضرب و رقم ثابت ۹.۳۱۶.۵۰ ریال نیز به آن اضافه شده است.

در گام دوم؛ مبلغ متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ در ۱.۳۲(میزان افزایش حقوق امسال) در قالب ماده ۹۶ تامین اجتماعی ضرب و در خروجی آن مبلغ متناسب‌سازی‌ این سال با افزایش این ماده قانونی حاصل شده است.

در گام سوم؛ ابتدا مبلغ متناسب سازی مطابق فرمول محاسبه شده و سپس مابه‌التفاوت متناسب‌سازی افزایش یافته ۱۴۰۳ تا ۷۰درصد مبلغ متناسب‌سازی فوق به عنوان متناسب‌سازی سال ۱۴۰۴ تعیین می‌شود. بدین ترتیب مجموع متناسب‌سازی افزایش یافته ۱۴۰۳ و متناسب سازی سال ۱۴۰۴، طبق قانون معادل ۷۰درصد مبلغ متناسب‌سازی است. موضوعی که همواره مطالبه ذینفعان از سازمان تامین اجتماعی در نحوه اجرای متناسب‌سازی بوده است.

سازمان تأمین اجتماعی نیز در این راستا اعلام کرده است که متناسب‌سازی در سال ۱۴۰۵ نیز ادامه خواهد داشت و تا پایان سال سوم اجرای برنامه هفتم، جبران ۹۰ درصد افت ضریب مستمری نسبت به حداقل دستمزد زمان برقراری آن انجام می‌شود.

لذا پرداخت حقوق و مزایای جدید بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی به همراه مبالغ متناسب‌سازی، طی روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت انجام می‌شود.

در این میان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران می‌توانند وارد سامانه غیرحضوری تامین اجتماعی (es.tamin.ir) یا اپلیکیشن «تامین من» شوند و حکم جدید خود را مشاهده کنند.

کد خبر: ۳۴۲٬۳۹۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • مستمری بگیر IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
      0 0
      حقوق طبق مبلغ فروردین واریز و هیچ افزایشی نداشته است .
    • علی آشتی IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
      0 0
      حقوق باحکم جدید واریز نشد حقوق فروردین واریز شد این همه معطلی آخرش این