به گزارش بازار، سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: «قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان» و آیین نامه اجرایی آن به رونق تولید، اقتصاد و بازار ضربه میزند.
سردار رحیمی ضمن بیان صریح اعتراض خود نسبت به موضوع کالاهای تهلنجی، اظهار کرد: تعریف کالای ملوانی یا تهلنجی به معنای جابهجایی محدود کالا توسط لنجهای باربری برای جبران هزینه در مسیر بازگشت از سفر است و این امتیاز برای کمک به اقتصاد ملوانان و دارندگان لنجهای باربری اعطا شده و در قانون ذکر شده است که مقدار کالای محدود باید در شهرهای مرزی و ساحلی فروخته شود و مورد مصرف قرار گیرد.
وی ادامه داد: اکنون برخی لنجها از ۲۰۰ تا ۵۰۰ تن کالای قاچاق (در هر ماه) را در پوشش قانونی کالای ملوانی وارد کشور میکنند و همین کالاها به عنوان خوراک خودروهای شوتی در سراسر کشور توزیع میشود.
سردار رحیمی تصریح کرد: ورود برخی کالاها که توسط لنجها وارد کشور میشود اساساً غیرقانونی و مغایر با حمایت از تولید داخلی است. برای مثال در حوزه لوازم الکترونیک به خصوص تلویزیون، حجم بزرگی از قاچاق توسط کالای ملوانی وارد کشور میشود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه این کالاها از طریق شبکه توزیع خودروهای شوتی به مرکز کشور منتقل میشوند، افزود: پلیس برای برخورد با این کالاها باید تمامی کسب و کارها و اصناف را مورد رصد قرار دهد.
این مقام ارشد پلیس امنیت اقتصادی تاکید کرد: گروههایی در غرب کشور تشکیل میشود که با استخدام افراد به عنوان کولهبر (تحت پوشش کالای کولهبری برای مرزنشینان)، با مبلغی اندک این افراد را مورد سوء استفاده قرار میدهند و اقدام به واردات کالا میکنند.
سردار رحیمی این افراد را باندهای قاچاق کالا معرفی کرد و افزود: قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و آییننامهای که اکنون در حال اجرا است، بهطور رسمی ترویجدهنده قاچاق کالا است و به رونق تولید، اقتصاد و بازار ضربه میزند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهار کرد: اگر قرار است کالایی وارد کشور شود باید در چارچوب قانونی قرار گیرد و با عبور از مجراهای رسمی وارد شود و حقوق گمرکی و به طور کلی حق مردم را پرداخت کند و سپس توزیع شود.
نظر شما