به گزارش بازار، کوروش خلیلی مدیرکل شیلات استان با اشاره به سهم ۸۷ درصدی ماهیان گرمآبی در تولیدات شیلاتی استان گفت: از مجموع ۸۶ هزار تن تولیدات شیلاتی استان در سال ۱۴۰۳ سهم آبزیپروری ۸۶ درصد و سهم صید از دریا ۱۴ درصد است.
خلیلی تولیدات شیلاتی استان در بخش آبزیپروری را ۶۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: شیلات استان با تولید سنتی ماهیان گرمآبی در قالب مزارع منفرد، رشد ۲ تا سه برابری تولید معمول در مزارع متراکم و تولید در منابع آبی و پهنههای آببندانی توانست سهم ماهیان گرمآبی را در صنعت آبزیپروری استان به ۸۷ درصد برساند.
وی تصریح کرد: روند توسعه تولیدمتراکم ماهیان گرمآبی دراستان گیلان از سال ۱۳۹۹ با تولید ۵۰۰ تن آغاز و در سال ۱۴۰۲ به ۲ هزار تن رسید. در سال ۱۴۰۳ نیز با توسعه بازار ماهیان گرمآبی و افزایش کیفیت آن تولید این ماهیان به روش متراکم و نیمه متراکم به ۱۲ هزار تن افزایش یافت.
مدیرکل شیلات گیلان تولید ماهیان گرمابی در این استان را یک مزیت بر مبنای شرایط و اقلیم عنوان کرد و گفت: سهم بالای تولید این گونه نسبت به ماهیان سردآبی و خاویاری گواه این امر است.
وی اضافه کرد: شیلات استان از سال ۱۴۰۱ با پرداخت تسهیلات و مشوقهایی برنامه توسعه متراکم را به منظور افزایش کیفیت، بهینهسازی مصرف آب در واحد سطح و جهش تولید در دستور کار قرار داد.
وی اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد از مزارع آبزیپروری استان را مزارع پرورش ماهیان گرمآبی تشکیل میدهد و گیلان این ظرفیت را دارد که با افزایش مزارع تولید متراکم و رشد ۲ تا سه برابری تولید در این مزارع به رتبه نخست تولید ماهیان گرمآبی کشور برسد.
مدیر کل شیلات گیلان آینده صنعت آبزیپروری استان را با توسعه مزارع متراکم درخشان اعلام کرد و افزود: از مجموع نزدیک ۱۱ هزار هکتار اراضی پرورش ماهی استان ۹۵ درصد توسط بخش خصوصی به تولید ماهیان گرمابی (در قالب مزارع منفرد و منابع آبی) مشغول بوده و مابقی در حوزه بازسازی ذخایر و پرورش ماهیان سردآبی و خاویاری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت : هفت مرکز تکثیر بخش خصوصی نیز در استان بچه ماهیان گرمآبی مورد نیاز مزارع پرورش را تولید میکنند که علاوه بر تامین نیاز داخلی این بچه ماهیان به سایر استانها نیز صادر میشود.
خلیلی اظهار کرد: طبق آمار گمرک ایران و سازمان دامپزشکی سال گذشته حود هفت هزار تن انواع ماهی بصورت تازه و منجمد از این استان صادر شدهاست.
نظر شما