به گزارش بازار به نقل از سیانان، آمریکا و چین روز دوشنبه توافق کردند که تعرفههای گمرکی برای کالاهای یکدیگر را برای یک دوره ابتدایی ۹۰ روزه بهطور چشمگیری کاهش دهند.
این توافق غافلگیرکننده که در قالب بیانیهای مشترک منتشر شد، به کاهش تنشها در جنگ تجاری میان دو اقتصاد اول جهان منجر شده و بازارهای جهانی را تقویت کرده است.
این بیانیه پس از مذاکرات فشرده چندروزه در ژنو سوئیس میان مقامات دو کشور صادر شد؛ مذاکراتی که در آن، هر دو طرف از «پیشرفت قابل توجه» سخن گفتند.
در این بیانیه آمده است که آمریکا و چین «بر اهمیت داشتن روابط اقتصادی و تجاری پایدار، بلندمدت و مبتنی بر منافع متقابل» تأکید دارند.
کاهش تعرفهای متقابل تا پیش از ۱۴ مه اجرایی خواهد شد. تعرفههای ۲۰ درصدی آمریکا علیه چین که در فوریه و مارس بهدلیل موضوع فنتانیل وضع شده بودند، همچنان پابرجا میمانند. با این حال، هر دو طرف توافق کردند که تعرفههای «متقابل» بر کالاهای یکدیگر را به مدت ۹۰ روز، معادل ۱۱۵ درصد کاهش دهند.
بنا بر این بیانیه مشترک، آمریکا بهطور موقت میانگین تعرفههای خود بر کالاهای چینی را از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش خواهد داد و چین نیز تعرفههای خود بر واردات آمریکایی را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد خواهد رساند.
سرمایهگذاران جهانی نیز از فروکشکردن این جنگ تجاری استقبال کردهاند؛ جنگی که با تعرفههای سنگین دولت دونالد ترامپ آغاز شد و بازارهای مالی را بههم ریخت و همچنین زنجیرههای تأمین را مختل کرد و نگرانیها درباره رکود اقتصاد جهان را افزایش داد.
بر اساس این گزارش، معاملات آتی شاخص داو جونز روز دوشنبه بیش از ۲ درصد جهش کرد؛ معاملات آتی اساندپی ۵۰۰ حدود ۳ درصد رشد داشت و قراردادهای آتی شاخص فناوریمحور نزدک کامپوزیت بیش از ۳.۵ درصد در جریان معاملات بعدازظهر آسیا بالا رفتند. بازارهای آسیا نیز صعودی بودند؛ شاخص هنگ سنگ در بورس هنگکنگ حدود ۳ درصد افزایش یافت.
ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای عمده افزایش یافت، در حالیکه قیمت طلا که معمولاً در شرایط آرامش اقتصادی کاهش مییابد، افت کرد.
این جنگ تجاری تا کنون تأثیر محسوسی بر اقتصادهای هر دو کشور داشته است. تولید ناخالص داخلی آمریکا که شاخصی فراگیر از وضعیت اقتصادی این کشور است، برای نخستین بار از اوایل ۲۰۲۲ دچار کاهش فصلی شد چرا که واردکنندگان برای دریافت کالاها پیش از اجرای تعرفههای سنگین عجله داشتند.
نظر شما