۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
گام معلق لک لک، بی‌ثباتی اقلیمی و عدم قطعیت‌ها در خاورمیانه

گام معلق لک لک، بی‌ثباتی اقلیمی و عدم قطعیت‌ها در خاورمیانه

افزایش دما به معنای تبخیر بیشتر است که منجر به افزایش تقاضا برای منابع آب شیرین می‌شود که متأسفانه با همان سرعت دوباره جایگزین نمی‌شوند.

به گزارش بازار، دکتر حسین شیرزاد، تحلیل‌گر و دکترای توسعه کشاورزی نوشت:

با شروع سال ۲۰۲۵ تکاپوی خاورمیانه با درصد بالایی از زمین های خشک و نیمه خشک با بهره وری پایین کشاورزی در تنگنای نبرد با کمبود آب ادامه دارد و تغییرات اقلیمی تهدیدات شدیدی را در بسیاری از جبهه ها ایجاد کرده، به ویژه زمانی که در مورد تنش آبی صحبت می کنیم.

افزایش دما به معنای تبخیر بیشتر است که منجر به افزایش تقاضا برای منابع آب شیرین می‌شود که متأسفانه با همان سرعت دوباره جایگزین نمی‌شوند. جدای از این عامل آشکار، مسائل دیگری نیز وجود دارد که به کاهش دسترسی به آب شیرین کمک می‌کند، از جمله بهره‌برداری بیش از حد از ذخایر آب زیرزمینی همراه با آلودگی ناشی از فعالیت‌های مختلف انسانی، حال اگر به روندهای جمعیتی در منطقه خاورمیانه نگاه کنید، اکنون چندین دهه است که روند صعودی داشته است. چیزی که با توجه به سطح کنونی نرخ زاد و ولد، احتمالاً به این زودی کاهش نخواهد یافت.

کد خبر: ۳۴۰٬۵۰۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha