بازار؛ گروه بین الملل: بازار نفت طی روزهای اخیر در پی افزایش تشدید تنش های تجاری میان آمریکا و چین تا سطح کم سابقه ای با افول مواجه شده است. اگرچه صبح روز سه شنبه به وقت بازارهای آسیایی شاهد رشد بیش از یک درصدی قیمت نفت بودند، اما وضعیت کلی بازار همچنان نزولی بوده و به نظر می رسد بازارهای جهانی همچنان از کشش لازم برای رسد قیمت برخودار نیستند.
وب سایت مشهور «اویل پرایس» نیز در تازه ترین گزارش خود، دلیل اصلی ریزش های مداوم قیمت در بازار نفت را کاهش تقاضا دانسته عنوان کرده است. بخش عمده ای از این کاهش تقاضا البته به چین ابزمیگردد؛ کشوری که علیرغم ادعای خود برای رسیدن به رشد ۵ درصدی مورد هدفگذاری پکن، بسیار بعید به نظر می رسد در صورت عدم دستیابی به توافق تجاری با آمریکا بتواند این میزان رشد را تجربه نماید. اگرچه خلاء حضور یک نهاد یا دیده بان مستقل اقتصادی در چین برای رصد مدعیات دولت این کشور در خصوص نرخ رشد اقتصادی محسوس بوده و تنها راه دسترسی به گزارش های اقتصادی این کشور، اعتماد به آمارهای دولتی است، اما گزارش های میدانی حاکی از آن است که میزان صادرات شرکت های مختلف چینی به آمریکا با افول شدید مواجه شده است. شبکه خبری CBS در تازه ترین گزارش خود از آخرین وضعیت صادرات چین به آمریکا نیز این موضوع را تایید کرده است.
بازار نفت از ژوئن سال ۲۰۲۲ پس از رسیدن قیمت به کانال ۱۱۷ دلار، همچنان در روند نزولی به سر برده و در چنین بازاری، کسی حاضر به سرمایه گذاری نخواهد بود.
همین بی ثباتی ایجاد شده در بازارهای جهانی منجر به عقب نشینی سرمایه گذاران از بازارهای مالی پر ریسک مانند بازار نفت شده است. مضاف بر اینکه اگرچه ریزش های اخیر قیمت نفت از سال ۲۰۲۱ تاکنون کم سابقه بوده، اما حقیقت امر این است که بازار نفت از ژوئن سال ۲۰۲۲ پس از رسیدن قیمت به کانال ۱۱۷ دلار، همچنان در روند نزولی به سر برده و در چنین بازاری، کسی حاضر به سرمایه گذاری نخواهد بود. همین کاهش تقاضا چه از سوی سرمایه گذاران و چه شرکت های چینی، منجر به ریزش های شدید فعلی شده است.
تحلیل تکنیکال قیمت نفت وست تگزاس
قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس صبح روز سه شنبه به وقت بازارهای آسیایی وارد کانال ۵۸ دلار شده و با اینحال، روند قیمت در کوتاه مدت همچنان نزولی به نظر می رسد. نگاهی به نمودار قیمت نیز نشانگر شکل گیری گوِه نزولی است. نکته مهم اینکه قیمت نفت پس از چند بار آزمایش مقاومت ۷۲.۵۰ دلاری با ریزش شدید مواجه شده و به زیر خط پایینی گوه نزولی رسیده است.
قیمت تنها در صورت ورود به کانال ۶۶ دلار امکان افزایش داشته که در حال حاضر، چنین چشم اندازی برای قیمت نفت WTI دستکم در کوتاه مدت به چشم نمی خورد
همچنین سطوح MA۵۰ و ۲۰۰ روزه قیمت نفت نیز شکسته شده و به مقاومت تبدیل شده اند که نشانگر ادامه فشار نزولی شدید حاکم بر بازار است. اندیکاتور RSI همچنان زیر ۴۰ قرار داشته که نشانگر افزایش فشاار فروش در بازار است.
توجه داشته باشد که قیمت تنها در صورت ورود به کانال ۶۶ دلار امکان افزایش داشته که در حال حاضر، چنین چشم اندازی برای قیمت نفت WTI دستکم در کوتاه مدت به چشم نمی خورد. اما به سرمایه گذاران توصیه می شود حتما پیش از ورود احتمالی به موقعیت های خرید، حتما آخرین وضعیت اقتصادی چین و تنش های تجاری میان این کشور و آمریکا را رصد نمایند. همچنین، کاهش احتمالی نرخ بهره بانکی آمریکا برای ماه ژوئن نیز می تواند روی رشد احتمالی قیمت تاثیرگذار باشد.
نظر شما