به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، آرش سادات هندی، درباره آخرین وضعیت پروژه های نهضت ملی مسکن استان تهران، با گلایه از افزایش بی رویه قیمت های و رشد هزینه ساخت مسکن، اظهار کرد: قیمت مصالح به دلیل نوسانات ارزی حداقل دو برابر شده و شاهد افزایش دستمزد پیمانکاران جزء و کارگران در سال گذشته و ابتدای سال جدید هستیم.
عضو کارگروه راهبری پروژه های نهضت ملی مسکن انجمن انبوه سازان استان تهران، با بیان این که رشد قیمت ها مساله تاثیر زیادی بر هزینه های ساخت مسکن گذاشته است، افزود: رشد قیمت های مصالح و منابع انسانی درحالی است که قراردادهای نهضت ملی مسکن ثابت بوده و شاخص های تعدیل اعلام شده هم به روز نبوده و این میزان رشد قیمت را پوشش نمی دهد.
سادات هندی درباره نحوه پرداخت و تاثیر تسهیلات بانکی در پروژه ها نیز گفت: مبالغ تعهد شده توسط دولت و بانک ها نیز علی رغم انعقاد قرارداد به موقع پرداخت نشد و برخی شرکت ها نیز هنوز موفق به انعقاد قرارداد نشده اند؛ این مساله اثر ناگواری بر روند پیشرفت پروژه ها گذاشت و اجازه نداد در زمان مقرر فرایند ساخت پیش برود.
در حال حاضر تسهیلات بانکی فقط 20 درصد هزینه ساخت را پوشش می دهد
عضو انجمن انبوه سازان استان تهران درباره نقش متقاضیان در فرایند ساخت نیز گفت: آورده اعضا هم کفاف هزینه های ساخت را نمی دهد؛ در زمان مسکن مهر تسهیلات پرداختی 80 درصد مبلغ یک واحد را پوشش می داد اما اکنون برعکس شده و تنها 20 درصد یک واحد را پوشش می دهد و باقی را باید مردم پرداخت کنند که با برآورد حدود دو میلیارد تومان عملا امکان تامین مبلغ توسط دهک های ۱ الی ۴ متقاضی واحدها وجود ندارد.
وی با بیان این که نهضت ملی قرار بود مسکن حمایتی برای دهک های پایین باشد، ادامه داد: اقساط 40 میلیون تومان از محل آورده متقاضیان در توان آنان در پروژه های نهضت ملی مسکن نیست و به عبارتی این طرح دیگر مسکن حمایتی نیست.
سادات هندی نسبت به سرنوشت این پروژه ها هشدار داد و گفت: دولت باید با درایت خود جلوی رشد و آسیب های نهضت ملی مسکن را بگیرد اما تاکنون اقدامی انجام نشده است.
عضو کارگروه راهبردی پروژه های نهضت ملی مسکن انجمن انبوه سازان استان تهران از ارائه پیشنهادهای مختلف توسط فعالان ساختمانی و انبوه سازان برای اصلاح روند تامین مسکن کشور خبرداد و اضافه کرد: پیشنهادهای متنوعی همچون مشارکت و تهاتر در زمین و مصالح به دولت پیشنهاد داده ایم ولی تاکنون دولت ترتیب اثر یا واکنشی نداشته است.
به دولت پیشنهاد نجات بخش ارائه کردیم اما پاسخی ندادند
وی ادامه داد: در صورت پذیرش این طرح ها می شد قیمت را ثابت نگه داشت تا تورم اثری بر آن ها نداشته باشد و طی بازه زمانی مشخصی هم آن ها را تحویل داد؛ اکنون اگر دولت اقدامی نکند بار تامین هزینه بر دوش مردم خواهد بود که با توجه به توان مالی متقاضیان امکان پذیر نیست و پروژه ها به شکست می انجامد.
سادات هندی خواستار مشارکت همه نهادهای دولتی در کاهش هزینه های ساخت شد و گفت: صندوق ملی زمین و مسکن، سهمیه خرید میلگرد برای پروژه های نهضت ملی مسکن در نظر گرفت که نسبت به مصرف هر پروژه بسیار ناچیز است؛عملا با برخی محدودیت های مصوب شده این طرح هم به بن بست خورده است.
عدم مشارکت دستگاه های دولتی در کاهش هزینه های زیر ساخت
وی ادامه داد: دولت در تامین زیرساخت ها نیز هیچ همکاری خاصی ندارد و دستگاه های خدمات رسان هزینه مجوزها را مانند پروژه های آزاد قیمت گذاری می کنند درحالی که قرار بود پروژه های مسکن حمایتی با حمایت های ویژه تر همراه باشد؛ به طور مثال اکنون هزینه خرید کنتور پروژه نهضت ملی رباط کریم با برج های سعادت آباد تفاوتی ندارد.
عضو انجمن انبوه سازان تهران با بیان این که در مواردی هم شامل ورود دیرهنگام دستگاه های دولتی خدمات رسان به پروژه ها هستیم، گفت: به طور مثال در پروژه رباط کریم در پیشرفت 95 درصد به بعد تازه خدمات زیربنایی درحال ورود هستند و برخی دستگاه ها نیز هنوز وارد نشده اند.
وی چالش دیگر را هم عدم اجرای قانون برنامه هفتم توسط ادارات تامین اجتماعی اعلام کرد و گفت: در فصل یازدهم ماده ۵۰ تبصره ۲ این قانون آمده است که تفاهم نامه ها و قرارداد های طرح های پروژه حمایتی بافت فرسوده، مسکن روستایی و طرح نهضت ملی مسکن از مصادیق قرارداد های موارد (۳۸) و (۴۱) قانون تامین اجتماعی محسوب نمی شوند و مشمول حکم ماده (۵) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی مورخ ۲۲/۰۶/۱۴۰۲ می شود.
سادات هندی با بیان این که این قانون مانع اعمال هزینه حق بیمه مضاعف بر این پروژه ها می شود، گفت: علی رغم ابلاغ این قانون و مکاتبات راه و شهرسازی، برخی از ادارات شهرستان های این سازمان از آن ابراز بی اطلاعی کرده و به صورت سلیقه ای با آن برخورد می کنند که همین مساله هزینه زیادی به پروژه ها تحیل خواهد کرد.
نظر شما