۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۵
ارزش ۳۲۷میلیون دلاری صادرات جهانی زردچوبه در سال ۲۰۲۳؛ ایران در جایگاه پانزدهم واردات
بازار بررسی می کند؛

ارزش ۳۲۷میلیون دلاری صادرات جهانی زردچوبه در سال ۲۰۲۳؛ ایران در جایگاه پانزدهم واردات

طبق آمارها در حوزه واردات زردچوبه ایران در سال ۲۰۲۳ با ثبت وارداتی به ارزش ۶.۳ میلیون دلار در رتبه پانزدهم قرار دارد. این در حالی است که نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهشی ۷۹درصدی در واردات داشته است.

بازار؛ گروه کشاورزی: زردچوبه یک ادویه گیاهی از خانواده زنجبیل است که بازار پویایی نیز دارد به طوری که در سال ۲۰۲۳، ارزش زردچوبه صادراتی جهان در مجموع ۳۲۷.۱ میلیون دلار بوده است. این در شرایطی است که تعداد محدودی از کشورها شرایط کشت و تولید این ادویه را دارند و کشورهای بسیاری نیز وارد کننده محسوب می شوند.

در سال ۲۰۲۳ کشورهای «ایالات متحده، بنگلادش، امارات، هند، آلمان، مالزی، مراکش، چین، هلند، بریتانیا، ژاپن، کانادا، عربستان سعودی، فرانسه، ایران» پانزده کشوری هستند که بیشترین واردات را در مدت نامبرده انجام داده اند

به طوری که در بحث واردات زردچوبه آمارهای جهانی نشان می دهد که در سال ۲۰۲۳ کشورهای «ایالات متحده، بنگلادش، امارات، هند، آلمان، مالزی، مراکش، چین، هلند، بریتانیا، ژاپن، کانادا، عربستان سعودی، فرانسه، ایران» پانزده کشوری هستند که بیشترین واردات را در مدت نامبرده انجام داده اند.

ایالات متحده، بنگلادش و امارات؛ در صدر واردات زردچوبه در سال ۲۰۲۳

در واقع آمارهای جهانی نشان می دهد: در مدت نامبرده ایالات متحده وارداتی به ارزش ۵۰.۸میلیون دلار وارد کرده است که بیش از ۱۵درصد از کل واردات زردچوبه در سال ۲۰۲۳ محسوب می شود. از سوی دیگر بنگلادش نیز در این مدت وارداتی به ارزش ۳۷.۵ میلیون دلار را به ثبت رسانده است و امارات متحده نیز وارداتی ۱۹.۲میلیون دلار را رقم زده است.

از سوی دیگر آمارها حاکی است هند با ثبت وارداتی به ارزش ۱۵.۴میلیون دلار سهمی ۴.۶درصدی در این میان دارد و در جایگاه چهارم واردات قرار دارد. ضمن اینکه آلمان نیز با ۱۵.۳میلیون دلار سهمی ۴.۵درصد از کل واردات زردچوبه در سال ۲۰۲۳ دارد. این در شرایطی است که مالزی نیز در سال ۲۰۲۳ وارداتی ۱۲.۹میلیون دلاری به ثبت رسانده است و پس از آن نیز مراکش با وارداتی به ارزش ۱۲.۷میلیون دلار و داشتن سهمی ۳.۸درصد از کل واردات در جایگاه هفتم واردات این ادویه پرمصرف را دارد.

آمارهای همچنین بیانگر این است که چین در مدت نامبرده وارداتی به ارزش ۱۱.۴میلیون دلار داشته و هلند نیز وارداتی ۱۱.۲میلیون دلاری رقم زده است و به این ترتیب در جایگاه نهم واردکنندگان جای دارند. از سوی دیگر بریتانیا وارداتی به ارزش ۱۱.۱میلیون دلار به ثبت رسانده و سهمی ۳.۳درصدی از کل واردات زردچوبه را به خود اختصاص داده است. این در شرایط است که ژاپن نیز با رقم زدن وارداتی به ارزش ۹.۳میلیون دلار و کانادا با ۷.۸میلیون دلار واردات در جایگاه یازدهم و دوازدهم واردات قرار دارند.

از سوی دیگر آمارها نشان می دهد در سال ۲۰۲۳ عربستان نیز وارداتی ۷.۳میلیون دلاری داشته و فرانسه نیز با رقم زدن وارداتی به ارزش ۶.۹میلیون دلار سهمی ۲درصدی از کل واردات زردچوبه دارد. آمارها همچنین حاکی از این است که ایران نیز در سال ۲۰۲۳ وارداتی به ارزش ۶.۳میلیون دلار به ثبت رسانده است و به این ترتیب پانزدهمین کشوری است که در مدت نامبرده بیشترین زردچوبه را وارد کرده است.

به این ترتیب این ۱۵ کشور حدود ۷۰درصد از زردچوبه وارداتی جهانی را در سال ۲۰۲۳ خریداری کرده اند.

کاهش ۷۹درصدی واردات زردچوبه ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به ۲۰۲۰

نکته قابل تامل اینکه در میان واردکنندگان برتر، واردکنندگان زردچوبه با سریع ترین رشد از سال ۲۰۲۲ تاکنون عبارتند از: امارات متحده عربی (۱۰۵.۹درصد افزایش)، بنگلادش (۳۰.۷درصد افزایش)، مالزی (با رشد ۳۰.۷درصد افزایش).

از سوی دیگر کشورهایی که خرید زردچوبه وارداتی خود را کاهش دادند، عبارتند از: ایران (کاهش ۷۹ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲)، هند (کاهش ۴۳.۹ درصد)، عربستان سعودی (کاهش ۳۶.۲ درصد)، چین (کاهش ۲۹.۷ درصد) و هلند (کاهش ۱۹.۱درصد).

کد خبر: ۳۰۷٬۶۷۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha