۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۸
سرمایه گذاری ۱۷۰ میلیارد دلاری دنیا در سوخت‌های پاک
رئیس سازمان زمین شناسی عنوان کرد

سرمایه گذاری ۱۷۰ میلیارد دلاری دنیا در سوخت‌های پاک

رئیس سازمان زمین شناسی گفت: سرمایه‌گذاری دنیا در سوخت‌های پاک به موازات سوخت فسیلی بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار است.

به گزارش بازار، علیرضا شهیدی در چهل و دومین گردهمایی علوم‌زمین افزود: رویکرد دنیا برای بهره‌گیری از انرژی پاک موجب شد تا فلزات به تدریج جای سوخت‌های فسیلی را بگیرند و ۵ فلزی که در فرایندهای کم کربن قرار می‌گیرد، آلومینیوم، مس، مولیبدن، نیکل و نقره است و ثروت آینده کشورها محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به اهمیت مواد معدنی در آینده جهان گفت: از قرن هجدهم به بعد اهمیت مواد معدنی برای ما بیشتر می‌شود، به گونه‌ای که درحال حاضر این مواد اهمیت زیادی در زندگی ما یافته اند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بهره‌گیری ایران از مواد معدنی از کشورهای درحال توسعه درحال عبور است افزود: دو پنجم کشورهای درحال توسعه از این مواد در صنایع ساختمانی، زیرساخت‌ها و صنایع سنگین و سبک بهره می‌برند.

شهیدی اضافه کرد: مواد معدنی که در سطح قرار دارند، روز به روز درحال کاسته شدن هستند و محکوم به این هستیم که به سمت مواد معدنی در عمق بیشتری برویم و این روند یک روند جهانی است. طبق آمارهای سال ۲۰۱۹ بیشترین استخراج صورت گرفته در زمینه آهن حدود سه میلیارد تن است و بعد از آن، عناصر دیگر، چون آلومینیوم و مس قرار دارند.

معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه آینده دنیا با آلومینیوم با وجود کم بودن این ماده معدنی است گفت: همچنین مصرف برخی از عناصر، چون گالیوم، لیتیوم و کبالت رشد نشان می‌دهد، به گونه‌ای که در بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ مصرف کبالت حدود ۵۶ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه این رشد نشان‌دهنده این است که سرنوشت آینده جهان به سمتی می‌رود که عناصر لیتیوم، گالیوم و کبالت جزء عناصر استراتژیک قرار می‌گیرند، افزود: ما باید به سمتی برویم که در برنامه کاری اکتشاف این سه عنصر را در دستور کار خود قرار دهیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نیاز کشورها به فناوری‌های پاک و کم کربن و فلزات خاص برای دستیابی به فناوری‌های جدید را از عوامل مؤثر در جذابیت‌های بخش معدنی دانست و اضافه کرد: سرمایه شرکت‌های بزرگ معدنی نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۱ یک شرکت آمریکایی به میزان ۱۷۹ میلیارد دلار در حوزه آهن، مس و زغال سنگ سرمایه‌گذاری کرده است. اینها سرمایه‌های رؤیایی هستند که شاید پول نفت ما در چند سال، معادل این میزان سرمایه نباشد.

وی گفت: همچنان سوخت‌های فسیلی در سبد انرژی دنیا اهمیت دارند که نمونه آن زغال‌سنگ است که ۳۵.۴ درصد سبد انرژی دنیا را به خود اختصاص داده است.

شهیدی افزود: این سبد درحال متنوع شدن است و انرژی خورشیدی، باد، هسته‌ای و هیدروالکتریک نیز به این سبد اضافه شده و قطعا دنیا به سمت انرژی‌های پاک در حرکت است.

معاون وزیر صمت گفت: این رویکرد دنیا برای بهره‌گیری از انرژی پاک موجب شد تا فلزات به تدریج جای سوخت‌های فسیلی را بگیرند و ۵ فلزی که در فرایندهای کم کربن قرار می‌گیرد، آلومینیوم، مس، مولیبدن، نیکل و نقره است و ثروت آینده کشورها محسوب می‌شود.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به وضعیت کشور برای حرکت به سمت سوخت‌های پاک، گفت: برای داشتن باتری‌های لیتیومی برای خودروهای برقی، لیتیوم یکی از محصولاتی است که در کنار سایر مواد معدنی می‌توان در باتری استفاده کرد. این وضعیت در پنل‌های خورشیدی نیز حاکم است.
شهیدی، هیدروژن را یکی از انرژی‌های پاک دانست که در دنیا چندین سال است که از آن استفاده می‌شود و گفت: در ایران پتانسیل هیدروژن خوبی وجود دارد، ولی هنوز به خوبی از آن استفاده نشده است. در دنیا این انرژی خواهان زیادی دارد.
وی تاکید کرد: از این رو ما باید بر اساس رویکردهای دنیا بتوانیم برنامه اکتشافی کشور را طرح‌ریزی کنیم و ما باید بانک اطلاعاتی معدنی کشور را تکمیل کنیم.
شهیدی با اشاره به روند بهره برداری از عناصر معدنی در دنیا، افزود: تا سال ۲۰۵۰ معدنِ درحال استخراج در دنیا کمتر دیده می‌شود و بیشتر باید از مواد معدنی استخراج شده استفاده شود.

فلزات آلومینیوم، مس، مولیبدن، نیکل و نقره ثروت آینده کشورها هستند
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: در سال‌های اخیر بحث معدن به اندازه‌ای برجسته شده که کشوری مانند عربستان سعودی که سردمدار استخراج نفت است، به دنبال این است که خود را به عنوان سیاستگدار حوزه معدن معرفی کند.

شهیدی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران، یادآور شد: با وجود اینکه ایران در کمربند کوهزایی آلپ هیمالیا قرار دارد، پراکندگی عناصر موادمعدنی کم است و می‌طلبد که اکتشاف را از سطح به عمق پیش ببریم، چون مطمئنا عناصری که در اطراف ما قرار دارد، در ایران نیز موجود است.

معاون وزیر صمت، اطلاعات پایه مناسب را از نیازمندی‌های کشور در حوزه فعالیت‌های زمین‌شناسی دانست و گفت: در سازمان از نقشه‌های ۲۵۰ هزار و ۱۰۰ هزار تا ۵۰ هزار تهیه شده است.

وی تعداد محیط‌های کانی‌زایی در ایران را ۴۸ مورد ذکر کرد و افزود: تنوع موادمعدنی دنیا ۱۸۰ مورد است و ایران دارای ۸۱ مورد تنوع موادمعدنی است و این آمارها نشان می‌دهد که ما اقیانوس کم عمقی در حوزه معدن هستیم و باید به عمق برویم تا به منابع بیشتری دست یابیم.

کد خبر: ۲۷۴٬۵۲۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha