۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۴
شنگن خلیج فارس| طرح ویزای مشترک ۶ کشور عربی

شنگن خلیج فارس| طرح ویزای مشترک ۶ کشور عربی

۶ کشور جنوب خلیج فارس درباره صدور ویزای مشترک به توافق رسیده اند.

به گزارش بازار، ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس با طرح صدور ویزای مشترک گردشگری موافقت کرده اند. براساس این طرح، گردشگران با دریافت ویزا از یکی از این کشورها، می توانند از ۵ کشور دیگر هم دیدار کنند.

این ویزای مشترک شامل ۶ کشور "کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات و عمان" می شود. این طرح به تازگی در نشست وزیران کشور شورای همکاری خلیج فارس در مسقط به تصویب رسید.

خبرگزاری عمان نوشته است این طرح تاثیرات مثبتی بر بخش های اقتصادی و گردشگری جنوب خلیج فارس خواهد شد. کشورهای جنوب خلیج فارس تلاش می کنند درآمدهای غیرنفتی خود به ویژه گردشگری را افزایش دهند.

این ویزا به سود گردشگران ایرانی است. روابط ایران با دولت بحرین قطع است و معمولا ویزای گردشگری بحرین برای ایرانی ها صادر نمی شود. کویت هم هیچ ویزای گردشگری برای ایرانی ها صادر نمی کند. همچنین هنوز صدور ویزای گردشگری عربستان سعودی برای ایرانی ها فعال نشده است.

برای ایرانی ها، امارات ویزای گردشگری آسان و دو کشور قطر و عمان هم ویزای فرودگاهی صادر می کنند.

ویزای مشترک و جدید شامل ۶ کشور "کویت، عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات و عمان" خواهد شد

ویزای مشترک شورای همکاری خلیج فارس، ‌ شبیه ویزای شنگن میان ۲۷ کشور اروپایی برقرار است. افراد با دریافت ویزا از یک کشور عضو شنگن می توانند به سایر کشورهای عضو این پیمان هم بدون نیاز به دریافت ویزای جداگانه، ‌ سفر کنند.

جاسم البدیوی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس گفت پیش بینی می شود ویزای جدید، سال آینده ( ۲۰۲۴ ) یا سال ۲۰۲۵ راه اندازی شود.

وی گفت برآورد می شود این طرح جدید منجر به ساده سازی اقدامات سفر، حمایت از ارتباطات و هماهنگی مستمر میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شود.

دبیرکل گفت ویزای گردشگری واحد در آسان سازی حرکت گردشگران میان کشورهای حوزه خلیج فارس تاثیر مهمی خواهد داشت.
علاوه بر این، قرار است به زودی جریمه های عبور و مرور خودروها در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هم به یکدیگر متصل شوند.

وزیر اقتصاد امارات (عبدالله بن طوق) هم گفت ویزای مشترک بخش اساسی در استراتژی ۲۰۳۰ گردشگری کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. هدف، افزایش سهم گردشگری در اقتصاد از طریق افزایش سفر منطقه ای و بالابردن میانگین اشغال هتل هاست.

استراتژی ۲۰۳۰ گردشگری شورای همکاری به دنبال رسیدن تعداد مسافران به ۶ کشور جنوب خلیج فارس به رقم ۱۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تا سال ۲۰۳۰ است. این رقم در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲)، ‌۳۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود. این به معنی افزایش ۱۳۷ درصدی است.

وزیر اقتصاد امارات گفت ۷۰ درصد از گردشگران ورودی به امارات از کشورهای بزرگ گردشگرفرست هستند.
او تعداد هتل های امارات را ۱۱۱۴ هتل اعلام کرد و گفت این کشور بعد از عربستان سعودی بیشترین تعداد هتل در منطقه را دارد.

در حال حاضر شهروندان ۶ کشور جنوب خلیج فارس بدون نیاز به گذرنامه می توانند به صورت نامحدود به کشورهای یکدیگر سفر کنند.

کد خبر: ۲۵۶٬۸۰۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha