۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۸
سخنان شیء نشان داد چین و آمریکا به قدرت هم واقفند|کنترل هوش مصنوعی بدون مشارکت چین امکان پذیر نیست
عضو شورای روابط خارجی آمریکا با بازار مطرح کرد

سخنان شیء نشان داد چین و آمریکا به قدرت هم واقفند|کنترل هوش مصنوعی بدون مشارکت چین امکان پذیر نیست

«شیرین هانتر» معتقد است در مورد هوش مصنوعی، توافق بر سر قوانین بین المللی برای مدیریت و کنترل هوش مصنوعی بدون مشارکت چین امکان پذیر نیست.

بازار؛ گروه بین الملل: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو در سخنانی اعلام کرد: با رئیس جمهور چین در خصوص گسترش همکاری‌ها در زمینه‌ های مبارزه با مواد مخدر، روابط نظامی و هوش مصنوعی توافق کردیم.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه اضافه کرد: معتقدم پیشرفت قابل توجهی در روابطمان با پکن داشته ایم. دیدار با همتای چینی سازنده بود. از اینکه پس از سال‌ ها تعلیق، همکاری بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین در زمینه مبارزه با مواد مخدر دوباره آغاز می‌ شود، خرسندم.

جو بایدن، با تاکید بر اینکه فنتانیل عامل اصلی مرگ و میر آمریکایی‌های ۱۸ تا ۴۹ ساله است، گفت: امروز با این درک جدید در حال انجام اقداماتی برای کاهش قابل توجه جریان مواد مخدر از چین به نیمکره غربی هستیم. من از همکاری رئیس جمهور چین در این زمینه قدردانی می کنم.

بایدن همچنین از گسترش همکاری‌ها با چین در خصوص هوش مصنوعی خبرداد.

رئیس جمهور آمریکا همچنین ابراز داشت که در دیدار با همتای چینی خود، درباره تحولات جهانی از جمله جنگ در اوکراین و تحولات نوار غزه تبادل نظر کرده اند.

به گزارش شبکه تلویزیونی یورو نیوز، یک مقام ارشد آمریکایی در خصوص دیدار مقام کشورش با رئیس جمهور چین گفت که شیء جین پینگ، در جریان دیدار ۴ ساعته خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که تایوان بزرگ‌ ترین و خطرناک‌ ترین موضوع پیش روی دو کشور است.

این نخستین دیدار شیء جین پینگ از آمریکا در ۶ سال گذشته است.

این دو رئیس جمهور آخرین بار یک سال پیش در اندونزی با هم دیدار کرده بودند.

این مقام آمریکایی همچنین به نقل از شیء جینگ پینگ به خبرنگاران گفت که چین ترجیح می‌دهد از طریق راه های مسالمت آمیز با تایوان به «اتحاد مجدد» برسد اما او در ادامه صحبت‌ هایش گفته است در شرایط خاص ممکن است از زور نیز استفاده کنیم.

قبل از این دیدار «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران، گفته بود: «بایدن» معتقد است هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رو در رو برای مدیریت روابط پیچیده ۲ کشور وجود ندارد.

«سالیوان»، گفت: ما پیش‌بینی می‌کنیم که سران درباره برخی از اساسی‌ترین عناصر روابط دوجانبه آمریکا و چین، از جمله اهمیت مستمر تقویت خطوط باز ارتباط و مدیریت مسئولانه رقابت به‌گونه‌ای که به درگیری منحرف نشود، بحث کنند.

به گفته وی، راه دستیابی به راه‌حل‌ها از طریق دیپلماسی شدید است. اینگونه است که برداشت‌های نادرست را برطرف و از غافلگیری جلوگیری می‌کنیم.

در خصوص این موضوع خبرنگار بازار گفتگویی با پروفسور شیرین هانتر عضو شورای روابط خارجی آمریکا انجام داده است که در ادامه می آید.

هانتر متخصص مسائل سیاسی ایران، خاورمیانه و اسلام سیاسی است. تا پیش از انقلاب ۵۷ ایران، هانتر عضو وزارت امور خارجه ایران بوده‌است و پس از آن به ایالات متحده مهاجرت نمود. وی به زبان‌های فارسی، انگلیسی، فرانسه و ترکی مسلط است. وی همچنین عضو شورای روابط خارجی امریکاست. کتاب «روابط ایرانی-عربی، فرایندهای تنش و سازگاری» از جمله کتابهای متأخر هانتر است. این کتاب تلاشی برای فهم و درک بهتر تاثیرات رقابت‌های فرهنگی، مدرنیزاسیون (نوگرایی)، اختلافات قومی و مذهبی، دولت‌سازی، نقش قدرت‌های بزرگ و سیستم سیاسی بین‌المللی بر روابط ایرانیان و اعراب طی هفت دهۀ گذشته است.

*جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. اهمیت این دیدار چه بود؟

دیدار جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و رئیس جمهور چین به عنوان راهی برای تنش زدایی بین دو کشور و باز کردن خطوط ارتباطی واشنگتن و پکن از جمله بین نهادهای دفاعی و نظامی دو کشور مهم بود. اخیراً چند برخورد نزدیک بین کشتی‌ها و هواپیماهای آمریکایی و چینی رخ داده است که می‌توانست فاجعه‌بار باشد. برای جلوگیری از چنین حوادثی در ارتباطات منظم آینده بین دو کشور ضروری است.

*جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو در سخنانی اعلام کرد: با رئیس جمهور چین در خصوص گسترش همکاری‌ها در زمینه‌ های مبارزه با مواد مخدر، روابط نظامی و هوش مصنوعی توافق کردیم.اهمیت همکاری در زمینه هوش مصنوعی برای دو کشور چیست؟

ایالات متحده علاقه مند به محدود کردن صادرات چینی مواد شیمیایی به امریکا است که در توسعه فنتانیل استفاده می شود که در سال های اخیر مسئول تعداد زیادی مرگ و میر در ایالات متحده بوده است. در مورد هوش مصنوعی، توافق بر سر قوانین بین المللی برای مدیریت و کنترل هوش مصنوعی بدون مشارکت چین امکان پذیر نیست. مشخص نیست که این همکاری چه شکلی می تواند داشته باشد. اما مذاکرات چین و آمریکا در این زمینه اولین گام است.

هم آمریکا و هم چین می دانند که درگیری نظامی بین آنها بر سر تایوان برای هر دو فاجعه بار خواهد بود

*یک مقام ارشد آمریکایی در خصوص دیدار مقام کشورش با رئیس جمهور چین گفت که شیء جین پینگ، در جریان دیدار ۴ ساعته خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که تایوان بزرگ‌ ترین و خطرناک‌ ترین موضوع پیش روی دو کشور است. این مقام آمریکایی همچنین به نقل از شیء جینگ پینگ به خبرنگاران گفت که چین ترجیح می‌دهد از طریق راه های مسالمت آمیز با تایوان به «اتحاد مجدد» برسد اما او در ادامه صحبت‌ هایش گفته است در شرایط خاص ممکن است از زور نیز استفاده کنیم.ارزیابی شما از سخنان «شی» درباره تایوان چیست؟ تصور می کنید بحران تایوان دو کشور را وارد جنگ کند؟

هم آمریکا و هم چین می دانند که درگیری نظامی بین آنها بر سر تایوان برای هر دو فاجعه بار خواهد بود. بنابراین، آنها سعی خواهند کرد از چنین درگیری اجتناب کنند. با این حال، اگر پکن بر اتحاد مجدد تایوان با سرزمین اصلی پافشاری کند، حتی اگر این به معنای استفاده از قدرت نظامی باشد، درگیری نظامی با ایالات متحده را نمی توان رد کرد. با این حال، این به توسعه داخلی ایالات متحده و تحولات امنیت و سیاست خارجی ایالات متحده نیز بستگی دارد. می توان تصور کرد که واشنگتن در مقطعی اتحاد مجدد تایوان با چین را، به ویژه به شیوه ای مسالمت آمیز، برخلاف منافع امنیتی خود تلقی نکند. با این حال، برای آینده قابل پیش‌بینی، هر گونه حرکت تهاجمی چین به سمت تایوان از سوی واشنگتن تهدید تلقی می‌شود.

*«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید قبل از دیدار روسای جمهور آمریکا و چین گفته بود: «بایدن» معتقد است هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رو در رو برای مدیریت روابط پیچیده ۲ کشور وجود ندارد. ما پیش‌بینی می‌کنیم که سران درباره برخی از اساسی‌ترین عناصر روابط دوجانبه آمریکا و چین، از جمله اهمیت مستمر تقویت خطوط باز ارتباط و مدیریت مسئولانه رقابت به‌گونه‌ای که به درگیری منحرف نشود، بحث کنند. ارزیابی شما از این سخنان چیست؟

بیانیه سالیوان این واقعیت را تأیید می کند که ایالات متحده و چین برای جلوگیری از افتادن در دام درگیری های ناخواسته، باید خطوط ارتباطی را باز نگه دارند.

چین نگران کاهش سرمایه گذاری آمریکا و دیگر کشورهای غربی در چین بوده و می خواهد این روند را معکوس کند

*رئیس جمهور چین در دیدار با بایدن گفته است «این کره زمین می تواند چین و آمریکا را (همزمان) در خود جای بدهد»؛ برخی معتقد هستند این سخن رهبر چین در آمریکا که موضع جدیدی هم نیست، موید آن است که بر خلاف برخی نظرات، پکن در پی افول و سقوط واشنگتن نبوده و نیست و در دیپلماسی چینی پسا جنگ سرد، از قضا دو پادشاه می توانند در یک اقلیم بگنجند. ارزیابی شما چیست؟

عملکرد خوب اقتصاد ایالات متحده همراه با این واقعیت که چین با برخی مشکلات اقتصادی جدی روبرو بوده است، چین را متقاعد کرده است که انتظاراتش از سقوط سریع ایالات متحده غیرواقعی است. چین نگران کاهش سرمایه گذاری آمریکا و دیگر کشورهای غربی در چین بوده و می خواهد این روند را معکوس کند. به طور خلاصه، چین می‌داند که ایالات متحده علی‌رغم مشکلات مهمی که دارد، یک بازیگر کلیدی بین‌المللی باقی می‌ماند. بنابراین، چین می خواهد از وخامت بیشتر روابط جلوگیری کند. واشنگتن همچنین متوجه شده است که چین در حال حاضر یک بازیگر اصلی در سطح جهانی است.

کد خبر: ۲۵۶٬۷۱۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha