۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۵
چین و آمریکا نیازمند همکاری در زمینه هوش مصنوعی هستند| پکن دیدگاهی واقع بینانه از نحوه کار جهان دارد
استاد دانشگاه آلاباما آمریکا در گفتگو با بازار:

چین و آمریکا نیازمند همکاری در زمینه هوش مصنوعی هستند| پکن دیدگاهی واقع بینانه از نحوه کار جهان دارد

«نادر انتصار» معتقد است چین و ایالات متحده به عنوان دو کشور پیشرو در توسعه و کاربرد هوش مصنوعی، نیاز به همکاری موثر برای کاهش اثرات مضر هوش مصنوعی دارند.

بازار؛ گروه بین الملل: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو در سخنانی اعلام کرد: با رئیس جمهور چین در خصوص گسترش همکاری‌ها در زمینه‌ های مبارزه با مواد مخدر، روابط نظامی و هوش مصنوعی توافق کردیم.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه اضافه کرد: معتقدم پیشرفت قابل توجهی در روابطمان با پکن داشته ایم. دیدار با همتای چینی سازنده بود. از اینکه پس از سال‌ ها تعلیق، همکاری بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین در زمینه مبارزه با مواد مخدر دوباره آغاز می‌ شود، خرسندم.

جو بایدن، با تاکید بر اینکه فنتانیل عامل اصلی مرگ و میر آمریکایی‌های ۱۸ تا ۴۹ ساله است، گفت: امروز با این درک جدید در حال انجام اقداماتی برای کاهش قابل توجه جریان مواد مخدر از چین به نیمکره غربی هستیم. من از همکاری رئیس جمهور چین در این زمینه قدردانی می کنم.

بایدن همچنین از گسترش همکاری‌ها با چین در خصوص هوش مصنوعی خبرداد.

رئیس جمهور آمریکا همچنین ابراز داشت که در دیدار با همتای چینی خود، درباره تحولات جهانی از جمله جنگ در اوکراین و تحولات نوار غزه تبادل نظر کرده اند.

به گزارش شبکه تلویزیونی یورو نیوز، یک مقام ارشد آمریکایی در خصوص دیدار مقام کشورش با رئیس جمهور چین گفت که شیء جین پینگ، در جریان دیدار ۴ ساعته خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که تایوان بزرگ‌ ترین و خطرناک‌ ترین موضوع پیش روی دو کشور است.

این نخستین دیدار شیء جین پینگ از آمریکا در ۶ سال گذشته است.

این دو رئیس جمهور آخرین بار یک سال پیش در اندونزی با هم دیدار کرده بودند.

این مقام آمریکایی همچنین به نقل از شیء جینگ پینگ به خبرنگاران گفت که چین ترجیح می‌دهد از طریق راه های مسالمت آمیز با تایوان به «اتحاد مجدد» برسد اما او در ادامه صحبت‌ هایش گفته است در شرایط خاص ممکن است از زور نیز استفاده کنیم.

قبل از این دیدار «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران، گفته بود: «بایدن» معتقد است هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رو در رو برای مدیریت روابط پیچیده ۲ کشور وجود ندارد.

«سالیوان»، گفت: ما پیش‌بینی می‌کنیم که سران درباره برخی از اساسی‌ترین عناصر روابط دوجانبه آمریکا و چین، از جمله اهمیت مستمر تقویت خطوط باز ارتباط و مدیریت مسئولانه رقابت به‌گونه‌ای که به درگیری منحرف نشود، بحث کنند.

به گفته وی، راه دستیابی به راه‌حل‌ها از طریق دیپلماسی شدید است. اینگونه است که برداشت‌های نادرست را برطرف و از غافلگیری جلوگیری می‌کنیم.

در خصوص این موضوع خبرنگار بازار گفتگویی با پروفسور نادر انتصار رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا انجام داده که در ادامه آمده است.

مهمترین جنبه دیدار بایدن و «شی» این بود که در بحبوحه تبادلات و تهدیدات و تهدیدهای متقابل بین ایالات متحده و چین ماه ها انجام شد

*جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. اهمیت این دیدار چه بود؟

مهمترین جنبه دیدار بایدن و «شی» این بود که در بحبوحه تبادلات و تهدیدات و تهدیدهای متقابل بین ایالات متحده و چین ماه ها انجام شد. بر اساس اظهارات عمومی منتشر شده از سوی رهبران دو کشور و سخنگویان آنها، واضح است که هم شی و هم بایدن می خواستند دمای هوا را به اصطلاح پایین بیاورند و به جهان سیگنال دهند که چین و ایالات متحده قصد مدیریت اختلافات به صورت دیپلماتیک و مسئولانه را دارند.

چین و ایالات متحده به عنوان دو کشور پیشرو در توسعه و کاربرد هوش مصنوعی، نیاز به همکاری موثر برای کاهش اثرات مضر هوش مصنوعی دارند

*جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در دیدار با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو در سخنانی اعلام کرد: با رئیس جمهور چین در خصوص گسترش همکاری‌ها در زمینه‌ های مبارزه با مواد مخدر، روابط نظامی و هوش مصنوعی توافق کردیم. اهمیت همکاری در زمینه هوش مصنوعی برای دو کشور چیست؟

مدتی است که مشخص شده است که هوش مصنوعی (AI) نقش تعیین کننده و شاید بزرگی را در بسیاری از زمینه های تلاش انسان ایفا خواهد کرد. اگر هوش مصنوعی به درستی توسعه و مدیریت شود، مطمئناً می تواند مزایای مفیدی در روابط بین دولتی و بین دولتی داشته باشد.

از سوی دیگر، هوش مصنوعی خارج از کنترل می تواند برای بسیاری از چیزها، از جمله وجود طبیعی انسان، بسیار مضر باشد. چین و ایالات متحده به عنوان دو کشور پیشرو در توسعه و کاربرد هوش مصنوعی، نیاز به همکاری موثر برای کاهش اثرات مضر هوش مصنوعی دارند.

*یک مقام ارشد آمریکایی در خصوص دیدار مقام کشورش با رئیس جمهور چین گفت که شیء جین پینگ، در جریان دیدار ۴ ساعته خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفته است که تایوان بزرگ‌ ترین و خطرناک‌ ترین موضوع پیش روی دو کشور است. این مقام آمریکایی همچنین به نقل از شیء جینگ پینگ به خبرنگاران گفت که چین ترجیح می‌دهد از طریق راه های مسالمت آمیز با تایوان به «اتحاد مجدد» برسد اما او در ادامه صحبت‌ هایش گفته است در شرایط خاص ممکن است از زور نیز استفاده کنیم.ارزیابی شما از سخنان «شی» درباره تایوان چیست؟ تصور می کنید بحران تایوان دو کشور را وارد جنگ کند؟

اتحاد مجدد مسالمت آمیز با تایوان از دیرباز هدف اعلام شده چین بوده است. با این حال، چینی ها تایوان و اتحاد مورد امید آن را با سرزمین اصلی چین به عنوان یک موضوع داخلی می بینند که خارج از حوزه اختیارات سایر کشورها است.

اگر ایالات متحده، به‌ویژه شاهین‌های(تندروها) ضد چین در واشنگتن، این شالوده حیاتی سیاست چین را به چالش بکشند، آنگاه ممکن است چین مجبور شود برای دفاع از منافع خود از زور استفاده کند. اردوگاه طرفدار جنگ واشنگتن از طریق اقدامات غیرمسئولانه خود تعیین خواهد کرد که آیا چین و واشنگتن با یکدیگر وارد جنگ خواهند شد یا خیر.

*«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید قبل از دیدار روسای جمهور آمریکا و چین گفته بود: «بایدن» معتقد است هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رو در رو برای مدیریت روابط پیچیده ۲ کشور وجود ندارد. ما پیش‌بینی می‌کنیم که سران درباره برخی از اساسی‌ترین عناصر روابط دوجانبه آمریکا و چین، از جمله اهمیت مستمر تقویت خطوط باز ارتباط و مدیریت مسئولانه رقابت به‌گونه‌ای که به درگیری منحرف نشود، بحث کنند. ارزیابی شما از این سخنان چیست؟

سخنان جیک سالیوان مطمئناً سخنان دیپلماتیک خوبی است. آنچه باید دید این است که آیا در عمل دولت فعلی بایدن و هر دولت آینده ایالات متحده، مایل یا قادر به مهار لابی و عوامل ضد چینی در واشنگتن هستند که بی‌امان برای یک سیاست تقابلی قوی در قبال چین فشار می‌آورند یا خیر.

*رئیس جمهور چین در دیدار با بایدن گفته است «این کره زمین می تواند چین و آمریکا را (همزمان) در خود جای بدهد»؛ برخی معتقد هستند این سخن رهبر چین در آمریکا که موضع جدیدی هم نیست، موید آن است که بر خلاف برخی نظرات، پکن در پی افول و سقوط واشنگتن نبوده و نیست و در دیپلماسی چینی پسا جنگ سرد، از قضا دو پادشاه می توانند در یک اقلیم بگنجند.ارزیابی شما چیست؟

من با این ارزیابی موافقم. پکن دیدگاهی واقع بینانه از نحوه کار جهان دارد و از منابع و ابزار دیپلماتیک خود برای کار در این سیستم برای به حداکثر رساندن منافع اقتصادی، سیاسی و استراتژیک خود استفاده می کند.

کد خبر: ۲۵۶٬۲۲۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha