۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۴
پایان تخلیه ‌و بارگیری ۱۰ هزار TEU کانتینر یک شناور در بندر شهید رجایی
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد؛

پایان تخلیه ‌و بارگیری ۱۰ هزار TEU کانتینر یک شناور در بندر شهید رجایی

بندرعباس - مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از پایان عملیات تخلیه و بارگیری ۱۰ هزار TEU کانتینر یک شناور ۲۲۹ متری در بندر شهیدرجایی خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از بنادر و دریانوردی هرمزگان، حسین عباس‌نژاد با اشاره به پایان عملیات پهلودهی یک فروند شناور ۲۲۹ متری در کمترین زمان ممکن در بندر شهید رجایی، افزود: با پهلودهی این شناور یک میلیون و ۱۰۵ هزار و ۷۷۸ TEU کانتینر در هفت ماهه نخست سال کاری در این بندر تخلیه‌ و بارگیری شده است.

وی تعداد کانتینرهای تخلیه شده را سه هزار و ۳۸۸ کانتینر و تعداد کانیتنر بارگیری شده را نیز دو هزار و ۶۰۸ کانتینر اعلام کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با بیان اینکه نرم استاندارد این شناور ۸۴.۵۰ باکس کانتینر در ساعت بوده که کارکنان عملیات یکی از شرکت‌ های خدمات کانتینری موفق به کسب نرم ۱۳۳ هزار و ۹۶ باکس کانتینر در ساعت بروی این شناور شدند.

عباس‌ نژاد با بیان اینکه بندر شهید رجایی از ابتدا به منظور پهلودهی کشتی‌ های کانتینری بزرگ طراحی شده بود، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌ ها ، ترمینال دو این بندر صرفا برای پهلودهی کشتی‌ هایی با ظرفیت بیش از ۵۰۰ TEU و شناورهای حامل کانتینرهای ترانشیپی اختصاص داشته و با توجه به تجهیزات تخصصی موجود در اسکله‌ های این ترمینال، پذیرش شناورهای زیر ۱۰۰ متر انجام نمی‌ شود.

وی افزود: هرچند که با برنامه‌ ریزی جدید در بعضی مواقع اسکله‌ های ترمینال دو با راندمان ۱۰۰ درصد کار نمی‌ کنند و برخی واقع عملیاتی ندارند اما به دلیل نوع تجهیزات تخصصی آن و رعایت موضوعات ایمنی پذیرش شناورهای کوچک هم در آن امکان‌ پذیر نیست.

ممنوعیت پذیرش شناورهای کوچک در ترمینال شماره دو

به گفته مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی؛ استفاده از تجهیزات و گنتری‌کرین‌های بزرگ برای شناورهای کوچک مخاطره ایمنی به همراه دارد و این موضوع تا کنون منجر به بروز سانحه برای چندین شناور در بنادر مختلف شده؛ بنابراین علت ممنوعیت پذیرش شناورهای کوچک در ترمینال شماره دو جلوگیری از تکرار بروز سوانح برای شناورهای کوچک است.

عباس‌ نژاد، استفاده از کشتی‌های بالای ۵۰۰ TEUبرای صاحبان کالا و یا پهلوگیری شناورهای کوچک در سایر بنادر مانند بندر بوشهر را برخی از راهکارهای جلوگیری از ماندن در صف انتظار برای شناورهای زیر ۱۰۰ متر عنوان کرد و یادآور شد: اگر کانتینرها به جای شناورهای زیر ۱۰۰ متر حداقل با شناورهای با ظرفیت بیش از ۵۰۰ TEUحمل شود، نه تنها در ترمینال شماره دو پهلودهی می‌ شوند، بلکه سرعت تخلیه و بارگیری هم افزایش می‌ یابد، زیرا تعداد گنتری‌ کرین‌ های این محوطه بیشتر است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان معتقد است که تجهیزات موجود در ترمینال‌های کانتینری بندر شهید رجایی و همچنین کشتی‌ های بزرگ به اندازه لازم وجود دارد و این در حالی است که فعالان شرکت‌ های کشتیرانی کمبود و یا خرابی تجهیزات را یکی از علل اصلی تاخیرها عنوان می‌ کنند.

وی اضافه کرد: صاحبان کالا نباید انتظار داشته باشند که برای صرفه‌ جویی در هزینه‌ های خود صرفا از شناورهای کوچک برای حمل استفاده کرده و بعد یک بندر علاوه بر ریسک بالا، کشتی‌ های ظرفیت بالای خود را معطل کند و برای سرعت‌ دهی در عملیات تخلیه و بارگیری در این شناورها را در اولویت پهلودهی بگذارد، زیرا با این کار سرعت عملیات اسکله‌ های بزرگ تا حد زیادی افت می‌ کند؛ بنابراین این امر به لحاظ ایمنی خطرزا و به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به‌ صرفه نیست.

بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین و پیشرفته‌ترین بندر کانتینری ایران با دارا بودن ۱۰ پست اسکله کانتینری در مجموع به طول دو هزار و ۵۰۰ متر و ۲۳ دستگاه گنتری کرین فعال در حال حاضر ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از ۸۰ درصد کالاهای کانتینری در سطح بنادر کشور را پشتیبانی می‌ کند.

کد خبر: ۲۵۳٬۴۵۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha