۸ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۵
بازار آهن زیر سلطه رکود

بازار آهن زیر سلطه رکود

گزارش‌ها از بازار آهن داخلی حاکی از ادامه روند افزایشی قیمت آهن آلات در غالب زیرمجموعه‌ها بود اما شماری از مبادی فروش هم محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، گزارش‌ها از بازار آهن داخلی حاکی از ادامه روند افزایشی قیمت آهن آلات در غالب زیرمجموعه‌ها بود اما شماری از مبادی فروش هم محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند.

قیمت دلار هم که به بیش از ۵۲ هزار تومان افزایش یافته بود روز گذشته تا مرز کانال ۵۱ هزار تومانی عقب نشینی کرد و در پایان روز هم هر دلار بازار آزاد حدود ۵۱ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد.

قیمت آهن آلات در بازار داخلی
قیمت میلگرد آجدار در تعدادی از کارخانه‌ها ثابت بود اما در عین حال بسیاری از شرکت‌ها با افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی همراه بودند و چند کارخانه هم کاهش ۵۰ تا ۵۰۰ تومانی داشتند. قیمت میلگرد امیرکبیر با ۵۰۰ تومان کاهش حدود ۲۳.۵۰۰ تومان اعلا شد و قیمت میلگرد ۱۴ ذوب آهن اصفهان با کاهش ۷۰ تومانی حدود ۲۵.۰۰۰ تومان اعلام شد.

قیمت تیرآهن شاخه‌ای نیز در بیشتر شرکت‌ها ثابت اعلام شد اما قیمت تیرآهن ذوبی آهن اصفهان و قیمت تیرآهن فولاد یزد در برخی سایزها با افزایش ۱۰ الی ۵۰ هزار تومانی همراه بود.

افزایش قیمت روز ورق سیاه، قیمت ورق آجدار و انواع ورق گرم در غالب مبادی فروش روز گذشته نیز ادامه داشت و قیمت هر کیلو ورق گرم حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان افزایش داشت، همچنین قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی، قیمت ورق استیل و انواع ورق سرد هم در کلیه شرکت‌ها بدون تغییر عرضه شد.

قیمت قوطی پروفیل نیز روز گذشته در اکثر کارخانه‌ها با افزایش ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی همراه بود اما قیمت پروفیل اصفهان، قیمت پروفیل تهران و چند کارخانه هم ثابت اعلام شدند به همین ترتیب قیمت لوله داربشتی، قیمت لوله مبلی، قیمت لوله مانیسمان و سایر لوه‌های درزدار و بدون درز هم در اکثر مبادی فروش با افزایش ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی عرضه شدند.

قیمت نبشی و انواع ناودانی و قیمت سپری هم در اکثر مبادی فروش ثبات داشتند اما افزایش قیمت ۱۰۰ تومانی هم در کارخانه آریان فولاد مشهود بود.

آنطور که از آمار و گزارش‌ها برمی‌آید نخستین روز هفته با خیز ناگهانی قیمت آهن آلات مواجه شدیم، اگرچه روز یکشنبه نیز افزایش قیمت‌ها در اکثر بخش‌ها ادامه داشت اما بازار میلگرد در برخی مبادی فروش با تخفیفات جزئی همراه بود که بیانگر کاهش و فروکش تب و تاب افزایش قیمت‌ها بود.

اگرچه باید گفت به دلیل نبود نقدینگی تقاضای چندانی هم شکل نگرفت و در واقع خبر خاصی در بازار نبود؛ علاوه‌بر این کنترل بازار و حذف سفته بازی نیز مواردی بود که اجازه ادامه بیشتر نوسانات افزایشی قیمت روز آهن را نداد و از بروز هیجان سنگین در بازار جلوگیری کرد.

با این اوصاف می‌توان گفت فعلا بازار بر مدار تکرار است و تا زمانی که سیاست‌های انقباض پولی که به رکود بازار منجر شده و نیز دستورالعمل‌های فعلی در بازار فولاد تغییر نکند احتمال خروج بازار آهن و فولاد کشور از وضعیت فعلی دشوار خواهد بود.

اما برخلاف بازار مقاطع نهایی، اوضاع بازار شمش و آهن اسفنجی که امکان صادرات دارند، بهتر به نظر می‌رسد زیرا این روزهای شاهد احداث کارخانه‌های نوردی در کشورهای هدف صادرات مقاطع طویل از جمله عراق، هستیم.

براساس گزارش‌ها از بورس کالا روز گذشته حدود ۲۴ هزار آهن اسفنجی بریکت عرضه شد که به طور کامل مورد معامله قرار گرفت و قیمت آن نیز در هر کیلو ۱۲ هزار و ۶۸۳ تومان برآورد شد.

امروز نیز حدود ۸۱۱ هزار و ۸۴۴ تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه می‌شود که از این میزان حدود ۲۷۵ هزار و ۸۵ تن به شمش بلوم اختصاص دارد، همچنین حدود ۵ هزار تن ورق گالوانیزه و ۲ هزار تن هم ورق سرد عرضه می‌شود.

گفتنی است امروز بورس کالا با هماهنگی وزارت صمت حداکثر ثبت سفارش مشتریان را ابلاغ کرد، همچنین براساس این ابلاغیه خرید ورق سرد به صورت بهین یاب بدون اعمال سقف سهمیه امکان پذیر است.

کد خبر: ۲۵۲٬۶۰۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha