۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
سیم‌کارت‌های بدون هویت از کجا می آیند؟

سیم‌کارت‌های بدون هویت از کجا می آیند؟

سیم کارت های جعلی چندی است که دردسرهای بسیاری را به وجود آورده است.

سیم‌کارت‌های بدون هویت از کجا می آیند؟

بازار: چند سالی است که برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی از سیم کارت های بی نام و نشان، دفاتر پیشخوان و مراکز توزیع سیم کارت در زمان ثبت سند سیم کارت به نام شخص، این کار را با دریافت مدارک شناسایی معتبر مانند شناسنامه و کد ملی انجام می دهند. با این وجود مشکل سیم کارت های بدون هویت و جعلی صد در صد از بین نرفته است.

سیم کارت های بدون هویت این روزها باعث به وجود آمدن دردسرهای بسیاری برای مردم شده است. کلاهبرداران با استفاده از این سیمکارت ها و به بهانه ارائه سیم کارت رند با قیمت پایین تر، افراد بسیاری را به دام انداخته اند. با این حال این سوال ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده که با وجود ارائه مدارک شناسایی در زمان فروش سیم کارت، این  سیم کارت های جعلی از کجا می آیند؟

یکی از کارشناس آی‌تی در این رابطه درباره سیم‌کارت‌هایی که ارسال‌کننده پیام‌های فیشینگ هستند می‌گوید: «این سیم‌کارت‌ها کاملا بی‌هویت نبوده بلکه متعلق به افرادی هستند که در ازای دریافت پول به نامشان سیم‌کارت‌ها را به کلاه‌برداران می‌فروشند. برای مثال کلاه‌برداران با شناسنامه فردی معتاد یا یک مجرم محکوم به حبس ابد و به نام او ده سیم کارت خریده و از آن استفاده می‌کنند. به همین دلیل باید گفت سیم کارت بدون هویت وجود خارجی ندارد بلکه در واقع از هویت این افراد سوء استفاده می‌شود.»

وی در ادامه ی صحبت های خود در باره ی سوء استفاده از سیم‌کارت‌ها در گذشته توضیح می‌دهد:

« ۱۱ تا ۱۲ سال پیش برخی از اپراتورها بدون هویت‌یابی مشخص به هر فرد با هر تعداد که می‌خواستند سیم‌کارت می‌فروختند. بعدا با فشار آوردن دستگاه‌های دولتی دیگر احراز هویت برای دریافت سیم کارت اجباری شد. به همین دلیل سیم کارت‌های موجود همه هویت‌دار هستند اما ممکن است متعلق به فرد معتادی باشد که به پول نیاز دارد و از او خریداری شده است. اگر هم جرمی با این سیم‌کارت رخ دهد مسئولیت آن با همان فرد است.»

وی در ادامه سخنان خود درباره فرایند احراز هویت در اپراتورهای مخابراتی می‌گوید:

«امروزه احراز هویت همه اپراتورها حضوری است. متصدیان اطلاعات هویتی افراد خریدار را چک می کنند که درست باشد و سپس به او سیم کارت می‌فروشند. به همین دلیل احتمال این که سیم کارت بدون هویت از طریق اپراتورها نشت پیدا کند وجود ندارد.»

علی رغم این توضیح‌ها پیش از این رئیس پلیس فتای استان تهران از وجود میلیون‌ها سیم کارت بدون هویت خبر داده بود که از طریق ایرانسل به دست کلاه‌برداران می‌رسید:

«با ورود توریست‌ها سه سیم‌کارت به آنها می‌دهد و پس از خروج آنها دو سیم کارت آن به دست دلالان می‌افتد و در بازار میان مجرمان به فروش می‌رسد.»

با این حال شرکت ایرانسل با تکذیب این اظهار نظر اعلام کرد که سیم کارت‌های گردشگری یا توریستی، صرفا با ارائه گذرنامه برای اتباع هنگام ورود به کشور، به طور موقت فعال می‌شوند و ایرانسل پس از ۳۰ روز، این سیم‌کارت‌ها را خودکار غیرفعال می‌کند. بنابراین سیم‌کارت‌های بدون هویت گاه متعلق به افراد نیازمند و گاه متعلق به اتباع خارجی و گردشگران هستند که به دست کلاه‌برداران می‌افتند و پیامک‌های فیشینگ از طریق آن برای مردم ارسال می‌شود. پیام‌هایی که گروه زیادی از افراد جامعه را به خطر انداخته و پرونده‌های مالی زیادی را در کلانتری‌ها روی هم انبار می‌کند.

کد خبر: ۲۴۸٬۱۸۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha