۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹
تعویض سالانه ۳۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده آب
معاون آبفای کشور خبر داد

تعویض سالانه ۳۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده آب

معاون راهبردی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اعلام اینکه سالانه ۳۰۰ کیلومتر از شبکه‌های فرسوده توزیع آب کشور تعویض می‌شود، گفت: راهکارهایی مختلفی در حوزه مدیریت مصرف داریم.

به گزارش بازار، هاشم امینی درباره اقدام‌های صورت گرفته برای مدیریت مصرف آب، اظهار کرد: اصلاح شبکه‌های فرسوده آب بخشی از اقدام‌های فنی برای مدیریت مصرف است که سالانه حدود ۳۰۰ کیلومتر از شبکه‌های توزیع آب کشور را که فرسوده شده‌اند، تعویض می‌شود.

وی ادامه داد: تعویض شبکه‌های فرسوده سبب کاهش میزان هدررفت آب می‌شود که این یک نوع مدیریت توزیع و تأمین آب در شبکه‌های آب است.

معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، اصلاح انشعاب‌های آب، تعویض کنتورها را، عملیات مستمر نشت‌یابی شبکه که به‌صورت یک کار روزمره انجام می‌شود را بخش دیگری از اقدام‌های فنی مدیریت مصرف برشمرد.

امینی گفت: اکنون گروه‌هایی داریم که مراجعه کرده و شبکه را پایش می‌کنند و نقاطی را که هدررفت دارند، مشخص می‌شود تا بتوان آن میزان آبی که از دست می‌رود را دوباره به شبکه تزریق کرد.

وی ادامه داد: برای مدیریت مصرف نه‌تنها در حوزه آب، بلکه اعتقاد داریم در حوزه انرژی در کشور باید یک تغییر رویکردی در حوزه مصرف بهینه انرژی داشته باشیم و آب هم یکی از مؤلفه‌هایی است که در مجموعه وزارت نیروی بر آن تأکید می‌شود.

معاون آبفای کشور توضیح داد: البته هر مقطعی هم که تأکید بر مدیریت مصرف است برخی مشترکان این تصور را دارند که از آنها می‌خواهیم آب کمتری مصرف کنند یا مصرف به نحوی باشد که بهداشت و سلامتی یا آب شرب آنها به مخاطره افتد.

امینی خاطرنشان کرد: درصورتی‌که هدف وزارت نیرو از تبلیغ موضوع مدیریت مصرف این است که آب بهینه و درست مصرف شود و به نحوی این مصرف صورت گیرد که هیچ‌گونه خللی در بخش بهداشت، سلامت و شرب مردم صورت نگیرد.

وی بیان کرد: راهکارهایی مختلفی در حوزه مدیریت مصرف داریم که این راهکارها بخشی درون‌سازمانی است و جزو وظایف شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور است.

معاون آبفای کشور گفت: بخشی به مردم و مشترکان و بخشی هم به جامعه نخبگان مربوط می‌شود البته بخشی نیز به مجموع‌هایی که متولی فرهنگ‌سازی در این زمینه فعال هستند، ارتباط دارد.

امینی درباره بخش فنی اقدام‌ها ادامه داد: استفاده از سامانه‌های تله‌متری، تله کنترل و مدیریت فشار برای متعادل کردن فشار شبکه ازجمله این اقدام‌ها است تا میزان هدررفت آب کاهش یابد.

وی افزود: به‌این‌ترتیب اگر یک فشار نامتعارف در شبکه آب شرب داشته باشیم، لحظه‌ای که مشترک می‌خواهد آب مصرف کند با دبی بیشتری این آب در اختیارش قرار می‌گیرد که سبب هدررفت آب می‌شود.

معاون آبفای کشور گفت: سامانه تله‌متری، تله کنترل و مدیریت فشار به جهت متعادل کردن فشار در شبکه فعال می‌شود و مانع هدررفت آب است.

امینی بیان داشت: این سامانه‌ها در بخشی از شهرهای کشور فعالیت خیلی خوبی دارند شهرهایی مثل مشهد، شیراز، تهران، اصفهان توانسته‌اند با سامانه‌های تله‌متری و مدیریت فشار و رصد فشار در شبکه فشار را کمتر کرده و این باعث می‌شود که سرعت نشت از شبکه‌مان کمتر شود و اگر شبکه نشتی داشته باشد در این اثر تعدیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: البته تأکید ما بر بالانس فشار است؛ فشاری که باعث نشود مشترک آبی که نیاز دارد را نتوانیم در اختیارش قرار دهیم؛ بلکه یک فشار متناسب را در اختیار مشترک قرارمی دهیم.

معاون آبفای کشور گفت: بخش دیگر مدیریت مصرف اقدام‌های قانونی و تعرفه‌ای است که در حقیقت اقدام‌های بازدارنده است.

امین تاکید کرد: تلاش می‌شود مشترکانی که پرمصرف و بد مصرف هستند با استفاده از اقدام‌های قانونی و تعرفه‌ای به آنها توصیه کنیم تا آب کمتری مصرف کنند و اگر نکنند تعرفه‌های ممکن تنبیهی برای آنها در نظر بگیریم و ممکن است که اگر رعایت قوانین و مقررات را نکنند اخطار قطع صادر کنیم.

وی از تعریف اصلاح الگوی مصرف در این زمینه خبر داد و گفت: الگوی مصرف هم به نحوی است که الآن در کشورمان حدود ۱۵ مترمکعب است برای هر خانوار در ماه که بعد خانوار ۳.۲ در نظر گرفته شده است.

معاون آبفای کشور ادامه داد: کارشناسان این الگو را به نحوی طراحی کرده‌اند که به‌راحتی در یک منزل مشترک می‌تواند مصارف خود را داشته باشد بدون آنکه در شرایط سخت قرار گیرد.

امینی بیان کرد: بخش دیگر حوزه مدیریت مصرف کارهای تبلیغی و فرهنگی است که با استفاده از ظرفیت‌های مختلف فرهنگی و تبلیغی به مشترکان تغییر سبک زندگی را در حوزه مدیریت مصرف آب شرب داشته باشیم.

وی ادامه داد: تأکید ما بر مدیریت بهینه است که در استحمام با یک تغییر در سبک مصرف می‌توان آب کمتری مصرف کرد و یا با استفاده از شیرآلات کاهنده و ابزارآلات کاهنده به‌راحتی می‌توان آب کمتری مصرف و در نتیجه پول کمتری پرداخت کرد.

امینی درباره احتمال کدر شدن آب‌ها در اثر جاری شدن سیلاب‌ها، گفت: تجربیات خیلی خوبی را در زمینه سیلاب در بخش تصفیه آب کسب کردیم به‌خصوص در ریزش اخیری که در سد کرج داشتیم که موجب بالا رفتن کدورت آب در منطقه آبگیر بیلقان شد.

وی ادامه داد: این موضع سبب شد تأمین آب شرب و بهداشت بخش‌های غربی شهر تهران و بخشی از استان البرز مشکل‌دار شود که با کمک فنّاوری‌هایی که در جهان وجود دارد و آنها را در کشور تجربه کردیم توانستیم آب پایدار مردم را تأمین کنیم.

معاون آبفای کشور خاطرنشان کرد: پس اگر انشا الله بارش‌هایی را داشته باشیم و این بارش‌ها غیرمتعارف و سیل‌آسا باشد نگرانی در باره تأمین آب شرب و بهداشت مردم نخواهیم داشت و می‌توانیم کدورت را در تصفیه‌خانه‌ها مهار کنیم. این تجربه نه‌تنها در سدهای تهران بلکه در سدهای دیگر مثل استان‌های مرکزی یزد و اصفهان صورت گرفته و جای نگرانی نیست.

کد خبر: ۲۴۵٬۱۷۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha