۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۷
در صادرات کالاهای صنعتی موفق بوده ایم
کارشناس مسائل اقتصادی:

در صادرات کالاهای صنعتی موفق بوده ایم

فولادگر، کارشناس مسائل اقتصادی گفت: صادرات غیرنفتی ما به ۵۵ میلیارد دلار یعنی بیش از دو برابر صادرات نفت خام رسیده و این امر نشان دهنده این است که در صادرات صنایع مختلف موفق بوده ایم.

به گزارش بازار، حمیدرضا فولادگر کارشناس مسائل اقتصادی گفت: طبعاً اگر کشور ما مواجه با نا بسامانی‌ها و مسائل جنگ تحمیلی در دهه اول انقلاب و تحریم‌های ظالمانه در دهه‌های بعدی نشده بود با روحیه خودباوری که حضرت امام در این ملت ایجاد کرده بود و با رشدی که دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع داشتند باید به جایگاهی که جزء آرمان‌های انقلاب و اندیشه‌های حضرت امام بود، می‌رسیدیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری بارها اشاره کردند باید کشور به مرکز تولید علم تبدیل شود و بقیه کشورهای دنیا، به ما مراجعه کنند اگر در این مسیر حرکت کرده‌ایم، اما هنوز نرسیده ایم، بخش عمده آن به تحریم‌های ظالمانه و بخشی هم البته به مسائل مدیریتی بازمی گردد.

فولادگر با اشاره به مسائل ساختاری گفت: اگر اقتصاد کشور را قبل از انقلاب اسلامی به دو بخش دولتی و نفت محور تقسیم کنیم، با فروش حدود ۶ میلیون بشکه نفت در آن زمان با جمعیت حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر؛ درآمدهای نفتی صرف واردات می‌شد طوریکه بازار از کالا اشباع، اما معیشت مردم نامطلوب بود.

کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: اقتصاد نفت محور و دولتی پس از انقلاب به مسئولان ما ارث رسید؛ در شرایط کنونی کشور با جمعیت حدود ۸۰ میلیون نفر یعنی دو و نیم برابر آن زمان با فروش یک سوم نفت در مقایسه با گذشته، امکان اصلاح ساختار صورت نگرفت.

فولادگر گفت: صادرات غیرنفتی ما به ۵۵ میلیارد دلار یعنی بیش از دو برابر صادرات نفت خام رسیده و این امر نشان دهنده این است که در صادرات صنایع مختلف موفق بوده ایم، اما تا رسیدن به مرز مطلوب هنوز فاصله داریم؛ راه حل مطلوب این است دولت سیاست‌گذاری و بسترسازی مناسب برای بکارگیری سرمایه‌های مردمی در بخش تولید نماید.

کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: اصلاح ساختار از برنامه اول توسعه شروع شد که بسیاری از صنایع ما رشد بسیار مناسبی داشت در حوزه صنایع فلزی و معدنی مثل تولید فولاد، آلومینیوم و مس چه آهنی یا غیر آهنی و یا حوزه کانی‌ها در مقایسه با قبل از انقلاب افزایش تولید قابل ملاحظه‌ای داشتیم.

وی افزود: در بخش صنایع غذایی و تبدیلی شرایط بسیار مناسبی داریم همچنین در حوزه صنایع لبنی که در حال حاضر صادرکننده به چند کشور دنیا هستیم و کاملا خودکفا شده ایم.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: آنچه که رهنموردهای رهبر کبیر انقلاب و انقلاب اسلامی در مردم ایجاد کردند روحیه خودباوری و قطع وابستگی از کشورهایی بود که برای اقتصاد ما نسخه می‌پیچیدند برای مثال در بخش‌های نفت و گاز، پتروشیمی، تجهیزات پزشکی، ماشین سازی، خودرو، صنایع آی سی و آی تی و بسیاری از حوزه‌های دیگر قدم برداشتیم و به موفقیت‌های زیادی دست یافتیم.

فولادگر افزود: قبل از انقلاب به دلیل موقعیت سوق الجیشی ایران، دولت‌های غربی نمی‌خواستند وابستگی ایران به خارج از کشور قطع شود، زیرا با استقلال ایران، منافع آن‌ها به خطر می‌افتاد.

وی اضافه کرد: با رهنمودهای حضرت امام (ره) روحیه وابستگی تبدیل به روحیه خودباوری در مردم ایران شد حال ما با تکیه بر توان داخلی متخصصان، دانشگاهیان و مراکز پژوهشی روز به روز بخش‌های مختلف صنعتی را به سمتی می‌بریم که نه تنها خودکفا باشند بلکه صادرکننده به دنیا شوند.

کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: امروز تعریف اقتصاد با ۵۰ سال گذشته بسیار متفاوت شده است، اقتصاد امروز دنیا کاملاً اقتصاد به هم پیوسته است، باید بتوانیم با گسترش علم و فناوری‌های روز که در دسترس همگان قرار دارد روز به روز وابستگی مان را از اقتصاد جهانی به خصوص درباره کالاهای استراتژیک کم کنیم.

کد خبر: ۲۲۴٬۱۳۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha