۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۲:۱۸
اصلاح نظام کارمزد به نفع کاهش بنگاه‌داری نظام بانکی است
کارشناس مسائل اقتصادی:

اصلاح نظام کارمزد به نفع کاهش بنگاه‌داری نظام بانکی است

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: نظام بانکی با درآمد خوبی که از اصلاح کارمزد دریافت می‌کند می‌تواند از فعالیت‌های بنگاه‌داری در بخش‌هایی مثل مسکن به سرعت خارج شود.

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، رحمان سعادت اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان درباره اخذ کارمزد از کارتخوان‌ها وآنچه به صورت معمول در نظام بانکی دنیا در این خصوص انجام می‌شود، گفت: در این موضوع شکی نیست که بانک‌ها مانند سایر بنگاه‌های اقتصادی به دنبال کسب درآمد هستند، طبیعتا وقتی از راه‌های درست و هدفمندی که برای درآمدزایی بانک‌ها دیده شده نتوانند درآمد لازم را برای اداره خود کسب کنند به سمت بنگاه‌داری و فعالیت‌هایی خارج از کارکرد و وظیفه اصلی بانک رو می‌آورند به این خاطر اخذ کارمزد بانک‌ها از فعالیت‌های مختلف در دنیا یک روال معمولی است.

وی در این باره گفت: با توجه به اینکه سیستم بانکداری ایران جدای از نظام بانکداری جهانی نیست وطبیعتا در کشورهای دیگر نیز کارمزدهای مختلفی از خدمات بانکی و تراکنش‌ها گرفته می‌شود این موضوع باید پیش ازاین اجرا می‌شد تا با درآمدزایی برای بانک‌ها، بانک‌ها به سمت بنگاه داری و اخلال در بخش‌هایی از اقتصاد حرکت نمی‌کردند.

رحمان سعادت عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان معتقد است: کارمزدی که بر تراکنش‌ها گرفته می‌شود می‌تواند یک منبع درآمدی مضاعف برای بانک‌ها باشد. اگر به لحاظ آماری مقایسه کنیم تراکنشی که در سطح جامعه به وسیله کارتخوان‌ها انجام می‌شود نسبت به ده سال گذشته بسیار افزایش یافته، بنابراین بالا رفتن حجم تراکنش‌ها می‌تواند منبع بسیار مهم درآمدی بانک‌ها باشد و نظام بانکی با درآمد خوبی که از اخذ کارمزد دریافت می‌کند، می‌تواند از فعالیت‌های بنگاه داری در بخش‌هایی مثل مسکن باید به سرعت خارج شود.

وی در ادامه بحث تشریح کرد: وقتی خرید نان هم با کارتخوان انجام می‌شود به این معناست که میزان تراکنش‌ها به شدت افزایش یافته، ضمن اینکه سازمان مالیاتی می‌تواند اطلاعات بیشتری از این حوزه کسب کند که به نفع جامعه آماری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: این نوع مسائل باید درجامعه با توجه به فرمول‌های دقیق و تجربه شده‌ای که درسطح اقتصادهای توسعه یافته صورت گرفته در جامعه ایران پیاده سازی شود و بررسی‌های خوبی در این خصوص صورت بگیرد نهایتا اگر این رویه جواب داد برای ادامه این شیوه تصمیم‌های دیگری گرفته شود که به نفع مردم و نظام بانکی باشد چرا که خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری تماما به نفع اقتصاد کشور وکاهش دلالی در بخش‌های مختلف است.

کد خبر: ۲۲۱٬۸۱۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha