۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۹
تقویت دیپلماسی ارزی ثبات‌بخش بازار ارز است
کارشناس مسائل اقتصادی:

تقویت دیپلماسی ارزی ثبات‌بخش بازار ارز است

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: تقویت دیپلماسی ارزی هم از نظر دسترسی به منابع ارزی قابل توجه است و هم به بهبود انتظارات فعالان اقتصادی و ثبات ارزی کمک می‌کند.

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، ایمان زنگنه؛ عضو انجمن اقتصاددانان در رابطه با اقدامات انجام شده در راستای دیپلماسی ارزی اظهار کرد: تعاملاتی که در پایان سال گذشته شکل گرفت و توافقاتی که با کشورهای پیرامونی و به طور مشخص کشورهای حوزه خلیج فارس انجام شد، منجر به تقویت دیپلماسی ارزی شد.

وی افزود: بنابراین نظام اقتصادی این بسامد را به فعالان اقتصادی داد که با گشایش‌هایی که شکل گرفته و تداوم و استمرار آن‌ها، هزینه مبادله در اقتصاد ایران کاهش پیدا می‌کند و دسترسی به منابع ارزی حاصل از صادرات با سهولت بیش‌تری انجام می‌شود.

زنگنه با اشاره به دو وجه تقویت دیپلماسی ارزی، گفت: تقویت دیپلماسی ارزی هم از منظر دسترسی به منابع ارزی و گسترش منابع قابل توجه است و هم به بهبود انتظارات فعالان اقتصادی و چشم‌انداز ثبات بازار ارز و اقتصاد کمک می‌کند.

زنگنه با اشاره به آمار و ارقام نرخ رشد نقدینگی در ماه‌های اخیر، گفت: بعد از سه سال که نرخ رشد نقدینگی افزایشی بوده، این نرخ کاهش پیدا کرده است و قطعا کاهش نرخ رشد نقدینگی می‌تواند در کنترل تورم موثر باشد. استمرار فعالیت‌هایی از این جنس به کنترل تورم کمک می‌کند. در این صورت می‌توانیم به میانگین بلندمدت مورد نظر برسانیم.

وی با تاکید بر حضور فعالانه بانک مرکزی برای تامین نیاز واقعی ارز، اظهار کرد: بانک مرکزی اگر بتواند سرمایه اجتماعی که در ادوار اخیر کم رنگ شده را افزایش داده و مدیریت انتظارات را با جدیت بیش‌تری پیگیری کند، راه‌اندازی مرکز مبادله ارز موجب تخصیص و تامین نیازهای ارزی واقعی اقتصاد می‌شود.

زنگنه افزود: بانک‌مرکزی با اعمال سیاست‌هایی مثل افتتاح حساب ارزی برای متقاضیان ارز و هشدار رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر عدم تخصیص ارز به افرادی که ارز خود را از بازار غیررسمی دریافت می‌کنند به نوعی این پیام را مخابره می‌کند که در حوزه تامین نیازهای واقعی فعالانه حضور دارد و از این حیث جای نگرانی وجود ندارد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه با بیان به اینکه بخشی از تقاضای ارز به تقاضای سفته‌بازی و احتیاطی ارز برمی‌گردد، گفت: می‌توان گفت که چنین تقاضاهایی ریشه در انتظارات فعالان اقتصادی دارد. اگر با ثبات بخشی در سیاست‌ها و تحقق وعده‌ها بتوانیم انتظارات فعالان اقتصادی را کاهش دهیم به مرور نگاه فعالان اقتصادی نسبت به شرایط اقتصادی با ثبات‌تر می‌شود و تقاضا برای سفته‌بازی و تقاضای غیرمولد کاهش پیدا می‌کند.

کد خبر: ۲۱۹٬۱۳۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha