۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۹
رشد ۱۰درصدی تولید لاستیک خودرو/ سهم ۴۱ درصدی ایران در تولید تایر خاورمیانه
معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت:

رشد ۱۰درصدی تولید لاستیک خودرو/ سهم ۴۱ درصدی ایران در تولید تایر خاورمیانه

معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت با اشاره به رشد ۱۰درصدی تولید لاستیک نسبت به هشت ماه سال گذشته، گفت: ایران در تولید لاستیک با فعال بودن ۱۱ واحد ظرفیت اسمی ۴۲۶ هزار تن در سال، ۴۱درصد از سهم خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.

به گزارش بازار به نقل از شاتا، صنعت تایر به‌عنوان یکی از قطعات ضروری در وسایل نقلیه، با توجه به تولید انبوه آن در سطح جهان و نقش مهمی که در زندگی روزمره مردم ایفا می‌کند، جایگاه مهمی در اقتصاد جهانی پیدا کرده است. این صنعت، از جمله صنایع مهم در زنجیره ارزش صنعت خودرو و صنعت حمل و نقل است

محسن صفدری، معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت با بیان اینکه صنایع لاستیک، تایر و تیوپ از صنایع استراتژیک و پر اهمیت برای کشور است و علت آن هم وابستگی صنعت حمل و نقل به این کالا است، گفت: سال گذشته اتفاقات ناخوشایندی دربازار لاستیک کشور اتفاق افتاد و امسال با تدابیری که وزارت صمت اندیشده است نه تنها بازار کنترل بلکه، افزایش تولید را هم شاهد هستیم.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۱ واحد دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت اسمی ۴۲۶ هزارتن و اشتغال ۱۴ هزارو ۵۰۰ نفر مشغول به تولید هستند. البته؛ ظرفیت واقعی به این میزان نیست و در بررسی های انجام شده، واحد های تولیدی با ظرفیت بین ۶۰ تا ۷۰درصد در حال فعالیت و تولید هستند.

صفدری در ادامه صحبت هایش به واردات ۹۷ هزار تنی انواع تایر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: پارسال، ۹۷ هزار تن به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار واردات داشتیم و ۸۵۰۰ تن به ارزش ۳۰ میلیون دلار هم صادرات در صنعت اتفاق افتاده است.

معاون دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت با اشاره به ممنوعیت صادرات انواع لاستیک از سال گذشته، گفت: از نیمه دوم پارسال وزارت صمت از آنجاکه در بخشی از تولید صنعت تایر از ارز دولتی استفاده می شد و به منظور تنظیم بازار داخل، تصمیم گرفت که صادرات را در این بخش ممنوع کند و از این رو صادرات در این صنعت، عدد چشم گری نیست.

تولید ۲۰ میلیون تن حلقه لاستیک

صفدری در ادامه به برآورد مصرف ۳۳۰ هزار تنی در صنعت تایر ولاستیک اشاره کرد و تاکید کرد: در تایر سواری ۱۶۴ هزار تن ظرفیت اسمی تولیدداریم و حدود ۲۴ میلیون حلقه می توانیم تولید تایر سواری داشته باشیم و در حال حاضر ۲۰ میلیون حلقه تولید در کشور داریم که برای توازن در مصرف باید به ۲۴ میلیون حلقه برسیم.

برنامه برای افزایش تولید

وی در پاسخ به سوالی که آیا برنامه خاصی برای افزایش تولید در تایر سواری در سطح کلان مطرح است، گفت: کمبود ما همان ۴ میلیون حلقه است و خیلی توجیه اقتصادی ندارد که بخواهیم تولید کننده جدیدی را تشویق به تولید کنیم و اگر بتوانیم از همه ظرفیت های خود استفاده کنیم اقتصادی تر و معقولانه تر است تا بخواهیم طرح جدیدی را در تایر سواری ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: در صنعت تایر سنگین، و باری ۱۸۷ هزار تن ظرفیت اسمی داریم که عمدتا تایرهای بایاس هستند تایرهای بایاس، تایرهایی هستند که در ساخت آنها سیم به کار برده نمی شود

صفدری افزود: تکنولوژی های دنیا به سمت استفاده از تایرهای رادیال گرایش دارند و ماهم باید خودمان را با این تکنولوژی تطبیق بدهیم و به این نکته برسیم که میزان واردات لاستیک های رادیال را از داخل تامین کنیم.

وی گفت:در حال حاضر یکی از شرکت های مطرح ۳۰۰ هزار حلقه لاستیک در سال تولید می کند نیاز ما به لاستیک رادیال باری ۱۱۰۰ هزار حلقه است یعنی ما ۸۰۰ هزار حلقه در سال کمبود لاستیک رادیال باری داریم.

او با اشاره با راه اندازی ۲ پروژه جدید در تولید لاستیک، گفت: پروژه آرتاویل در اردبیل اخیرا با حضور رئیس جمهور افتتاح شد و پروژه کویر تایر هم ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، به زودی گشایش می باید.

اوبه تولید ۳۰۰ هزار تنی شرکت ارتاویل و اشتغال ۵۰۰ نفری اشاره کرد و توضیح داد: پروژه شرکت کویر تایر نیز بیش از ۲۱۲ نفر اشتغالزایی دارد.

صفدری به انجام سه طرح دیگر در استان های کرمانشاه، کردستان و سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: اگر این پروژه ها به مدار تولید برسند ما می توانیم صادرات لاستیک سیمی باری هم داشته باشیم.

جایگاه صنعت تایر در منطقه

صفدری در ادامه صحبت هایش به جایگاه صنعت تایر در منطقه و جهان اشاره کرد و توضیح داد: سهم ایران با ۱۱ واحد، ۴۱ درصد از خاورمیانه است ودر تمام دنیا ۵۱۰ واحد صنعتی تایر وجود دارد و سهم ایران از این تعداد درسال ۹۸، ۲درصد بوده است.

وی ادامه داد: وابستگی به مواداولیه در این صنعت حدود ۴۰درصد است یعنی ۶۰درصد صنعت تایر ما داخلی است همانند روغن های نفتی، برخی کائوچوهای مصنوعی، دوده و منسوج استخوان بندی.

وی درباره واردات برخی مواد اولیه برای این صنعت توضیح داد: گفتنی است که با مساعدهای وزارت صمت و بانک مرکزی بحث تامین ارز مواد اولیه مرتفع شده است وبرای همه واحد ها به صورت مکتوب با بانک مرکزی مکاتبه می کنیم و ثبت سفارش ها انجام می شود واولویت های تامین و تخصیص ارز بانک مرکزی قرار می دهد.

صفدری به میزان واردات در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال، ۳۲۰ میلیون دلار کل واردات انواع تایر سواری، دوچرخه، باری و ... بوده در حالیکه این رقم در سال ۹۶، ۴۲۶ میلیون دلار بوده است. که نسبت به سال ۹۷ کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: درسال ۹۸ در هشت ماه اول سال ۱۰درصد افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته ایم.

کد خبر: ۲٬۱۸۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha