۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۱
چشم انداز «مهار تورم و رشد تولید» در یزد | بخشنامه‌های دولت دست تولید را بسته است
بازار گزارش می‌دهد؛

چشم انداز «مهار تورم و رشد تولید» در یزد | بخشنامه‌های دولت دست تولید را بسته است

یزد- نوسان قیمت ارز و افزایش تورم به ویژه تورم مواد خوراکی شرایط را بر خانوارهای ایرانی و طبیعتاً مردم استان یزد سخت کرده و برخی از واحدهای تولیدی در این استان را از نفس انداخته است

هدایت الله کلماتیان، بازار؛ رهبر معظم انقلاب امسال را با عنوان «مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری کردند که این نامگذاری نشان از دغدغه ایشان نسبت به مشکلات معیشتی مردم و نگاه کلان به حمایت از بخش تولید دارد. نوسان قیمت ارز و افزایش تورم به ویژه تورم مواد خوراکی شرایط را بر خانوارهای ایرانی سخت کرده و برخی از واحدهای تولیدی را از نفس انداخته است،

رهبر معظم انقلاب با درک عمیق از وضعیت کنونی اقتصاد کشور سال ۱۴۰۲ را به نام «مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری کردند. اهمیت این موضوع در استان یزد نیز هم برای دولت و هم برای بخش خصوصی بسیار است به نحوی که مسئولان استان از ابتدای سال جلسات خود را با این محوریت برگزار کرده‌اند.

توجه به فعالان حوزه تولید

مهران فاطمی، استاندار یزد، نخستین جلسه امسال خود را با فعالان حوزه تولید برگزار کرد و در این جلسه به این نکته تاکید کرد که تحقق شعار سال موضوعی تشریفاتی نیست. سیاست‌ها و برخی مؤلفه‌ها در سطح ملی تاثیر قابل توجهی در مهار تورم دارد و سهم استان‌ها از جمله یزد در مهار تورم محدود و اندک است با این وجود در سال جاری رویکرد ستاد تنظیم بازار یزد کاهش تورم است و برای کم کردن فشار بر مردم تمام توان خود را به کار می گیریم.

بروکراسی پیچیده اداری و گیر کردن کارآفرینان در پیچ هزار خم تشکیلات اداری از جمله موانع مهم در رشد تولید اس

وی سرمایه گذاری را یکی از مولفه های مهم در رشد تولید دانسته و اعلام کرده که در سفر سال گذشته رئیس جمهور به استان، ۱۹۸ هزار میلیارد تومان تفاهمنامه سرمایه گذاری منعقد شد که اجرایی شدن آن در سال جاری پیگیری می شود.

۵ عامل مؤثر در تورم کشور

مشاور امور اقتصادی استاندار یزد در این باره در گفتگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه ناترازی ارزی، ناترازی نظام بانکی، ناترازی بودجه‌ای و ناترازی عرضه و تقاضا در کنار انتظارات تورمی را پنج عامل ساختاری موثر در تورم موجود ذکر کرد، بیان داشت: در همین زمینه به چند عامل رفتاری به عنوان عوامل تشدید کننده تورم اشاره و تصریح کرد: تجمل گرایی برخی خانوارهای ایرانی و علاقه آنان به خرید مکرر لوازم مختلف نظیر لوازم خانگی از جمله عواملی است که آتش تورم را شعله‌ور تر می‌کند.

محمد زاده‌رحمانی، در تشریح رفتار تجمل گرایانه خانوارهای ایرانی گفت: برخی از خانوارها هر چند سال یکبار و حتی بعضی از آنان هر ساله لوازم خانگی منزل خود نظیر تلویزیون، یخچال، مبلمان و فرش را تعویض می کنند که این رفتار تجمل گرایانه بر تشدید تورم تاثیرگذار است.

وی، تاثیرپذیری بالای اقشار مختلف مردم از جوسازی روانی بیگانگان را از دیگر عوامل رفتاری تورم زا دانست و گفت: برخی از مردم تحت تاثیر این فضاسازی برای خرید کالا یا کالاهایی که به تازگی افزایش قیمت داشته‌اند، هجوم می‌برند که این موضوع باعث تندتر شدن شیب تورم و بعضا کمبود بی مورد این کالاها در سطح بازار می‌شود.

چشم انداز «مهار تورم و رشد تولید» در یزد | بخشنامه‌های دولت دست تولید را بسته است

ذخیره کالاهای اساسی

مشاور اقتصادی استاندار یزد انبار کردن کالا در برخی از خانواده‌ها را از عوامل رفتاری موثر در بروز تورم دانست و اظهار داشت: برخی خانوارها با خرید و ذخیره سازی بیش از اندازه کالاها به ویژه کالاهای اساسی باعث ایجاد احساس کاذب کاهش یا نبود آن کالا در سطح بازار می‌شوند که بر تورم موجود دامن می‌زند.

رحمانی قانع نبودن برخی از تولیدکنندگان، تجار، عوامل پخش و خرده فروش‌ها به سود منطقی و عادلانه، عدم بازدارندگی قوانین و ضعف در برخورد با محتکران و گرانفروشان را از دیگر عوامل رفتاری در تشدید تورم دانست و افزود: منظور از رشد تولید، صرفا رشد کمی نیست بلکه افزایش کیفیت هم مدنظر است و این کیفیت است که تداوم تولید را ماندگار می‌کند.

وی در ادامه به موانع رشد تولید در کشور گریزی زد و اظهار داشت: بروکراسی پیچیده اداری و گیر کردن کارآفرینان در پیچ هزار خم تشکیلات اداری از جمله موانع مهم در رشد تولید است البته عدم کیفیت برخی از محصولات و در نتیجه عدم استقبال مردم از آن کالا از دیگر موانع مهم در رشد تولید است.

مشاور استاندار یزد با بیان اینکه برخی از واحدهای تولیدی و به عبارت بهتر کارگاه‌هایی که پیشینه قابل اتکایی نیز ندارند از شرایط تحریم کشور سوء استفاده و اقدام به تولید کالاهای بی کیفیت می کنند با این توجیه که چون رقیب خارجی ندارند، مصرف کنندگان مجبورند از آنان خرید کنند، افزود: ثابت نبودن نرخ ارز و تغییرات مکرر قیمت‌ها به ویژه قیمت مواد اولیه و سخت بودن مراودات بانکی در شرایط تحریم های ناعادلانه از دیگر موانع مهم رشد تولید است.

غل و زنجیر بخشنامه‌های دولتی

عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی یزد نیز در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: برای تحقق شعال سال و رشد تولید در سال ۱۴۰۲ باید بخشنامه های دست و پاگیر دولت حذف شود، چرا که این بخشنامه ها به معنای واقعی مانع و حتی مزاحم تولید در کشور بوده و دست و پای تولید را بسته است.

تحریم داخلی و مدیریت ضعیف در کشور از جمله عوامل تورم و مانع در رشد تولید است

محمدحسن شیشه بری با بیان اینکه این بخش نامه های دولتی در موارد بسیاری تورم زا است افزود: برای مهار تورم و رشد تولید باید در مرحله اول غل و زنجیر بخشنامه ها از دست و پای تولید باز شوند چرا که این بخشنامه ها باعث عدم تحقق برنامه های مختلف در زمینه رشد تولید می شود.

شیشه بری در همین زمینه به بخشنامه های سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: هر شرکتی که به سازمان تامین اجتماعی مراجعه می کند علاوه بر حق بیمه و موارد قانونی که برای آن شرکت پیش بینی شده است باید مبالغ بسیار کلانی به بهانه های واهی پرداخت نماید.

تحریم های داخلی و مشکلات اقتصادی

این عضو اتاق یزد تحریم داخلی و مدیریت ضعیف در کشور را از جمله عوامل تورم و مانع در رشد تولید ذکر کرد گفت: برای تحقق شعار سال باید ثبات رویه در کشور وجود داشته باشد و در یک ریل ثابت به پیش برویم از سوی دیگر قوانینی که در بستر کارشناسی به تصویب دولت و یا مجلس رسیده باید به همان شکل اجرا شود نه اینکه در مرحله اجرا به آن شاخ و برگ دهند و هر روز به آن چیزی اضافه نمایند.

به طور قطع، حمایت از تولید با شعار و بخشنامه شدنی نیست بلکه حمایت باید در تمامی ابعاد از کنترل قاچاق تا پر کردن خلأهای قانونی انجام شود و در این میان مسئولان امر باید پای درد دل صنعتگران و تولیدکنندگان بنشینند تا بتوانند اقدامی تاثیرگذار انجام دهند.

کد خبر: ۲۱۴٬۴۳۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha