۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶
ترکیه برای ترمیم خط لوله صادرات گاز اقدامی نمی‌کند
وزیر نفت:

ترکیه برای ترمیم خط لوله صادرات گاز اقدامی نمی‌کند

زنگنه، وزیر نفت در خصوص وضعیت صادرات گاز ایران به ترکیه گفت: هنوز خطوط آسیب دیده ناشی از انفجاری که اوائل سال جاری در خطوط انتقال گاز ایران به ترکیه در خاک این کشور اتفاق افتاد، ترمیم نشده است.

به گزارش بازار، «بیژن نامدار زنگنه» در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد گفت: طرح توسعه میادین غرب کارون، بهره برداری از طرح‌ های جهش دوم صنعت پتروشیمی، تکمیل بخش دریایی پارس جنوبی، شروع عملیات فاز ۱۱ پارس جنوبی، اتمام پایانه جاسک، تکمیل طرح های گاز رسانی روستایی، بهینه سازی مصرف گاز در داخل کشور از برنامه های اصلی امسال وزارت نفت است.

وی اظهارداشت: ظرفیت تولید پتروشیمی کشور با بهره برداری از طرح ‌های جهش دوم به ۱۰۰ میلیون تن و ارزش ۲۵ میلیارد دلار در سال خواهد رسید.

وزیر نفت گفت: از دیگر برنامه های این وزارتخانه اینکه دیگر میعانات گازی کشور بطور مستقیم روی ریل صادرات قرار نگیرد.

وی افزود: تمامی این میعانات با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته در پالایشگاه های ستاره خلیج فارس و سیراف پالایش خواهد شد.

زنگنه اظهارداشت: پالایشگاه سیراف سوخت تولید نمی کند بلکه محصولاتی مثل نفتا تولید می کند که دوباره برای خوراک واحدهای پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی ادامه داد: تولید حداکثری میعانات گازی در کشور اعم از پارس جنوبی و میادین کناری آن یک میلیون بشکه است.

وزیر نفت گفت: تمامی این میعانات گازی در پالایشگاه های ستاره خلیج فارس و سیراف مصرف و تبدیل به بنزین و خوراک واحدهای پتروشیمی خواهد شد.

وی افزود: پالایشگاه سیراف پالایشگاهی که با کمترین هزینه می تواند به تولیدات با ارزش برسد اما بقیه پالایشگاه ها طبق معمول به ازای هر بشکه معادل ۳۰ هزار دلار سرمایه گذاری نیاز دارند در حالیکه سیراف ۷ تا ۸ هزار دلار سرمایه گذاری نیازمند است اگر تازه بخواهد بنزین تولید کند.

زنگنه اظهارداشت: اگر این پالایشگاه فقط بخواهد نفتا تولید کند به عنوان خوراک پترو پالایشگاه ها ۵ تا ۶ هزار دلار بیشتر سرمایه گذاری نیاز ندارد.

وی همچنین در خصوص وضعیت صادرات گاز ایران به ترکیه هم گفت: انفجاری که اوائل سال جاری در خطوط انتقال گاز ایران به ترکیه در خاک این کشور اتفاق افتاد هنوز خطوط آسیب دیده ترمیم نشده است.

وزیر نفت گفت: این در حالی است که ترمیم خطوط مدنظر به چند روز بیشتر زمان نیاز نبود.

وی افزود: ایران برای کمک به ترمیم خطوط لوله گاز اعلام آمادگی کرد اما این پیشنهاد با استقبال طرف مقابل مواجه نشد.

زنگنه بیان داشت: هم اکنون روزانه یک میلیون متر مکعب گاز به ارمنستان و همچنین از دو مسیر گاز به عراق صادر می شود.

وی تاکید کرد: جدا از این مقدار کمی گاز بین آذربایجان و نخجوان سوآپ یا در حال معاوضه است.

وزیر نفت در خصوص اینکه خط لوله ای که کمک می کند گاز به بصره عراق برود قرار بود محور بیشتری از بصره را پوشش دهد یعنی این لوله از بصره به سمت بندر لاذقیه در سوریه امتداد پیدا کند، گفت: تاکنون برنامه ای برای لاذقیه نبوده اگر قرار بر چنین کاری باشد ایران به لحاظ تامین گاز مشکلی ندارد.

وی افزود: فعلا این موارد ایده های که از سوی برخی ها مطرح می شود.

زنگنه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا در شرایط فعلی می توان قیمت نفت را پیش بینی کرد، اظهارداشت: هیچ کس نمی تواند در وضعیت فعلی قیمت نفت را پیش بینی کند چون قیمت نفت تابع عرضه و تقاضاست واقعیت امر اینکه طرف تقاضا خیلی مبهم است به سبب اینکه معلوم نیست چه زمانی اقتصاد جهانی فعال می شود.

وی به رادیو اقتصاد گفت: رشد اقتصادی بزرگترین اقتصادهای جهان در حال حاضر منفی است.

وزیر نفت افزود: گاز صنایع و پتروشیمی با اولویت تامین خواهد شد تا از نظر توسعه صنعتی مشکلی برای کشور ایجاد نشود.

وی اظهارداشت: بدون بهینه سازی در تمامی بخش ها بویژه در مصارف سرمایشی در آینده کشور از نظر تامین گاز دچار مشکل خواهد شد.

زنگنه گفت: شرایطی که اکنون کشور در آن بسر می برد بسیار دشوار تر از دوران هشت ساله جنگ تحمیلی است با این تفاوت که کشته و زخمی خیلی ملموس و قابل ملاحظه ای ندارد.

وی افزود: رفتاری که آمریکا امروز با ایران می کند یک جنایت علیه بشریت است.

وزیر نفت اظهارداشت: اگر دنیا حساب و کتابی داشت می بایست آمریکایی ها به خاطر ارتکاب این جنایت ها محاکمه می شدند.

وی ادامه داد: بدون روحیه جهادی و فداکارانه در این شرایط نمی تواند صنعت نفت کشور را اداره کرد.

زنگنه گفت: تمامی بخش های وزارت نفت با روحیه جهادی در حال خدمت هستند تا فشار کمتری از ناحیه تحریم ها و دشمن به مردم و جامعه وارد شود.

وی افزود: کرونا هم در اثر تعطیلی کسب و کارها و فعالیت های اقتصادی در سطح دنیا و ایران و به تبعه آن کاهش تقاضا و همینطور افت قیمت نفت خام و فرآورده های نفتی آسیب جدی به این صنعت وارد کرده است.

وزیر نفت اظهارداشت: همه باید در این شرایط سخت با تعامل و روحیه جهادی در مسیر رفع مشکلات مردم و توسعه کشور قدم بردارند اکنون زمان درگیری و پرداختن به مسائل حاشیه ای نیست.

وی در ادامه از افتتاح خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی به همراه مخازن آن از مسیر شازند اراک - قم – تهران، نائین- تهران – کاشان و تبریز -خوی - ارومیه طی مراسمی فردا (دوشنبه) در کشور خبرداد.

کد خبر: ۲۰٬۹۷۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha