۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۵
 پایان نگرانی از جهش‌های ارزی| مرکز مبادله ارز و طلا، بازار غیررسمی را از بین خواهد برد
نائب رئیس اتاق ایران و روسیه مطرح کرد

پایان نگرانی از جهش‌های ارزی| مرکز مبادله ارز و طلا، بازار غیررسمی را از بین خواهد برد

میرکریمی، نائب رئیس اتاق ایران و روسیه معتقد است که بانک مرکزی می‌تواند با کمک بازار مبادله ارز و طلا، نوسانات بازارها را کنترل نماید.

به گزارش بازار به نقل از ایبِنا، مرکز مبادله ارز و طلای ایران بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار از روز سه‌شنبه مورخ ۲ اسفندماه ۱۴۰۱ فعالیت رسمی خود را در حوزه معاملات ارزی (اسکناس و حواله) آغاز کرد.

کامبیز میرکریمی، نائب رئیس اتاق ایران و روسیه، با اشاره به این که متقاضیان بازار ارز افراد مختلفی هستند، گفت: بخشی از این افراد تقاضای سوداگرانه دارند، بخشی دیگر از این تقاضاها برای حفظ ارزش پول است و همچنین برخی برای خرید کالاهای اساسی و همچنین خرید برخی خدمات متقاضی ارز هستند، بخشی دیگر از تقاضای ارز به مسافرت و یا اعزام دانشجو به خارج است، البته بخش عمده تقاضای ارز برای واردات است. با توجه به این که تقاضاهای مختلفی برای بازار ارز وجود دارد، لازم است تا بازار رسمی کشور را ایجاد کنیم تا تمام تقاضای مردم را پوشش دهد.

این کارشناس اقتصادی بیان داشت: بخشی از نیازها باید در آینده تامین شوند، به عنوان نمونه اگر کسی بخواهد در آینده هزینه‌های خود را پوشش دهد و یا این که در آینده به ارز نیاز دارد، اما در حال حاضر پول پرداخت آن را ندارد، با استفاده از ابزارهایی اقدام به خرید ارز در آینده می‌کند، به اصلاح به آن «هجینگ» گفته می‌شود. همچنین افرادی هستند که در آینده نیاز به ارز دارند و پول ارز را نیز دارند، اما می‌خواهند ارزی را به نرخ آینده خریداری کنند.

این تحلیلگر بازارهای مالی ابراز داشت: بازار معاملات فردایی غیر قانونی است، اما باید به این موضوع توجه کرد که بازار مبادلات فردایی به دلیل این که مرجع رسمی ندارد غیر قانونی است، اما بازار مبادلات فردایی بخشی از نیاز کشور است، بنابراین نیاز است تا بازار مبادلات فردایی در مرکز مبادله ارز و طلا دیده شود.

نائب رئیس اتاق ایران و روسیه تصریح کرد: مرکز مبادله ارز و طلا شرایطی را فراهم می‌کند که نگرانی‌ها از «جهش‌های ارزی» را از بین خواهد برد.

وی افزود: همه بازرگانان و شرکت‌هایی که به ارز نیاز دارند می‌توانند با تکیه به پیش بینی‌هایی که انجام داده اند و با استفاده از قراردادهای آتی و سلف در بازار مبادله ارزو طلا ریسک نوسانات و ریسک معاملات را کاهش دهند.

میرکریمی گفت: به طور کل باید برنامه‌ای تدوین شود تا تمام تقاضاهای بازار ارز در بازار رسمی تامین شود.

این کارشناس اقتصادی بیان داشت: قطعا بانک مرکزی می‌تواند با استفاده از بازار مبادله ارز و طلا، نوسانات بازارهای ارز و طلا را کنترل نماید.

وی تصریح کرد: در سایر کشورها همچون در کشور روسیه و در کشور ترکیه نرخ ارز سه برابر شد، اما حاکمیت و بانک مرکزی هیچ وقت با اقدامات یک شبه تصمیم به کنترل بازار ارز نگرفته اند، بلکه صادرات را تقویت کرده اند ونرخ ارز این کشورها به شدت کاهش یافت.

وی با اشاره به این که هیجانات دارای سقف هستند، گفت: نباید به اسم حمایت از قشر مستضعف نرخ ارز را سرکوب کرد و نباید دولت و بانک مرکزی در نرخ‌گذاری ارز دخالت کنند، این موضوع مورد تاکید اتاق بازرگانی نیز است، زیرا در این شرایط است که حساسیت به نرخ ارز کاهش می‌یابد.

نائب رئیس اتاق ایران و روسیه تصریح کرد: یکی از ابزارهایی که حسایست به بازار ارز را کاهش خواهد داد، حمایت و توسعه ابزارهایی همچون ابزارهای سلف و آتی در بازارهای رسمی است تا از این طریق اشخاص و واحدهای اقتصادی نوسانات نرخ ارز را پوشش دهند.

میرکریمی با اشاره به این که بخشی از قیمت بازار را رفتار انسان‌ها مشخص می‌کند، گفت: نمی‌توان رفتار انسان‌ها را پیش بینی کرد، بنابراین نباید برای بازار نرخ سقف در نظر گرفت، زیرا که موجب می‌شود بازار به نرخ‌ها حساس شود، یکی از روش‌هایی که کنترل کننده رفتار انسان‌ها است، استفاده بازارهای منسجم از ابزارهای جدید و پیش رفته است. در این شرایط همه افراد به این ابزارها و بازارها ورود می‌کنند که خروجی آن کنترل هیجانات و کنترل رفتار خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی بیان داشت: در غیر این صورت هرچه قدر که بازار رسمی را با نرخ پایین‌تر ایجاد کنیم، بازار غیر رسمی با نرخ بالاتر به وجود خواهد آمد، زیرا بازار غیر رسمی تاثیر روانی بر مردم می‌گذارد، هرچند که حجم بازارغیر رسمی یک هزارم حجم بازار رسمی باشد.

میرکریمی در پایان تاکید کرد: زمانی بازار غیر رسمی از بین خواهد رفت که تمام تقاضاها در بازار رسمی پاسخ داده شود، بنابراین اگر مسئولان اقداماتی انجام دهند که تمام نیازها در بازار رسمی پاسخ داده شود، مطمئنن هیجانات ارزی نابود خواهد شد.

کد خبر: ۲۰۷٬۷۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha