۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۳
در هدفمندی یارانه‌ها اگر بانک‌ها نبودند این طرح به سرانجام نمی‌رسید
قائم مقام بانک مرکزی:

در هدفمندی یارانه‌ها اگر بانک‌ها نبودند این طرح به سرانجام نمی‌رسید

قائم مقام بانک مرکزی گفت: در عصر حاضر نیازها تغییر کرده و به تبع آن باید محصولات جدید ارائه کنیم و پیشرفت دشمنان را هم در این عرصه و غرض آن‌ها برای سواستفاده را در نظر داشته باشیم.

به گزارش بازار به نقل از بانک مرکزی، اصغر ابوالحسنی که در نهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت سخن می‌گفت در خصوص زیست بوم بانکداری الکترونیک تصریح کرد: زیست‌بوم بانکداری الکترونیک و تعریف آن در جهان و ایران، امنیت و حریم‌های خصوصی و تنظیم‌گری و حکمرانی سه محور اصلی همایش هستند و البته تمام این کارگاه‌ها و سخنرانی‌ها و پنل‌ها هم برای این است که بدانیم چگونه از جهان عقب نمانیم و در مسیر درست حرکت کنیم.

قائم مقام بانک مرکزی اظهار داشت: پول‌های اجتماعی خصوصیت شان این است که اعتماد از بین نرود، زیرا اعتماد اگر از بین برود دیگر پول، پول نیست.

ابوالحسنی افزود: اگر استفاده کنندگان اطمینان و اعتمادشان از دست برود، دیگر نمی‌توان اسم آن را پول گذاشت. در این زمینه دو خاصیت مهم وجود دارد؛ یکی خود پول که هیچ است، یکی چرخش پول که همه چیز است. همه پول‌هایی که صحبت می‌کنیم، باید گردش کنند، ولی اگر چرخش نکرد دیگر پول نیست و صرفا یک دارایی است و تنها اگر ارزش آن را بپذیرند، پول خواهد بود.

وی ادامه داد: امروز در عصر فناوری‌های نوینی هستیم که تحولات مختلفی هم در ارائه خدمات و هم در عرصه محصولات وارد بازی شده و هم اینکه مشتریان و استفاده کنندگان و مردمانی که از این امکانات استفاده می‌کنند، هم دارای نیازهای مختلفی هستند.

قائم مقام بانک مرکزی اظهار داشت: همچنین با بستر تغییر یافته‌ای به نام نیاز مشتریان هم مواجه هستیم لذا باید بتوانیم نیاز را جواب دهیم و حواس ما هم باشد که دشمنان می‌توانند از آن استفاده کنند و امنیت ما مهم است و مشتریان ما هم نیاز به حفاظت از داده‌های خود و حریم شخصی شان دارند که حائز اهمیت است.

وی افزود: نهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت بعد از سه سال وقفه برگزار شده و این وقفه به جاافتادن بانکداری الکترونیک و فناوری‌های بی حد زمان و مکان کمک کرده است. همانطور هم که از نام همایش پیداست؛ ارزش‌آفرینی دیجیتال که به خلق ارزش منجر می‌شود؛ اولویت قرار داده شده است.

قائم مقام بانک مرکزی خاطرنشان کرد: ارزش آفرینی و خلق ارزش سه بعد اعم مشتریان، بانک و اکوسیستم دارد که سعی کردیم در همایش امسال هر سه بعد را پوشش دهیم. در واقع ارزش‌آفرینی مارا به هدف اصلی اقتصادی خود یعنی سودآوری نزدیک می‌کند؛ البته این سود آوری با کاهش هزینه‌ها (باگسترش به‌کارگیری فناوری) صورت می‌گیرد.

به گفته دکتر ابوالحسنی در زمینه بانکداری الکترونیکی از سطح جهان عقب‌تر نیستیم و برایمان جایگاه اول منطقه آسیا شدن در ۲۰ سال آینده دور از ذهن نیست.

سرپرست نهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت افزود: از زمان ورود پول به زندگی بشر مشکلات انسان‌ها آغاز شده و از آن زمان هنوز مشخص نیست که پول چیست؛ پول از اشکال متفاوت به پول‌های نوین تغییر شکل داده و نمی‌دانیم آمیخته شدن پول یا اعتبار با فناوری چه نتیجه‌ای خواهد داشت. اعتماد مبنای ماهیت دادن به پول است؛ پول این اعتبار را از دولت یا از استفاده کنندگان می‌گیرد. در واقع گردش پول همه‌چیز است و پول هیچ جنگ قدرت‌های بزرگ هم بر سر پول است؛ آن‌ها با اهرم کردن پول از کشورهای ضعیف برای ارتقای رفاه خود استفاده می‌کنند. همایش‌های این چنینی ما را در جنگ نابرابر به پیروزی نزدیک می‌کند.

وی یادآور شد: در عصر حاضر نیازها تغییر کرده و به تبع آن باید محصولات جدید ارائه کنیم و پیشرفت دشمنان را هم در این عرصه و غرض آن‌ها برای سواستفاده را در نظر داشته باشیم. همچنین باید زیرساخت و بستر استفاده از فناوری را برای نسل زد فراهم کنیم و نیز حکمرانی در زمینه بلاکچین که به ایجاد پول و هوش مصنوعی به عنوان جهت‌دهنده به زندگی افراد را هم مورد توجه قرار دهیم.

وی تصریح کرد: در فناوری‌های تحول آفرین مثل موضوع بلاکچین، انواع پول‌ها در آن به وجود آمد. یک موضوع زیست بوم است که باید در کشور و منطقه آن را تعریف کنیم و عقب نباشیم تا آینده را بسازیم. دومین موضوع بحث امنیت و حریم خصوصی و موارد مرتبط با آن است و سومین مسئله هم تنظیم گری و حکمرانی است.

قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها اگر بانک‌ها نبودند این طرح به سرانجام نمی‌رسید؛ گفت:‌آن زمان ما خودمان هم فکرمی کردیم ممکن است سیستم فروپاشی کند، ولی نشد و کار پیش رفت.

این مقام مسئول بانک مرکزی ادامه داد:‌همان بانکداری الکترونیک که در هدفمندی به ما کمک کرد و شاید اولین و مهمترین امتحان شبکه بانکداری دیجیتال در کشور بود، امروز به جایی رسیده است که در سطح منطقه و جهانی خیلی عقب نباشیم چه بسا بانکداری ما برای کشورهای در سطح خودمان و آسیای جنوب غربی می‌تواند الهام بخش باشد هرچند سرعت ‌پیشرفت دنیا زیاد است و پول‌های جدیدی که خلق می‌شود کار را سخت‌تر می‌کند.

کد خبر: ۲۰۷٬۴۱۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha