۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶
پرداخت ۷۰ درصد مطالبات زعفران کاران در خرید حمایتی

پرداخت ۷۰ درصد مطالبات زعفران کاران در خرید حمایتی

­معاونت سازمان تعاون روستایی گفت: ­۶۰۰ میلیارد تومان به حساب زعفران کاران واریز کردیم که ­معادل ۷۰ درصد ارزش کالا برمبنای دستورالعمل ۹/۵ است ­و ۳۰ درصد باقی مانده با تامین اعتبار پرداخت می‌شود.

به گزارش بازار، مرتضی معتمد، افزود: امسال شاهد بودیم زعفران دچار افت قیمت شد و بنا به درخواست تولیدکنندگان و نمایندگان مجلس، شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات کشاورزی مصوب کرد زعفران به صورت حمایتی از تولیدکنندگان توسط تعاون روستایی خریداری بشود.

وی ادامه داد: خرید حمایتی زعفران از کشاورزان را باسازوکار قانونی که در دستورالعمل‌های مربوطه آمده، شروع کردیم که با وجود خرید بخش خصوصی و شرایط افت قیمتی بازار با استقبال کشاورزان به تحویل محصولات شان به تعاون روستایی، حجم خرید روزانه زعفران بالاتر از آنچه پیش بینی می‌شد انجام گرفت.

معاونت بازرگانی سازمان تعاون روستایی ایران با اشاره به تدابیر وزارت جهاد کشاورزی برای حل مشکلات این حوزه و رفع ایرادات دستگاه‌های نظارتی، افزود: زعفران را بر اساس نظر کارشناسی طبقه بندی کردند و فاصله قیمتی کف و سقفی را که شورای قیمت گذاری معین کرده بود بر اساس ماده موثره زعفران، بین این طبقات تقسیم و برای هر طبقه یک قیمتی را در نظر گرفتند.

معتمد سپس اضافه کرد: خرید زعفران در قالب درجات به تفکیک از نگاه اقتصادی و بازرگانی، مورد اعتراض برخی کشاورزان قرار گرفت و درخواست کردند یک اصلاحاتی با نگاه به منافع کشاورز انجام بشود در این دستورالعمل‌ها و نمایندگان مجلس هم مراجعاتی داشتند به وزرات جهاد کشاورزی که دوباره کارشناسی بشود.

وی تصریح کرد: بنا به درخواست ها، جلسه کارشناسی با حضور همه اصحاب علمی و تجربی زعفران برگزار شد که این شیوه خرید و طبقه بندی را تایید کردند امادر خصوص قیمت ها، آنچه مورد نظر کشاورزان بود اینکه تجدیدنظر و تغییراتی به نفع کشاورزان بشود، این پیشنهادت هم تنظیم شدو برای دبیرخانه شورا ارسال شده و در دستور کار است که در شورای قیمت گذاری مطرح بشود.

در شورای قیمت گذاری نمایندگانی هستند از وزارت جهاد کشاورزی، مجلس، بخش خصوصی، اتحادیه‌های تعاون روستایی، اصناف کشاورزی و کشاورزان که تولیدکننده را حمایت کنند با رعایت صلاح تولیدکننده و دولت، این مورد ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد و نتیجه اعلام می‌شود.

معتمد درمورد مقدار خرید هم گفت: مقدار قابل توجهی خریداری شده، ایران تولیدکننده ۹۵ درصد زعفران دنیاست که علاوه بر مصرف داخلی، مازاد آن صادر می‌شود شاید بتوان گفت ۹۰ درصد زعفران دنیا از ایران صادر می‌شود و این کالا برای ما ارزآوری و اشتغال خوبی دارد و گیاهی است که تولید آن منطبق هست بر جغرافیای اقلیمی خشک ایران، چون در زمانی نیاز به آب دارد که سایر محصولات ما نیاز به آب ندارند معمولا از آب پاییز یا آخر فصل بعد از برداشت محصولات تابستانی تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: تلاش کردیم با حمایتی که از کشاورزان می‌کنیم چه در حوزه تنظیم بازار و خرید حمایتی و چه در حوزه‌های سیاست گذاری که با جهاد کشاورزی استان‌ها انجام می‌دهیم، تولید این محصول را حفظ کنیم و ایران را مرجع قیمت گذاری زعفران در دنیا معرفی کنیم.

معاونت بازرگانی سازمان تعاون روستایی ایران، گفت: مطالبات کشاورزان را براساس دستورالعملی که ۹/۵ ابلاغ شده ۷۰ درصد را پرداخت و به حساب کشاورزان واریز کردیم و بعد از اینکه شورای قیمت گذاری، قیمت جدید را معین و ابلاغ کردند قیمت‌ها بر آن اساس اصلاح خواهد شد و آن قیمتی خواهد بود که کشاورزان دریافت خواهند کرد، در این خصوص کشاورزان نگران نباشند و به اظهارات غیرمسئولانه مطرح در برخی رسانه‌ها هم توجه نکنند.

وی در پاسخ به اینکه مبلغ خریداری شده چقدر است؟ چقدر پرداخت شده و چقدر مانده؟، افزود: حدود یک دهم محصول تولید شده زعفران راحمایتی خریدیم و با اندوخته زعفرانی که از قبل داریم این عدد به لحاظ ذخیره سازی بالاترخواهد رفت و ۷۰ درصد ارزش آن را به کشاورزان پرداخت کردیم و به محض تامین اعتبار بقیه را پرداخت و تسویه حساب می‌کنیم، برمبنای قیمتی که شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی آن را نهایی خواهد کرد.

معتمد درباره زمان تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری و پرداخت ۳۰ درصد باقی مانده کشاورزان؟ گفت: نوبت این دستورکار هم در یک دو هفته فرا خواهد رسید که انشاالله این را تعیین تکلیف و نهایی بکنند که کشاورزان دغدغه نداشته باشند به آن طرف سال نخواهد رسید یعنی تا پایان بهمن سعی می‌کنیم پیگیری بکنیم.

در مورد پرداخت مابقی مطالبات کشاورزان تلاش می‌کنیم که در اولین فرصت انجام بدهیم، قرار بود فقط ۳۰ درصد را پرداخت بکنیم و مابقی را بعد از ۳ ماه پرداخت کنیم چیزی که کشاورزان می‌دانند و در قراردادهای خرید هست، ولی چون در پرداخت ۳۰ درصد تاخیر شد، سعی کردیم آن ۴۰ درصد را زودتر از موعدش یعنی زودتر از فرارسیدن ۳ ماه به کشاورزان پرداخت بکنیم.

اینکه چرا ۳۰ درصد محصول را قرار بود اول بدهیم و بقیه را بعد از سه ماه، طوری دستورالعمل را تهیه کردیم که ۳۰ درصد بها را بدهیم به کشاورز که بتواند هزینه‌های تولید را تسویه و پرداخت کند معامله به صورت بیع شرط نگه داشتیم به کشاورز گفتیم کالا تا ۳ ماه متعلق به شماست قبل از انقضای سه ماه می‌توانید کالا را ببرید و بفروشید و حتی اگر افزایش قیمت بود، چون کالا مال شماست این متعلق به شماست، ولی اگر سه ماه منقضی شد شما نتوانستی یا نخواستی آن را بفروشی دیگر آن کالا قطعی می‌شود برای سازمان تعاون روستایی به نمایندگی از دولت که پولش را خواهیم داد.

معتمد در پایان گفت: بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان را پرداخت کردیم به حساب کشاورزان در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمالی که این معادل ۷۰ درصد آن ارزش کالا بر مبنای دستورالعمل ۵ /۹ است و ۳۰ درصد باقی مانده شاید حدود ۲۰۰ میلیارد تومان باشد که به محض تامین اعتبار پرداخت خواهیم کرد.

کد خبر: ۲۰۵٬۲۲۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • مصطفی محمدزاده IR ۰۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
      2 0
      سلام ممنونم که نظر کشاورز برایتان مهم هست. من برای 30 درصد اخر که هنوز واریز نشده چک دست مردم دادم وچون جهاد کشاورزی شهر کاشمر بدقولی کرده چکم میخواد برگشت بخوره از مسولان خواهشمند است که در این زمینه پیگیری کنید.