۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۲۸
حذف الزام خرید سهام صندوق‌های درآمد ثابت با درخواست نهادهای مالی
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد

حذف الزام خرید سهام صندوق‌های درآمد ثابت با درخواست نهادهای مالی

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نامه روز چهارشنبه هفته گذشته نهادهای سرمایه گذاری ایران به سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: حذف این الزام تصمیم خوب و به جایی است، اما مواردی را هم دارد.

به گزارش بازار، سعید اسلامی بیدگلی، با اشاره به مصوبه اخیر هیات مدیره سازمان بورس مبنی بر حذف الزام صندوق‌های سرمایه گذاری با درآمد ثبات به خرید حداقل سهام به میزان ۱۵ درصد اظهار کرد: طی یک سال اخیر در چند نامه به سازمان بورس و اوراق بهادار، خواستار حذف الزام صندوق‌های با درآمد ثابت از خرید سهام شدیم.

او با بیان اینکه قید این الزام با هدف کنترل جریان تقاضا در بازار بوده است، تصریح کرد: الزام به خرید سهام توسط صندوق‌های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، بر این اساس بود تا در مواقعی که بازار سهام با رکود مواجه می‌شود، امکان استفاده از منابع این صندوق‌ها فراهم تا از این طریق از ریزش بازار جلوگیری شود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه این تصمیم آثار جدی بر صندوق‌های با درآمد ثابت گذاشته بود، اذعان کرد: با توجه به ماهیت این صندوق‌ها که سرمایه گذاری در ابزارهای مالی با ریسک کم و با هدف کنترل ریسک بوده است، این الزام تصمیم درستی نبوده است.

او ادامه داد: زمانی که مقدار زیادی سهام وارد پرتفوی این نوع از صندوق‌ها شود، در زمان‌هایی که بازار در رکود به سر می‌برد، دو چالش را برای مدیران صندوق‌ها و سرمایه گذاران به دنبال دارد؛ نخست چالش کسب حداقل سود لازم برای رضایت مشتریان از سوی مدیران صندوق و دوم برای مشتریان این چالش را ایجاد می‌کرد که این صندوق‌ها قادر نیستند سودهای متناسب با نیاز سرمایه گذاران خود را تامین کنند و خود این موضوع منجر به ریزش مجدد بازار می‌شد.

اسلامی بیدگلی گفت: در این نامه، عواقب الزام ۱۵ درصدی به خرید سهام در بازار مطرح و پیشنهاد شد دست مدیران صندوق‌های سرمایه گذاری با درآمد ثابت بازتر شود، تا بر اساس توانمندی‌های مدیریتی خود، ترکیب بازده و ریسک را کنترل و هدایت کنند.

او در تشریح پیامدهای این پیشنهاد مطرح کرد: این موضوع سبب می‌شود تا نهادهای مالی با تحلیل‌های قوی‌تر توسعه یابند و از طرف دیگر، این فرصت را در اختیار بازار قرار می‌دهد تا تغییر این مصوبه اثرات روانی در بازار نداشته باشد.

به گفته این کارشناس توجه به این نکته ضروری است که این دست از تصمیم ها، اگر چه بر روی بازار اثرات خود را می‌گذارد، اما باید توجه داشت که بخش بزرگی از تاثیرات در بازار سرمایه، متاثر از متغیرهای کلان اقتصادی است؛ بنابراین، نباید انتظار داشت که چنین تصمیم‌هایی منجر به صعود شاخص با افزایش ارزش سهام شود. تصمیم‌های هیات مدیره سارمان بورس باید به شفافیت و بهبود افزایش نقدشوندگی و در نتیجه بهبود افزایش کارایی بازار در وجوه مختلف خود کمک کند.

او با تاکید بر اینکه به جای اینکه به دنبال ارزیابی نتایج این تصمیم بر اساس بازدهی یا افزایش شاخص باشیم، بهتر است در پی این باشیم که سازوکار بازار فارغ از افزایش یا کاهش قیمت‌ها به درستی عمل کند، خاطرنشان کرد: مهمترین متغیرهایی که بر ارزش در بازار تاثیرگذار هستند، خارج از بازار سرمایه و تحت تاثیر مباحث متغیرهای کلان اقتصادی هستند، این عوامل عمدتا در اختیار سازمان بورس و اوراق بهادار، بورس‌ها یا سایر ارکان نیستند؛ بنابراین سازمان بورس باید به فکر بهبود عملیات بازار، افزایش کارایی شفافیت و افزایش نقدشوندگی باشد.

کد خبر: ۱۹۸٬۰۶۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha