۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۳
شرایط دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی

شرایط دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی

شاید این سوال را داشته باشید که کارت بازگانی چیست و شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی چگونه است.

به گزارش بازار، شاید این سوال را داشته باشید که کارت بازگانی چیست و شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی چگونه است. در واقع کارت شناسایی بازرگانی مجوزی است که دارنده آن اعم از شخص حقیقی یا حقوقی بر اساس ماده ۲ قانون صادرات و واردات کشور حق تجارت خارجی را داشته و به عنوان فرد تجار با مجوز قانونی شناخته می شود. در دریافت این کارت باید به یکسری شرایط توجه ویژه مانند داشتن کد اقتصادی، سن حداقل ۲۴ سال و... داشته باشید که درادامه این مطلب قصد داریم بیشتر به ان میپردازیم.

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی کارتی است که در صورت اخذ آن امکان تجارت، واردات و صادرات کالاهای مختلف را به افراد دارنده آن داده می شود. در واقع بازرگانان با این کارت می توانند تجارت فراتر از مرز دنبال کرده و با خیال راحت بدور از ترس از بلوکه شدن کالاهایشان در مرز اقدام به تجارت کنند. بنابریاین این کارت را می توان نوعی مجوز برای انجام تجارت خارجی افراد دانست که هم برای اشخاص حقیقی و هم برای افراد حقوقی در مراجع مربوطه صادر می شود.

این کارت توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادر شده و پس از آن باید به تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت یا سامانه جامع تجارت برسد تا بتوان از آن برای کارهای واردات و تجارت فرامرزی استفاده کرد. همچنین این موضوع را بگوئیم که این کارت فقط برای اتباع ایرانی صادر شده و افرادی که تابعیت کشور ایرانی را ندارند, نمی توانند از آن بهره کافی را ببرند. و همچنین میتوان برای صحت شنجی جهت استعلام کارت بازرگانی از سامانه های رسمی کشور نیز استفاده کرد.

شرایط اخذ کارت بازرگانی برای حقیقی و حقوقی

برای دریافت کارت بازرگانی همانند هر مجوز دیگری باید مدارک و شرایط خاصی را به مراجع مربوطه ارائه دهید. البته لازم به ذکر است که بسته به نوع کارت، شرایط اخذ کارت بازرگانی متفاوت خواهد بود و افراد باید نسبت به این موضوع توجه زیادی داشته باشند. به عنوان مثال مدارک مورد نیاز برای ثبت کارت بازرگانی برای شخص حقیقی با مدارک مورد نیاز برای یک فرد حقوقی متفاوت می باشد. در ادامه الزامات اسناد مورد نیاز مرتبط با هر یک از شرایط دریافت کارت بازرگانی برای افراد حقیقی را مورد بحث قرار می دهیم که به اختصار شامل زیر می باشند:

  • باید بالای ۲۴ سال سن داشته باشید
  • تعیین و ارائه محل کسب و فعالیت تجاری
  • دارای مدرک مرتبط با تجارت یا سه سال تجربه در این زمینه را کسب کرده باشید.
  • آشنایی کامل با قوانین گمرکی و اداری با شرکت در کلاس آموزشی برگزار شده توسط اتاق بازرگانی
  • عدم استخدام دولتی و استخدام رسمی
  • مدارک تمکن مالی برای کار در زمینه مورد نظر
  • تعهد کتبی مبنی بر عدم استفاده نادرست از کارت  را باید ارائه دهید
  • ارائه تعهد کتبی برای پیروی از سیاست های تجاری دولت
  • داشتن صلاحیت اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی و نداشتن سوء سابقه

شرایط اخذ کارت بازرگانی برای افراد حقوقی شامل موارد زیر است که عبارتند از:

  • دارا بودن شرکت ثبت شده و پرونده مالیاتی، کد اقتصادی و پلمپ دفاتر و اظهارنامه های مالیاتی
  • اثبات ورشکستگی شرکت
  • داشتن محل اقامت و کار مورد تایید سازمان
  • داشتن تجربه کافی در زمینه اقتصاد و تجارت
  • مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان حساب جاری داشته باشد.

مدارک لازم برای گرفتن کارت بازرگانی چه می باشد؟

در گرفتن کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی باید یکسری مدارک را در اختیار داشته باشید تا شامل اخذ کارت بازرگانی شوید. این مدارک لازم برای گرفتن کارت موارد زیر را در بر می گیرد که به ترتیب از اشخاص حقیقی به حقوقی عبارتند از:

  1. ارائه عکس تمام رخ با پس زمینه سفید
  2. تحویل فرم پذیره نویسی اتاق بازرگانی که به تأیید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد.
  3. ارائه تصویر کارت ملی
  4. ارائه اصل مدرک تحصیلی (دیپلم به بالا) یا ارائه ۳ سال سابقه فعالیت در این زمینه
  5. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  6. ارائه گواهی بانکی تأییدیه حساب جاری
  7. ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت
  8. ارائه کد اقتصادی

اشخاص حقوقی

  1. ارائه اسناد مربوط به محل کار (سند مالکیت یا اجارنامه)
  2. ارائه کارت ملی مدیرعامل مجموعه کاری
  3. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه فرد
  4. ارائه اظهارنامه ثبت‌نام در دفاتر بازرگانی کشور
  5. ارائه فرم پذیره نویسی اتاق بازرگانی دولت
  6. ارائه تقاضانامه ثبت شرکت‌هایی با مسئولیت محدود

کارت های بازرگانی به چند دسته تقسیم می شوند؟

این کارت یعنی بازرگانی که انواع مختلفی دارند به شناسنامه بازرگانی نیز معروف می باشد که داشتن آن منجر به فراهم شدن تجارت فرامرزی برای افراد دارنده کارت می شود. همچنین این کارت به مدت یک سال اعتبار داشته و افراد باید هر ساله آن را تمدید مجدد کنند. کارت های بازرگانی به چند دسته کلی تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی تک تک آن ها می پردازیم.

  • کارت تجاری: رایج ترین و البته اصلی ترین نوع کارت بازرگانی, نوع تجاری شناخته می شود و در صورت داشتن این کارت گمرکی می توانید در زمینه هایی مانند صادرات، واردات، ترخیص، گمرک و ... فعالیت های قانونی بدون محدودیت داشته باشید.
  • کارت بازرگانی موردی: این کارت که تقریباً یک کارت یکبار مصرف محسوب می شود, توسط افرادی که قصد ترخیص کالا از گمرک را دارند تنها یکبار برای این گونه از فعالیت و کارهای تجاری و بازرگانی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی: واحدهای صنعتی و تولیدی که کالاها و مواد مختلف را تولید می کنند برای انجام کار خود نیاز به مواد اولیه زیادی دارند که مقدار قابل توجهی از آن از طریق واردات تامین می شود. بنابراین این گونه واحدها باید مواد اولیه را تامین و برخی کالاها را به صورت مستقل و مستمر صادر کنند. بنابراین برای واحدهای تولیدی و صنعتی کارت هایی به عنوان بازرگانی صادر می شود.
  • کارت خدمات: واحدهایی هستند که برای ارائه خدمات به مواد اولیه وارداتی نیاز داشته و برای این واحدها کارت خدمات صادر می شود. ماهیت این کارت و حتی نحوه اخذ آن همانند کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی بوده و فقط در نام با یکدیگر متفاوت هستند.
  • تعاونی ها: اغلب تعاونی های سطح کشور برای انجام کار خود نیاز به کارت بازرگانی دارند تا بتوانند کارت خود را از اتاق های تعاون دریافت کنند. این نوع کارت با عنوان کارت تعاونی یاد می شود.
  • کارت بازرگانی اشخاص حقیقی: این کارت برای افرادی صادر می شود که قصد تجارت و صادرات به صورت حضوری  دارند.
  • کارت بازرگانی اشخاص حقوقی: معمولاً شرکت ها، اتحادیه ها، مؤسسات و .... به عنوان اشخاص حقوقی شناخته می شوند و برای انجام فعالیت های تجاری اشخاص حقوقی، باید کارت بازرگانی حقوقی توسط این دسته از افراد دریافت شود.

سخن پایانی

همانطور که در متن ذکر نیز بیان شد، کارت بازرگانی مجوزی خواهد بود که به شما امکان انجام تجارت برون مرزی را داده و برای دریافت آن باید به نوع کارت دریافتی توجه زیادی کرد. دلیل این امر این است که شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت هر نوع از کارت های بازرگانی متفاوت بوده و افراد واجد شرایط باید نسبت به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

کد خبر: ۱۹۳٬۴۳۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha