۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۲
آموزشگاه‌های رانندگی از کرونا متضرر شدند؛ راندن روی خط مشکلات
عوارض ناشی از کرونا بر اقتصاد استان سمنان؛

آموزشگاه‌های رانندگی از کرونا متضرر شدند؛ راندن روی خط مشکلات

سمنان- آموزشگاه‌های رانندگی یکی از اماکنی بودند که هنوز شوک گران شدن بنزین را سپری نکرده، با کرونا دست‌وپنجه نرم کردند و این امر سبب شد تا ضررهای هنگفتی به این قشر در استان سمنان وارد شود.

خبرگزاری بازار- سال ۹۸ و بهار ۹۹ برای آموزشگاه‌های رانندگی استان سمنان روزهای شگفتی و بهت‌زدگی بوده است سالی مملو از اتفاقات عجیب‌وغریب که سبب شدند تا اقتصاد آموزشگاه‌ها در سراسر استان لطمه‌های سنگینی بخورند.

اتفاقات سال ۹۸ برای آموزشگاه‌های رانندگی با گرانی بیمه شروع شد، سپس به گرانی سوخت رسید، پس‌ازآن کرونا و تعطیلی سمتشان آمد و امروز هم که پراید وارد کانال ۹۰ میلیون تومان شده تا همه بخش‌های اقتصادی در این قشر تکانه‌ای اساسی را احساس کنند.

افزایش تعریفه بیمه

محمدرضا شریف یکی از فعالان آموزشگاه رانندگی در استان سمنان به خبرنگار بازار، می‌گوید: تعرفه‌های بیمه برای آموزشگاه‌ها که غالبشان پراید دارند برحسب قیمت ماشین است از سوی دیگر قطعاً بیمه بدنه و شخص ثالث پرایدی که ۳۶ میلیون تومان بود با پرایدی که ۹۰ میلیون تومان است تفاوت دارد درنتیجه ما باید علاوه بر مشکلات عدیده اقتصادی که داریم با پرداخت حق بیمه گزاف‌تر کارکنیم.

شریف بابیان اینکه بیمه‌گرها در حالت عادی هم ماشین‌های تعلیم رانندگی را بیمه نمی‌کردند حالا که پراید ۹۰ میلیون تومان است که همکاران ما باید چه اقدامی برای گرانی بیمه‌شان انجام دهند، بیان کرد: این گرانی بیمه البته در کنار تعطیلی دو ماه و نیم آموزشگاه‌ها براثر کرونا، هیچ محسوب می‌شود.

وی افزود: دو ماه و نیم تعطیلی آموزشگاه‌ها ضربه سختی به ما زد چراکه ارتزاق بسیاری از این افراد فعال در حوزه آموزش رانندگی فقط از همین راه است.

مشکل در ارتزاق

این مربی آموزشگاه رانندگی بیان می‌کند: آموزشگاه رانندگی بستگی به جذب هنرجو دارد وقتی هنرجو نباشد علناً آموزشگاهی در کار نیست و وقتی آموزشگاهی در کار نباشد یعنی شما برای خرید مایحتاج شبانه‌روز خانواده‌تان هم با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستید.

یکی دیگر از آموزشگاه داران استان سمنان با اشاره به مشکلات عدیده‌ای که در هشت ماه گذشته برای این قشر پدید آمده می‌گوید: ۱۲ سال است که این کار را انجام می‌دهم اما هیچ‌وقت شرایط هشت ماه گذشته را در عمرم ندیده بودم.

علی‌رضا دزیانیان بابیان اینکه ۱۲ سال در آموزشگاه با کمترین مشکلات زندگی کردم و علاوه بر خودم توانستم به ۱۴ نفر دیگر هم نان بدهم اما در همین هشت‌ماهه تمام داشته‌هایم را نابودشده دیدم.

اقتصاد متزلزل آموزشگاه‌های رانندگی

دزیانیان در توصیف سال ۹۸ برای آموزشگاه داران، می‌گوید: سال ۹۸ با گرانی بیمه شروع شد و چون ما ماشین تعلیم بودیم بیش از ۲۰ درصد روی بیمه خودروی‌مان افزوده شد بعدازآن بنزین گران شد که دغدغه فراوانی را برایمان ایجاد کرد مدت‌ها باید دنبال سهمیه می‌گشتیم نامه‌نگاری و ... که البته سهمیه ای که قول داده بودند هم کفاف ۱۴ روز در ماه هم نمی داد.

ورود پراید به کانال ۹۰ میلیون تومان سبب شد تا هم بیمه گران شود، هم مابقی مسائل مرتبط با خودرو مانند لاستیک، روغن و ...

وی ادامه می دهد: پس‌ازآن کرونا آمد و دو ماه و نیم اقتصاد متزلزل آموزشگاه‌های رانندگی را تکان شدید داد و بعد از آن هم که ورود پراید به کانال ۹۰ میلیون تومان سبب شد تا هم بیمه گران شود، هم مابقی مسائل مرتبط با خودرو مانند لاستیک، روغن و ..

دزیانیان بابیان اینکه یک نفر برای کار کردن در آموزشگاه رانندگی باید دو دو میلیون تومان خرج مدارک و آزمایشگاه و ... کند سپس ۹۰ میلیون تومان پراید بخرد هشت میلیون تومان کلاج و ترمز سمت شوفر بگذارد اقساط وام و قرض و ... را هم پشت سر هم ردیف کند تا در آموزشگاه به انتظار سه هنرجو در روز بنشیند که در نهایت روزی ۴۵ هزار تومان به خانه ببرد.

آغاز به کار مجدد آموزشگاه ها

این در حالی است که سرهنگ موسی بزرگی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان سمنان خبر از بازگشایی آموزشگاه‌های رانندگی استان داده است وی بابیان اینکه از اول اردیبهشت ماه آموزشگاه‌های رانندگی در استان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا فعالیت خود را از سر گرفتند، گفت: آزمون آیین‌نامه و آموزش رانندگی در سراسر استان به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از اواسط اسفند سال گذشته لغو شده بود که کم کم این آزمون‌ها هم برگزار می‌شود.

بیش از ۴۰ آموزشگاه فعال رانندگی در استان سمنان وجود دارد و این یعنی نزدیک به ۷۰ نفر راننده با خودرو در آن‌ها مشغول هستند و می‌توان گفت ارتزاق نزدیک به ۴۰۰ نفر از این راه است. درست است که آمار اندکی به نظر می رسد اما تکانه‌های اقتصادی که به همین قشر وارد می‌شود عموماً بزرگ و با تاثیرگذاری بالا هستند.

مشکلات رانندگان و مربیان

این را نیز باید در نظر داشت که معمولاً مربیان آموزشگاه‌های رانندگی از روی ناچاری برای ارتزاق و یا انتخاب شغل دوم پس از بازنشستگی به این کار روی آورده اند و این یعنی اگر وضعیت معیشتی مناسبی داشتند به این کار وارد نمی شدند.

یکی از همین افراد در گفتگو با خبرنگار بازار، بابیان اینکه تکان‌های اقتصادی که آموزشگاه‌های رانندگی را فراگرفته متاسفانه سبب شده تا من چهار ماه اقساط بانکی ام را نتوانم پرداخت کنم، بیان کرد: دختر من دانشجوی دانشگاه آزاد در رشته ارشد حسابداری بود هنوز پول پایان‌نامه‌اش را پرداخت نکرده بودم برایش خواستگار آمد و ناچار شدم ۴۰ میلیون تومان وام بگیرم که امروز ۱۲ میلیون تومان کسری اقساط آن مدام از طریق بانک به من گوشزد می‌شود.

این مربی باسابقه بابیان اینکه شش ماهی می‌شود که کار ما رونق قبل را ندارد، می‌گوید: گرانی بنزین و از سوی دیگر کرونا کار ما را نابود کرد امروز هم که یک بیمه برایمان یک میلیون تومان آب می خورد نمی‌دانم در سال جدید باید چه کارکنیم و چه بلایی به سرمان می‌آید.

مشکلات فقط محدود به زمان کورنا نیست

موضوع دیگری که این آموزشگاه‌ها با آن روبرو هستند بحث لوازم جانبی خودرو مانند لاستیک است. تحقیقات خبرنگار بازار نشان می‌دهد که چهار حلقه لاستیک چینی برای پراید هم اکنون ۹۰۰ هزار تومان و ژاپنی یک میلون و ۸۰۰ هزار تومان است و ارزانترین لاستیک ایرانی را باید ۷۵۰ هزار تومان پول داد.

مشکلات آموزشگاه های رانندگی و مربیان آن تنها منوط به ویروس کرونا نیست و مربیان همیشه با مشکلاتی مانند نداشتن بیمه تأمین اجتماعی و عدم تخصیص سهمیه بنزین مواجه بوده اند.

مجموع این عوامل سبب شده تا مشکلات آموزشگاه داران بیش ازپیش نمایان شود. حال باید دید با بازگشایی این آموزشگاه‌ها آیا در ماه‌های آتی می‌توان شاهد کاهش ضررهای اقتصادی برای این قشر بود؟

کد خبر: ۱۸٬۴۱۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha