۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۳
بخش‌های خانگی و تجاری ۴۴ درصد گاز تولیدی کشور را مصرف می‌کنند

بخش‌های خانگی و تجاری ۴۴ درصد گاز تولیدی کشور را مصرف می‌کنند

رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به مصرف ۴۴ درصدی گاز در بخش خانگی و تجاری از افزایش بدون الگو گاز در مصرف سالانه کشور خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نفت، مازیار سیاح‌نژاد، صبح امروز (۱۹ مهرماه) در میزگرد علمی-تروجی (آموزشی) با عنوان «چالش‌های مدیریت تأمین گاز طبیعی در ماه‌های سرد سال و راه‌های برون‌رفت از آن» در محل مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی گفت: شرکت ملی گاز ایران همواره فرآیند توسعه را طی می‌کند بدان معنا که تولید، مصرف و صادرات دائم در حال افزایش است و همین موضوع منجر به اجبار برای توسعه شبکه توزیع می‌شود.

وی در تشریح نحوه توزیع گاز در کشور گفت: توزیع گاز در ۱۰ ناحیه کشور انجام می‌شود و کار انتقال و توزیع در دو محور اصلی خطوط انتقال و ایستگاه‌های تقویت فشار شرکت انتقال گاز دنبال می‌شود.

گستردگی خطوط لوله توزیع گاز ۲۷ برابر قطر کره زمین
رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ۲۷ برابر قطر کره زمین خطوط انتقال گاز داریم، گفت: به‌دلیل تحریم‌ها تأمین برخی قطعات این شبکه عظیم بسیار دشوار است که این موضوع پایداری انتقال را بسیار دشوار می‌کند، اما تاکنون مشکلی برای توزیع ایجاد نشده و در این زمینه به دانش فنی لازم رسیده‌ایم که زمینه علمی و دانشی خوبی را در کشور فراهم آورده است.

سیاح‌نژاد با اشاره به توربوکمپرسورهای مورد استفاده در کشور برای انتقال گاز افزود: به‌دلیل تفاوت مکان‌های مورد استفاده این تربوکمپرسورها، موارد مورد استفاده بسیار متنوع هستند که نگهداری آن‌ها، دانش‌فنی کشور را در این زمینه بسیار بالا برده است.

صادرات ۶، صنایع ۱۷، نیروگاه‌ها ۳۰، بخش خانگی و تجار ۴۴ درصد تولید را مصرف می‌کنند
وی در تشریح سهم مصرف گاز در بخش‌های مختلف گفت: ۶ درصد تولید گاز کشور به‌صادرات تعلق می‌گیرد که این مقدار برای صادرات به ترکیه، عراق، ارمنستان، نخجوان و آذربایجان مورد استفاده قرار می‌گیرد که با توجه به مقدار تولید گاز کشور این رقم بسیار ناچیز است و دلیل آن مصرف بی‌رویه گاز در کشور است.

رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران سهم صنایع عمده از گاز کشور را ۱۷ درصد اعلام کرد و گفت: سالانه برای ۷۰ هزار واحد صنعتی گاز تأمین می‌شود.

سیاح‌نژاد درباره سهم نیروگاه‌ها از مصرف گاز کشور گفت: ۳۰ درصد از کل تولید سالانه گاز در ۸۹ نیروگاه کشور مصرف می‌شود.

روزانه ۲۱ میلیون لیتر معادل بنزین مصرفی با سی‌ان‌جی تأمین می‌شود
وی با بیان اینکه اصل مصرف در بخش خانگی و تجاری است، توضیح داد: ۴۴ درصد تولید گاز کشور در این دو بخش بلعیده می‌شود؛ در واقع اگر حدود ۹۰۰ هزار تا یک میلیون مترمکعب تولید گاز داشته باشیم، حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی و تجاری مصرف می‌شود.

رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران درباره گازرسانی به شهرها و روستاهای کشور تصریح کرد: ۱۳۱۰ شهر یا ۹۷ درصد بخش شهری تا پایان سال ۱۴۰۰ گازرسانی شده است و ۳۵ هزار روستای کشور دریافت کننده گاز هستند که پوشش بیش از ۹۰ درصدی را تا پایان سال ۱۴۰۰ در بخش روستایی نشان می‌دهد.

سیاح‌نژاد از دیگر کاربرد مهم گاز در کشور یاد کرد و گفت: گاز طبیعی در بخش حمل و نقل نیز استفاده می‌شود که با مایع‌سازی گاز و تبدیل آن به سی‌ان‌جی، معادل بیش از ۲۱ میلیون لیتر بنزین در روز جایگزین می‌شود.

مصرف گاز خانگی و تجاری بدون الگو رها شده است
وی درباره مصرف بی‌رویه گاز در کشور گفت: در همه دنیا برای مصرف الگوهایی وجود دارد، برای نمونه اگر مصرف گاز در تابستان برابر۱ باشد، در زمستان این میزان به ۲ یا ۲.۵ می‌رسد، اما این الگو در ایران وجود ندارد و مصارف در بخش خانگی و تجاری به‌صورت انفجاری و بدون الگو زیاد می‌شود. به‌طور مثال گاهی به‌طور ناگهانی ۶ برابر می‌شود که این موضوع مدیریت توزیع را سخت می‌کند و در شرایطی ما مجبور به اولویت‌دهی و قطع گاز بخش صنایع می‌شویم و این موضوع می‌تواند در آینده امنیت تأمین گاز را با مخاطره روبه‌رو کند.

رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه امینت تأمین پایدار انرژی در کشور ارزشی دارد که باید قیمت‌گذاری شود گفت: تاکنون این قیمت ارزیابی نشده و دیده نمی‌شود. این که کشور برای افراد جامعه با قیمت مناسب تأمین انرژی می‌کند، کار بسیار بزرگی است که قیمتی دارد که باید آن را ارزیابی کنیم و درباره آن آگاهی داشته باشیم.

کد خبر: ۱۸۰٬۲۲۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha