۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۳
داخلی‌سازی قطعات نیروگاهی با مشارکت ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان
مدیرکل بهسازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی خبر داد

داخلی‌سازی قطعات نیروگاهی با مشارکت ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان

مدیرکل نظارت و بهسازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی گفت: در دو سال اخیر با کمک ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان حدود ۱۵۰ هزار قطعه نیروگاهی ساخت داخل شده است.

به گزارش بازار، علی‌اصغر عبدلی با تاکید بر اینکه ۸۲ درصد ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور مربوط به واحدهای حرارتی است، افزود: شرکت برق حرارتی به عنوان بازوی حاکمیت در تولید برق وظیفه نظارت بر نیروگاه‌ها و اجرای تمامی سیاست‌های وزارت نیرو در حوزه تولید برق را بر عهده دارد.

وی با اشاره به آغاز برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی، ادامه داد: به منظور افزایش آمادگی واحدهای تولید برق حرارتی در فصل تابستان بایستی تعمیرات نیروگاه‌های یاد شده را هر ساله از ابتدای مهرماه تا اواخر اردیبهشت‌ماه سال بعد به اتمام برسانیم تا بتوانیم در فصول گرم سال این واحدها را با حداکثر توان در اختیار داشته باشیم.

مدیرکل نظارت و بهسازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی اضافه کرد: براساس دستورالعمل سازندگان نیروگاه‌ها بایستی تعمیرات پیشگیرانه واحدها در بازه‌های زمانی مشخصی انجام شده و برخی تجهیزات و قطعات باید تعمیر و تعویض شوند تا بتوانند به طور کامل به تولید برق بپردازند.

عبدلی افزود: در این میان یکی از نقاط بسیار مهم و حساس در اجرای فرایند تعمیرات نیروگاه‌ها موضوع تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز است که با توجه به تحریم‌ها تامین قطعات مورد نیاز این بخش به ویژه برای تعمیر نیروگاه‌های خارجی و قدیمی دارای چالش‌های متعددی بوده است.

وی تاکید کرد: بر همین اساس در طی چند سال اخیر رویکرد وزارت نیرو استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی برای تامین قطعات نیروگاه‌ها بوده است و همین امر موجب شده است تا در طی دو سال اخیر شرکت برق حرارتی و زیرمجموعه‌های آن با کمک ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان بتوانند بیش از ۱۵۰ هزار قطعه نیروگاهی را ساخت داخل کرده و در واحدهای تولید برق استفاده کنند.

عبدلی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از هفت هزار میلیارد ریال قرارداد ساخت داخل قطعات نیروگاهی با شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد شده است، ادامه داد: رویکرد استفاده از دانش‌بنیان‌ها در طی چند سال اخیر موجب رفع نیازمندی‌های ساخت داخل کشور شده است و تابستان امسال با استفاده از همین قطعات در نیروگاه‌های حرارتی توانسته‌ایم ضریب آمادگی ۹۸ درصد را به ثبت برسانیم که در میانگین جهانی عدد بالایی است.

مدیرکل نظارت و بهسازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی اضافه کرد: استفاده از پتانسیل دانش‌بنیان‌ها در طی این سال‌ها ضمن کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی ارزی بسیار زیادی که به همراه داشته است، موجب ایجاد حس شجاعت، جسارت و خودباوری در شرکت‌های داخلی شده است.

وی خاطرنشان کرد: در طی این سال‌ها تابوی ساخت داخل قطعات نیروگاهی عملا شکسته شده است و اگر در نیروگاهی قطعه‌ای مورد نیاز باشد مطمئنا گزینه اول برای تامین آن مربوط به تجهیزات ساخت داخل است. در بخش ساخت داخل قطعات نیروگاهی به واقع توانسته‌ایم شعار تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها را به عینه مشاهده کنیم.

کد خبر: ۱۸۰٬۲۱۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha