به گزارش خبرنگار بازار، مهدی عباسی ظهر سه شنبه در دومین جلسه کمیته زیتون ذیل شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با حضور نمایندگان دولتی و فعالان بخش خصوصی در سالن جلسات شهید شهریاری با اشاره به اینکه ۶۰ درصد فروش زیتون از اواسط اسفند تا اواخر فروردین ماه و به نوعی مربوط به بازار شب عید میشود، اظهار کرد: در حال حاضر ۶۰ درصد مازاد محصول زیتون تولید شده در انبارها است.
عباسی با اشاره به آسیب دیدن صنایع تبدیلی و تولیدکنندگان زیتون با شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: در تولید نهال و فروش آن نیز، میانگین، عملکرد مطلوبی را نشان نمیدهد.
رئیس شورای ملی زیتون ایران با اشاره به بحث صادرات محصول زیتون گفت: این امر نیازمند برندسازی بوده و برای برندسازی باید مجوز بهرهبرداری برای واحدها صادر شود که آن نیز مشکلات خاص خود از جمله مجوزهای مربوط به محیط زیستی و ... را دارد.
۳۲ واحد صنعتی و ۱۵۰ واحد سنتی تولید زیتون در استان زنجان در حال فعالیت است
وی با بیان اینکه ۳۲ واحد صنعتی و ۱۵۰ واحد سنتی تولید زیتون در استان زنجان در حال فعالیت است، ابراز کرد: آماده تعامل برای حل مشکل با دستگاههای اجرایی در خصوص تولیدات محصول زیتون و مشکلات واحدهای هستیم.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان هم در این جلسه با بیان اینکه اتاق بازرگانی زنجان ۳۵ درصد نیاز زیتون کشور از طریق تولید در استان زنجان تامین می شود و باغات زیتون خوبی در استان وجود دارد، گفت: بخشی از نیاز زیتون کشور از طریق تولیدات داخلی تامین میشود.
حمید توکلی با اشاره به اینکه زیتون محصول مهمی است که باید مورد توجه مسئولان دولتی و استان قرار گیرد، افزود: ۷۰ درصد صادرات استان در حوزه روی و صادرات مواد خام است و در این بین صادرات محصولات کشاورزی نیز باید به جد در دستور کار قرار گیرد.
توکلی به برنامههای اتاق در سال ۱۳۹۹ و تدوین نقشه راه صادراتی محصولات تولیدی استان اشاره کرد و ادامه داد: افزایش صادرات به کشورهای همسایه و حوزه اوراسیا یکی از برنامه های نقشه راه صادراتی اتاق بازرگانی زنجان است.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان با اشاره به برگزاری جلسات کارشناسی ذیل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی طی سال گذشته در اتاق بازرگانی زنجان، اظهار کرد: در این جلسات مباحث مهمی از سوی فعالان بخش خصوصی و نمایندگان دوایر دولتی طرح شد و برای پیشنهاد به شورای گفتوگو ارجاع و در آنجا به تصویب و اجرا درآمد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری جلسه ویدئو کنفرانس با رایزن بازرگانی کنسولگری ترکیه در تبریز، ابراز کرد: در این جلسه موضوعات مختلف مورد بحث و تبادل نظر دو طرف قرار گرفته که از آن جمله میتوان به همکاری مشترک پیرامون محصول زیتون با طرف ترکیه اشاره کرد.
مهدی رنگ رونا ادامه داد: در این جلسه با پیشنهاد اتاق بازرگانی زنجان برگزاری سمیناری مشترک با طرف ترک در رابطه با محصول زیتون ارائه شد که مورد قبول طرف ترک قرار گرفته و هماهنگی ها در این رابطه در حال انجام است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان هدف برگزاری این سمینار را بهره گیری از تجربیات تولید کنندگان طرف ترک و ارتقای تکنولوژی، توان تولیدی، ماشین آلات و فرآوری حوزه زیتون استان زنجان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر یونان با تولید ۲۵ نوع ارقام زیتون در دنیا حرف اول را می زند و کشورهایی همچون ایتالیا و اسپانیا نیز در تولید و فرآوری محصولات زیتون از صنایع پیشرفته برخوردار هستند.
مدیرکل سازمان تعاون روستایی استان زنجان نیز با اشاره به اینکه بر اساس آمار رسمی وزارت جهاد کشاورزی ۱۰۵ تا ۱۱۵ هزار تن در سال میزان تولید زیتون کشور است، ابراز کرد: در برنامه افق سال ۱۴۰۴ افزایش تولید این محصول پیشبینی شده بود اما کشورهایی چون ایتالیا، اسپانیا، ترکیه و یونان تولیدات زیتون میلیون در سال دارند.
از ۱۳ هزار تن نیاز روغن زیتون کشور، بیش از ۶ هزار تن تولید داخلی است
محمود نوری با اشاره به اینکه ۱۳ هزار تن نیاز روغن زیتون کشور است که که بیش از شش هزار تن در کشور تولید و مابقی واردات است، ابراز کرد: از جمله پیشنهادات برای حمایت از زیتون در شرایط کنونی موضوع خرید تضمینی این محصول از سوی دولت است.
بهاره دادلویی مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز با تاکید بر اینکه حمایت همه جوامع بحث و دغدغه امنیت غذایی ملتهای خود را دارند، ابراز کرد: برندسازی مهمترین موضوع در بحث صادرات است و این مهم به دست بخش خصوصی امکان پذیر است.
در ادامه این جلسه موضوعات و مشکلات دیگر مرتبط با تولید زیتون به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و مقرر شد مشکلات این بخش جمع بندی و برای پیگیری در جلسات آتی و شورای گفتوگو مورد پیگیری قرار گیرد.
نظر شما