به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار، از وضعیت سلامت کارگران در کارگاره های کوچک ابراز نگرانی و اظهارکرد: ستاد ملی مقابله با کرونا پروتکل های مختلفی برای سلامت کارکنان ابلاغ کرده اما در عمل هیچ نظارتی بر اجرای این پروتکل ها وجود ندارد و پروتکل ها در بسیاری از کارگاه های کوچک رعایت نمی شود.
وی وزارت بهداشت و وزارت کار را به عنوان متولیان اعمال نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی در کارگاه ها معرفی کرد و گفت: لوازم مخصوص برای جلوگیری از انتقال بیماری کرونا باید در این کارگاه ها توزیع شود که در اکثر کارگاه ها این اتفاق نمی افتد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار خاطرنشان کرد: تعدادی از مشاغل در شرایط عادی جزو مشاغل آسیب پذیر محسوب نمی شوند اما در دوران کرونایی بسیاری از مشاغل به گروه مشاغل آسیب پذیر و سخت و زیان آور پیوسته اند که باید فکری به حال آن ها کرد.
خدایی همچنین در رابطه با وضعیت فعلی بیمه بیکاری کارگران تصریح کرد: با وجود گذشت سه ماه از شیوع کرونا در کشور اما هنوز هیچ یک از کارگران به بیمه بیکاری دست پیدا نکردند و طبق آخرین پیگیری بنده گویا یک دوگانگی بین سازمان تأمین اجتماعی و ستاد مقابله با کرونا وجود دارد.
وی با اشاره به تخصیص پنج هزار میلیارد تومان به بیمه بیکاری کارگران در این دوران اظهار کرد: طبق آمارها بیش از ۸۶۰ هزار نفر برای بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که ۷۶۰ هزار نفر از آن ها مشمول بیمه بیکاری شناخته شدند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: سازمان تأمین اجتماعی این اتفاق را جزو حوادث غیرمترقبه تلقی می کند و معتقد است که طبق قانون اساسی دولت باید پوشش بیمه بیکاری کارگران را در این شرایط بر عهده بگیرد اما از طرف مقابل، هنوز پاسخی برای اختصاص عملی این بودجه داده نشده است.
خدایی با انتقاد از اینکه نمایندگان کارگری در ستاد مقابله با کرونا حضور ندارند گفت: اولین درخواست مشخص ما این است که نمایندگان کارگری در ستاد مقابله با کرونا حضور داشته باشند تا دغدغه ها و نگرانی های کارگران را مطرح کنند.
وی از عدم آشنایی کامل متولیان بهداشت با محیط های کاری تصریح کرد: طبق قانون، تشکیل یک کمیته بهداشت ایمنی کار با حضور نماینده وزارت بهداشت در محیط های کاری ضروری است اما این کمیته تشکیل نشده و از این روست که تصمیمات متولیان تا حدودی با محیط های امروزی کار بیگانه است.
خدایی با اشاره به وجود بیش از ۹۰۰ هزار کارگر بیمه شده ساختمانی در سطح کشور و ۱۵۰ هزار کارگر ساختمانی ثبت نام شده در سامانه رفاهی وزارت کار برای بیمه بیکاری افزود: متاسفانه بیمه بیکاری به این کارگران بی صدا تعلق نگرفته و هیچ اقدامی برای این افراد انجام نشده است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار، حضور نمایندگان کارگری در ستاد مقابله با کرونا را برای هدایت منابع مالی و حفاظتی به محیط های کاری کارگران ضروری خواند و گفت: وضعیت معیشتی و بهداشتی کارگران در هم تنیده است و نمی توان بدون در نظر گرفتن وضع معیشتی آنها امیدوار به اجرای پروتکل های بهداشتی بود بنابراین باید برای معیشت کارگران تصمیم گیری های هدفمندی انجام شود.
وی تصریح کرد: ضربه ای که ما به عنوان نمایندگان کارگری از کرونا خوردیم ما را هوشیار کرد که تشکیلات خود را گسترش دهیم و از حالت اسمی به حالت فعال دربیاوریم.
خدایی در پایان برنامه "گفت وگوی اقتصادی" رادیو گفت و گو اظهار کرد: اختصاص بودجه برای بیمه بیکاری مشکلی را حل نمی کند و باید به دست کارگران برسد.
نظر شما