۲۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹
کاهش ۵۰درصدی فروش نان های صنعتی با حذف یارانه آرد| ریزش آرد ارزان از نانهای سنتی به صنعتی‌ها
عضو تعاونی نان های حجیم و نیمه حجیم در گفتگو با بازار؛

کاهش ۵۰درصدی فروش نان های صنعتی با حذف یارانه آرد| ریزش آرد ارزان از نانهای سنتی به صنعتی‌ها

نقره عضو هیات مدیره تعاونی نان های حجیم و نیمه حجیم تهران گفت: با حذف یارانه آرد صنف و صنعت، فروش نان های صنعتی تا ۵۰درصد کاهش یافته و همچنین موجب ریزش آرد از سمت نانهای سنتی به سمت صنعتی ها شده است.

بازار؛ گروه کشاورزی: با آزاد شدن آرد صنف و صنعت، به جز نان های سنتی بقیه نان ها به یکباره با جهش قیمتی مواجه شدند و این امر موجب شد سهم فعالان این بخش از فروش نان در بازار کاهشی چشمگیر داشته باشد. اگرچه بسیاری این اقدام دولت را اقدامی درست می دانند اما «علیرضا نقره» عضو هیات مدیره تعاونی نان های حجیم و نیمه حجیم تهران معتقد است این اقدام دولت در صورتی اثر بخش و عادلانه است که برای تمامی نان ها عملیاتی شود، نه اینکه نان های سنتی با نرخی آزاد عرضه شود و نان های صنعتی با چندین برابر قیمت قبل عرضه شود و به این ترتیب فضایی برای فروش در بازار نداشته باشند.

قیمت آرد صنف و صنعت ۹ و نیم برابر و قیمت نان صنعتی ۳برابر شده است

نقره به بازار گفت: ما چالش های بسیاری در این بخش داریم و اصلی ترین چالش ما مربوط به این است که دولت آرد ما را نسبت به آرد سنتی آزاد کرد و بحث رقابتی که بین ما و نان های سنتی بود از بین رفت.

یارانه آرد باید برای تمام نانها حذف شود تا واحدهای تولید نان صنعتی هم توان رقابت با نانهای سنتی داشته باشند چون به دلیل شرایط اقتصادی کشور، مردم به سمت نان های ارزان قیمت میروند

او با تاکید بر اینکه با آزاد شدن آرد نان صنف و صنعت، نان ما که در سفره مردم بود کمرنگ شد، افزود: در واقع این اقدام باعث شده میزان فروش ما حداقل ۵۰ درصد کاهش یابد.

این عضو هیات مدیره تعاونی نان های حجیم و نیمه حجیم تهران خاطر نشان کرد: به عبارت ساده تر، قیمت آرد حدود ۹ و نیم برابر برای ما افزایش یافت؛ یعنی آرد از ۷۰ تومان (کیسه ۴۰ کیلویی) به ۶۴۵هزار تومان رسید و قیمت محصول نهایی یعنی نان نیز ۳برابر قبل شد.

نقره در ادامه تصریح کرد: البته ما کاملا موافق حذف یارانه آرد بوده و هستیم اما به شرطی که برای همه نان ها باشد که بتوان رقابت کرد. نه من نوعی نان گران تولید کنم و نان های سنتی ارزان تمام شود چون در این شرایط به هر حال مصرف کننده سراغ نان ارزان می رود و توان رقابت از ما گرفته می شود.

حذف یارانه آرد صنف و صنعت، ریزش آرد نان های سنتی به سمت نان های صنعتی را رقم زده است

او ادامه داد: بدی دیگری که این اقدام دارد ریزش آرد ارزان از سمت نان های سنتی به سمت نان های صنعتی و به تبع عدم امکان رقابت بین واحدهای ما است؛ یعنی اگر یک واحد نان سنتی کیسه ۴۰ کیلویی آرد را به نرخ ۷۰ هزار تومان می گیرد ممکن است آن را با قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان در اختیار برخی از واحدهای متخلف صنعتی قرار بدهد و لذا این واحد می تواند نان را ارزانتر به فروش برساند.

نقره افزود: به این ترتیب از یکطرف کیفیت نان تولیدی کمتر می شود و از سوی دیگر واحدهای صنعتی که قرار است سالم کار کنند نیز دیگر نمی توانند یک کاسبی سالم داشته باشند چون مجبور می شوند به قیمت تمام شده و متعادل نان را ارائه بدهند. اما واحدهای متخلف به قیمت ارزانتر می دهند و به این ترتیب به ما انگ گران فروشی هم زده می شود!

با حذف یارانه آرد نان های صنعتی، شاهد ریزش آرد از نان های سنتی به سمت نان های صنعتی هستیم که این امر توان رقابت بین واحدهای صنعتی با یکدیگر را هم می گیرد

او خاطر نشان کرد: اگرچه ما مشمول نرخ گذاری نیستیم اما این مساله هم هست که باید همه یکسان باشد؛ یعنی ما می گوییم هرچقدر دولت یارانه را کمتر کند بهتر است اما برای اینکه به مردم فشار نیاید بر اساس آخرین تصمیمات طرح نان، یارانه نان را مستقیما به کارت سرپرست خانوار واریز کنند.

گفتنی است در طرح نان، در ابتدا قرار بر این بود که یارانه را به نانوا بدهند و حال قرار شده به سرپرست خانوار بدهند تا در دستگاه های موجود در نانوایی فقط بتواند خرید کنند. به گفته کارشناسان واریز یارانه نان به حساب خانوارها به طوری که تنها بتوانند با آن نان خرید کنند اقدامی درست تر است چون تورم زایی ایجاد نمی شود. یعنی اگر پول را به خانوارها بدهند و به جای خرید نان صرف کالای دیگری شود تورم ایجاد می کند اما اگر این یارانه وارد چرخه نان و گندم شود تورم زا نخواهد بود.

ارقام اعلامی برای قاچاق آرد صحت ندارد

این عضو هیات مدیره تعاونی نان های حجیم و نیمه حجیم تهران همچنین در خصوص قاچاق آرد نیز اظهار داشت: ما نمی گوییم پیش از این قاچاق آرد نبوده اما میزان آن هم ارقامی که آقایان می گویند نبوده است و با حذف یارانه آرد، الان قاچاق بسیار بسیار کم شده است.

وی در خصوص نحوه قاچاق آرد نیز گفت: ما یک قاچاق آرد در بین خود نانواهای سنتی داشتیم که مثلا واحدی که سهمیه نداشت آرد از واحدهای سهمیه دار با قیمت ارزانتر نسبت به بازار آزاد می گرفت و نان پخت می کرد و دست مردم می داد و اقدامی با منفعت نیز برای این واحدها بود. بنابراین درست است که تا پیش از این به این نحو قاچاق داشتیم اما در نهایت باز هم تبدیل به نان می شد.

نقره ادامه داد: با این وجود قاچاق آرد به معنای ارسال آرد به آن طرف مرزها نیز داشتیم اما نه رقم ۳۰ درصدی که آقایان اعلام می کردند بلکه میزان های بسیار کمی بوده است.

او همچنین در پاسخ به این سوال که آرد تولید داخل از نظر کیفیت در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: الان کیفیت خوب است. ما در بحث قیمتی معذوریاتی داریم که نمی توانیم چند نوع آرد خرید و با هم مخلوط کنیم اما الان آرد استاندارد و خوبی به دست ما می رسد.

نقره با بیان اینکه با توجه به رقابتی که بین کارخانجات آرد وجود دارد آن چیزی که ما می خواهیم را برای ما تولید می کنند، افزود: بنابراین کارخانجات آرد هستند که گندم های مختلف را می گیرند و با هم مخلوط می کنند و آرد متناسب با کار هر دسته از نان ها را به نانواها و تولید کننده ها تحویل می دهند.

کد خبر: ۱۷۵٬۴۹۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha