۲۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۷
اروپا به کشت مجدد ارزن و گندم سیاه رو آورده است| تکنولوژی های جدید در خدمت تولید آرد از گندم سیاه
کشت غلات سنتی؛ راهکاری برای مقابله با بحران

اروپا به کشت مجدد ارزن و گندم سیاه رو آورده است| تکنولوژی های جدید در خدمت تولید آرد از گندم سیاه

با وقوع بحران خشکسالی و مشکل تامین غلات، کشورهای اروپایی راهکار کشت غلات سنتی همچون ارزن، گندم سیاه و جوی دوسر را در پیش گرفته اند و بودجه ای ۱.۳میلیون یورویی برای آن تخصیص داده اند.

بازار؛ گروه کشاورزی: با بحران جهانی که به واسطه جنگ روسیه و اوکراین با آن روبرو شد و بحث ارسال گندم اوکراین به بازارهای جهانی به وجود آمد جهانیان به اهمیت کاهش وابستگی به دیگر کشورها در تامین محصولات استراتژیکی همچون گندم و برنج بیش از گذشته آگاه شدند. با این وجود کشورهای اروپایی پیش از این به بازگرداندن غلات دیگر به پروسه تولید کشورهای خود اندیشیده اند.

کشت فشرده گندم و ذرت چگونه جایگزین جو، ارزن و گندم سیاه شد؟

یورونیوز در این خصوص می گوید: اگرچه در اواسط قرن گذشته، کشت فشرده «گندم و ذرت» جایگزین «جو، ارزن یا گندم سیاه» در مناطق آلپ اتریش و ایتالیا شده است اما یک پروژه فراملی اروپایی برای معرفی مجدد این گونه ها در قلمروهای نامبرده در دست اجرا است. به طوری که در منطقه Vento در شمال کشور ایتالیا، کشت سنتی «ارزن» راه خود را در میان مزارع بزرگ ‌تر گندم و ذرت باز کرده است. این غلات تولید مواد غذایی مناسب برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند را ممکن می سازد.

دو کشور ایتالیا و اتریش اقدام به اجرا کردن عملیات کشت مجدد غلات سنتی ارزن، جو دوسر و گندم سیاه کرده اند و در پی تولید آرد از این محصولات هستند؛ ارزن محصولی است که در شرایط بد آب و هوایی نیز جواب می دهد

کارشناسان جهانی در خصوص این ابتکار کشت «غلات مجدد» در برخی مناطق اروپا می گویند: ایده و ابتکار غلات مجدد، نه تنها به دنبال تقویت تنوع زیستی با معرفی مجدد محصولات سنتی است، بلکه یک پروژه علمی نیز هست.

ارزن؛ محصولی که در شرایط آب و هوایی بد نیز جواب می دهد

از سوی دیگر به گفته یورونیوز یک شرکت اروپایی که تولید کننده پیشرو در غذاهای بدون گلوتن در اروپا است و مرکز تحقیق و توسعه خود را نیز دارد، بیش از دو سال است که در حال تجزیه و تحلیل خواص ژنتیکی، زراعی و تغذیه ای ده گونه مختلف گندم سیاه و دوازده گونه دیگر ارزن بوده است.

کارشناسان این شرکت می گویند: محصول ارزن، به طور ویژه محصولی است که حتی در شرایط آب و هوایی دشوار نیز به خوبی پاسخ می دهد. این در شرایطی است که امسال نه تنها در ایتالیا، بلکه در سرتاسر اروپا موج گرمای شدیدی رخ داد که منجر به خشکسالی شد و بعید است که این مشکل تنها برای امسال باشد و پیش بینی می شود بحران خشکسالی کماکان با جهان همراه باشد.

تخصیص بودجه ۱.۳ میلیون یورویی برای کشت غلات سنتی در اروپا

بر اساس آنچه یورونیوز اعلام می کند اگرچه بحث بحران جهانی که در حوزه غلات رخ داده چند ماهی است اوج گرفته است و با بسته شدن برخی بنادر اوکراین حجم عظیمی از غلات در اوکراین ماند و بسیاری از کشورهایی که وابسته به واردات از این کشور بودند دچار چالش های بسیاری شدند اما پروژه کشت غلات مجدد همچون ارز، جو و گندم سیاه در اروپا از چند سال پیش رقم خورده است. به طوری که گفته می شود مجموع بودجه ابتکار کشت غلات سنتی در اروپا که شش سال پیش تنظیم شده، بیش از ۱.۳ میلیون یورو است و به صورت یم پروژه مشترک بین دو کشور ایتالیا و اتریش انجام می شود.

بر اساس این گزارش، نه تنها موسسات و همچنین نهادهای دولتی و خصوصی در پروژه بهینه سازی روش های کشت مشارکت دارند بلکه فناوری ‌های جدیدی برای تولید آرد از گندم سیاه، ارزن و جو دوسر با ویژگی‌ های خاص برای ترویج استفاده از آن‌ها در تولید غذاهای بدون گلوتن و سایر غذاهای سنتی در حال توسعه است تا شاید بتوانند از وقوع بحران های احتمالی آتی در حوزه تامین غلات در آینده جلوگیری کنند.

کد خبر: ۱۷۴٬۶۰۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha