۱۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۴
چرا دولت ها از بیمه زنان خانه دار شانه خالی می کنند؟

چرا دولت ها از بیمه زنان خانه دار شانه خالی می کنند؟

رئیس فراکسیون جمعیت مجلس گفت: زن به عنوان ستون خانواده باید از حمایت‌های مادی و معنوی برخوردار باشد، بیمه زنان خانه دار نشان از رشد و توسعه یافتگی در جامعه خبر می‌دهد.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی در مورد لزوم توجه ویژه دولت برای بیمه زنان خانه‌دار گفت: یکی از اهداف ما در فراکسیون زنان در مجلس یازدهم پیگیری بیمه زنان خانه دار است؛ محقق شدن این بیمه می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند؛ حفظ شان و کرامت مادری در کنار تقویت نقش مادری و حفاظت از آرامش کانون خانواده از اهداف متعالی طرح بیمه زنان خانه‌دار است.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم تاکید کرد: بیمه زنان خانه‌دار از سال ۷۸ مورد توجه دولت‌ قرار گرفت. هیات دولت در مصوبه سوم بهمن ماه ۷۸ سازمان تامین اجتماعی را موظف کرد تا نسبت به تهیه و تدوین طرح بیمه زنان خانه‌دار اقدام عاجلی داشته باشد اما متاسفانه شکست این طرح در حالی اتفاق افتاد که امروز بخشی از زنان خانه‌دار تحت حمایت هیچ سازمان بیمه‌ای در کشور نیستند.
زن به عنوان ستون خانواده باید از حمایت‌های مادی و معنوی برخوردار باشد، خانه داری باید تعریفی برای زنان این سرزمین داشته باشد تا آسایش و رفاه در آینده برای آنها تعریف شود، بیمه زنان خانه دار نشان از رشد و توسعه یافتگی در جامعه خبر می‌دهد

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: زن به عنوان ستون خانواده باید از حمایت‌های مادی و معنوی برخوردار باشد، خانه‌داری باید تعریفی برای زنان این سرزمین داشته باشد تا آسایش و رفاه در آینده برای آنها تعریف شود، بیمه زنان خانه‌دار از رشد و توسعه یافتگی در جامعه خبر می‌دهد.

وی در ادامه تاکید کرد: طبق پیش بینی‌های صورت گرفته، جمعیت ایران به سمت سالمندی پیش می‌رود که نیمی از این جمعیت را زنان تشکیل می‌دهند بر همین اساس باید فکری در جهت سلامت جسمی و روحی این گروه‌ در نظر گرفته شود.

محمدبیگی با اشاره به شانه خالی کردن دولت‌ها از اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار، تاکید کرد: اجرایی نشدن بیمه زنان خانه دار طی چند دهه اخیر منجر شد تا بخشی از زنان مشمول این طرح را در قانون جوانی جمعیت بگنجانیم؛ براساس قانون جوانی جمعیت، طبق ماده ۲۱ آن دولت مکلف است در راستای اجرای بند «ب» ماده (۱۰۳) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، حداکثر شش ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، با تقویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نسبت به بیمه مادران خانه‌دار دارای سه فرزند و بیشتر اقدام کند، در جزئیات الف قانون مذکور آمده در خصوص مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری صد درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت می‌شود و همچنین در بند، ب تاکید شده؛ تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند دو سال به سوابق بیمه‌ای بیمه‌گذار افزوده می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از سازمان‌های بزرگ بیمه‌ای کشور طرح‌های متعدد بیمه‌ای همچون بیمه دانشجویان، دانش آموزان و زنان خانه‌دار را با نرخ ۱۴،۱۲ و ۱۸ درصدی به صورت خویش فرما تعریف کرده است، بر همین اساس این قانون به صورت فیش پردازی آماده ارائه خدمات به بانوان است. در حقیقت بیمه زنان خانه‌دار می‌تواند در تنگناهای اقتصادی به کمک بانوانی بیاید که تحت حمایت هیچ سازمان بیمه گری نیستند.

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: حسن اجرای بیمه زنان خانه‌دار این است که اگر شوهر یک زن خانه‌دار بیمه بوده و تحت پوشش بیمه‌ تأمین‌اجتماعی باشد، می‌تواند از طریق همسر خود تحت پوشش درمان قرار بگیرد به‌عبارت دیگر این فرد نیاز ندارد که برای بیمه درمانی مبلغی را پرداخت کند؛ چرا که تحت پوشش بیمه همسر خود قرار دارد اما برای بازنشستگی می‌تواند حق بیمه پرداخت کند و در آینده از مزایای بازنشستگی استفاده کند.

کد خبر: ۱۷۳٬۸۵۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha