۱۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۱
تجاری‌سازی و توسعه یافته‌های علمی اصلی‌ترین رسالت پژوهشگاه نفت است
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت:

تجاری‌سازی و توسعه یافته‌های علمی اصلی‌ترین رسالت پژوهشگاه نفت است

کلانتری، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: تجاری‌سازی و توسعه یافته‌های علمی پژوهشگاه صنعت نفت هم‌اکنون اصلی‌ترین رسالت و رویکرد ماست.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نفت، عظیم کلانتری‌اصل بعدازظهر یکشنبه (۱۳ شهریورماه) در نشست هم‌اندیشی تأسیس شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان در زیست‌بوم فناوری نفت که با حضور مسئولان و پژوهشگران پژوهشگاه‌های نیرو و پلیمر و پتروشیمی کشور در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، هدف از برگزاری این گردهمایی را به‌اشتراک‌گذاری تجربه‌ها و رفع مشکلات در زمینه ایجاد شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان با همکاری پژوهشگاه‌های نیرو و پلیمر دانست و اظهار کرد: شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان در حقیقت شکاف میان مراکز تولید علم و تجاری‌سازی محصولات را پر می‌کنند که با توجه به تعریف نشدن آنها در بدنه صنعت نفت باید برای تشکیل آنها روی همکاری قانون‌گذاران و نهادهای نظارتی به‌صورت ویژه حساب باز کنیم.

وی با تأکید بر اینکه امیدواریم حاصل هم‌اندیشی تأسیس شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان در زیست‌بوم فناوری نفت به‌صورت مکتوب در اختیار مدیران پژوهشگاه صنعت نفت قرار گیرد تا بتوانیم از تجربه‌های دیگر وزارتخانه‌ها برای تشکیل شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان بهره ببریم، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت به‌عنوان یکی از قطب‌های علمی صنعت نفت تاکنون توانسته است انحصار بسیاری از شرکت‌های خارجی در لایسنس‌های مختلف در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی را بشکند.

بر اساس این گزارش، مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو نیز در این نشست هم‌اندیشی با بیان اینکه وزارت نیرو در تلاش است اقتصاد دانش‌بنیان را در فضای داخلی خود و زیرمجموعه‌هایش حاکم کند، گفت: متأسفانه هم‌اکنون در زیست‌بوم درونی پژوهشگاه نیرو تفکر دانش‌بنیان جاری و ساری نیست، از این رو در حال بررسی و بازآرایی در بخش‌های پژوهشی وزارت نیرو هستیم.

وی افزود: قصد داریم با تمرکز بیشتر روی پارک علم و فناوری و تسهیل‌گری برای پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر زنجیره اقتصاد دانش‌بنیان گام برداریم.

در این نشست هم‌اندیشی رویا مشایخی، مشاور رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با تأکید بر اینکه هم‌اکنون جزیره‌ای عمل کردن در حوزه پژوهش به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای کشور نیست، گفت: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی هم‌اکنون آمادگی لازم را برای همکاری دوجانبه با پژوهشگاه صنعت نفت دارد.

وی موانع موفقیت شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان در کشور را زیاد دانست و گفت: وجود تعهدهای سازمانی برای انجام تحقیقات به‌موازات تعهدها در حوزه کسب‌وکار، ریسک‌پذیری پایین، مقاومت در بهره‌گیری از متخصصان علوم انسانی و کسب‌وکار، حضور نداشتن در دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی تخصصی و کسب‌وکار و کمبود نقدینگی بخشی از این موانع به‌شمار می‌آید.

کد خبر: ۱۷۳٬۲۳۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha