۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۲:۳۳
لزوم بازنگری در استاندارد اجباری برخی قطعات خودرو
کارشناس صنعت خودرو عنوان کرد

لزوم بازنگری در استاندارد اجباری برخی قطعات خودرو

کاکایی، کارشناس صنعت خودرو بر لزوم بازنگری سازمان ملی استاندارد بر قطعات ایمنی خودرو تاکید کرد و گفت: برخی قطعات خودرو مانند ایربگ استاندارد اجباری ندارد.

به گزارش بازار، امیرحسن کاکایی افزود: خودرو از ۵ تا ۶ هزار قطعه تشکیل شده است که در خودروسازی استاندارد می‌شود و براساس استانداردهای کلان که امروزه به آن استانداردهای ۸۵ گانه گفته می‌شود، کلیت خودرو آزمایش و به بازار عرضه می‌شود.

وی با اشاره به رعایت استاندارد برای ۳۰۰ قطعه مصرفی و یدکی خودرو ادامه داد: از این تعداد، حدود ۱۰۰ قطعه استاندارد اجباری و ۱۰۰ قطعه استاندارد تشویقی دارد و در ۱۰۰ قطعه باقیمانده هم الزامی به رعایت استاندارد صددرصدی نیست.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به مشکلات استاندارد در کشور، گفت:در ایران استاندارد قطعات بر حسب نیازهای موردی برخی رقبا، به صورت اجباری تدوین شده است، به طور نمونه قطعه‌ای مانند رادیاتور یا انواع روغن‌ها استاندارد اجباری ندارند و جزو استاندارد تشویقی قرار گرفته اند، درست است که این موارد استاندارد دارند، اما چگونگی استفاده از آن معلوم نیست.

وی ادامه داد: برخی قطعات خودرو مانند ایربگ (کیسه هوای ایمنی خودرو) یا قطعه‌ای مانند کاتالیست که حائز اهمیت است، استاندارد اجباری ندارند و مواد مصرفی مثل روغن گیربکس یا روغن ترمز و لنت ترمز استاندارد اجباری دارند، اما نکته کلیدی نحوه اعمال این استانداردهاست.

کاکایی با اشاره به بنزین و اهمیت نحوه مصرف آن در کشور، افزود: تقریبا در ۱۰ سال گذشته پشت باک هر خودروی تولیدی عددی نوشته شده مبنی بر اینکه باید اکتان بالای ۹۳ استفاده شود به این معنی که باید بنزین سوپر استفاده شود، اما بنزین سوپر در ایران کمیاب است و کسی هم توجه نمی‌کند که این خودرو با این نوع بنزین سازگار است یا خیر؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه نظام اقتصادی سازمان ملی استاندارد دچار مشکل است، گفت: این سازمان به کمک بخش خصوصی تست‌ها را می‌نویسد و اجباری می‌کند و اگر بخواهد خودرویی را آزمایش کند به کمک بخش خصوصی انجام می‌دهد بنابراین بسیاری مواقع کمبود استاندارد اجباری را حس می‌کنیم و نتایج آن را در تصادفات، مصرف بی رویه سوخت و استهلاک بالای خودروها مشاهده می‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: باید در نحوه کسب و کار سازمان ملی استاندارد بازنگری شود و بودجه مشخصی از طرف دولت تعیین شود تا کارهای واجب که برای منافع ملی لازم است روی زمین نماند.

کد خبر: ۱۷۰٬۸۲۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha