۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
شهروندان اختلافات ثبتی و ملکی خود در بافت‌های فرسوده را ثبت کنند
معاون وزیر راه و شهرسازی:

شهروندان اختلافات ثبتی و ملکی خود در بافت‌های فرسوده را ثبت کنند

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از شهروندان خواست برای رفع مشکلات و اختلافات ثبتی و ملکی خود در محدوده بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری با مراجعه به ادارات ثبت اسناد و املاک تشکیل پرونده دهند.

به گزارش بازار، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از شهروندان خواست برای رفع مشکلات و اختلافات ثبتی و ملکی خود در محدوده بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری با مراجعه به ادارات ثبت اسناد و املاک در هیات موضوع ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری تشکیل پرونده دهند.

آئینی در این برنامه با اشاره به این که نوسازی بافت‌های فرسوده منجر به کاهش نگرانی ساکنان مساکن ناپایدار شده، ظرفیت اضافه برای تولید مسکن فراهم کرده و منجر به توسعه فضاهای عمومی و بهبود سیما و منظر شهری می‌شود، عنوان کرد: در طول سال‌های گذشته تجربیات فراوانی در این زمینه به دست آمده اما در عمل این تجربیات منجر به بهبود وضعیت بناهای ناپایدار نشده است. به گزارش مرکز آمار در سال ۹۵، دو میلیون و ۶۰۰ هزار بنای ناپایدار در کشور وجود دارد، تا کنون فقط ۲۱۰ هزار بنای ناپایدار نوسازی شده‌اند که به ازای آن ۶۷۰ هزار واحد مسکونی جدید ساخته شده است.

وی با اشاره به این که سیاست دولت سیزدهم که در سند تحول دولت مردمی نیز بر آن تاکید شده «نوسازی مردمی محله محور» است، توضیح داد: هدف این است تا مردم را پای کار بیاوریم و دولت نیز نقش حمایتگر داشته باشد. از سوی دیگر نوسازی باید به شکل محله‌ای باشد در این شکل از نوسازی علاوه بر ساخت مسکن، فضاهایی برای عرصه عمومی فراهم شده و کیفیت زندگی نیز افزایش می‌یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که خوشبختانه همکاری خوبی بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور و دیگر سازمان‌های مرتبط در قالب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وجود دارد، اظهار کرد: بنابر قانون در محدوده‌های مصوب بافت‌های فرسوده، شهرداری‌ها موظف‌اند حداقل ۵۰ درصد تخفیف عوارض پروانه و تراکم ساخت ارایه دهند؛ البته امکان ارایه تخفیف ۱۰۰ درصدی از سوی شهرداری‌ها نیز وجود دارد. همچنین بر اساس قانون، صدور پروانه ساخت باید حداقل ظرف دو هفته انجام شود که اکنون این زمان در برخی شهرداری‌ها به هشت ماه هم می‌رسد؛ البته برخی شهرداری‌ها نیز کار را تسریع کرده و صدور پروانه ساخت را ظرف دو هفته انجام می‌دهند. چندی پیش نیز در شهر اصفهان برای اولین بار پروانه الکترونیکی صادر شد که باید به این سمت گام برداریم. این امر در ارایه انشعابات نیز صدق می‌کند و وزارت نیرو باید خارج از نوبت، انشعابات بافت‌های فرسوده را ارایه کند که در مجموع تمام این موارد منجر به ایجاد انگیزه در سازندگان می‌شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه با تاکید بر حمایت‌های مالی از سازندگان و متقاضیان نوسازی گفت: باید شرایط به گونه‌ای برای سازندگان فراهم شود که در مقایسه با ساخت و ساز در سایر نقاط شهر برای آن‌ها بازدهی اقتصادی داشته باشد. برای این منظور دو نوع تسهیلات در نظر گرفته شده است، ارایه وام ودیعه اسکان موقت که مبلغ آن در تهران ۶۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۴۵ میلیون تومان است و به شکل قرض الحسنه با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه پرداخت می شود. همچنین از تسهیلات ودیعه اجاره که مبلغ آن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان است می‌توان برای این منظور نیز استفاده کرد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به تسهیلات نوسازی تصریح کرد: همچنین برای نوسازی بافت‌های فرسوده از دو منبع مختلف تسهیلات پرداخت می‌شود؛ تسهیلات ویژه بافت‌های فرسوده که ۱۵۰ میلیون تومان آن با سود صفر درصد است. مبلغ این نوع تسهیلات در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۴۰۰میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان است. متقاضیان می توانند برای دریافت این وام به سایت شرکت بازآفرینی شهری ایران به نشانی facility.udrc.ir مراجعه کنند تا فرآیند ثبت‌نام دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده صورت بگیرد.

وی افزود: همچنین متقاضیان می‌توانند از تسهیلات خودمالکی نهضت ملی مسکن استفاده کنند که مبلغ آن در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است و مردم می‌توانند با توجه به شرایط‌شان از بین دو نوع تسهیلات مذکور انتخاب کنند.

آئینی با اشاره به این که طی روزهای آینده خبر خوشی برای سازندگان خواهیم داشت، اظهار کرد: بسته تشویقی شهرسازانه که چندین ماه است توسط کارشناسان در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در دست بررسی است، در آستانه نهایی شدن قرار دارد. بسته‌های تشویقی شهرسازانه کمک بزرگی به تسریع نوسازی بافت‌های فرسوده خواهد کرد و از سازندگان دعوت می‌کنم در کنار وظیفه اجتماعی که بر عهده ماست به نوسازی بافت‌های فرسوده ورود پیدا کرده و همه با هم در این جهاد نوسازی شرکت کنیم.

آئینی افزود: شرکت بازآفرینی شهری ایران فعالیت‌هایش را همراستا با نهضت ملی مسکن می‌داند و تلاش بر این است بخشی از ساخت سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده انجام شود زیرا مردم تمایل دارند در محله خود ساکن شوند و علاوه بر آن زیرساخت‌ها و بسترهای لازم در این محلات وجود دارد.

وی در پاسخ به اینکه دلیل کندی روند نوسازی بافت‌های فرسوده چیست، عنوان کرد: کار ساخت در بافت‌های فرسوده با ساخت در زمین خالی متفاوت است. در بافت‌های فرسوده مردم ساکن هستند و نوع نگرش ساکنان نقش مهمی در این امر دارد. بنابراین شاید بتوان گفت مهمترین عامل پیش برنده این موضوع همراه کردن مردم در این مسیر است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دیدگاه ما این است که مردم و سازندگان را همراه کرده و با کمک آن‌ها در بستری که دولت فراهم کرده است کار ساخت و ساز را انجام دهیم. تجربه نشان از این دارد هر وقت مردم پای کار آمده‌اند، کار با سرعت بیشتری پیش رفته است. ما در سال‌های ۸۸ تا ۹۲ تجربه ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده را داشته‌ایم.

آئینی با اشاره به این که موانع حقوقی و ملکی بسیاری نیز در این زمینه وجود دارد به ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده اشاره کرد و گفت: کسانی که در بافت‌های فرسوده مشکل ملکی و ثبتی دارند می‌توانند از ظرفیت ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری استفاده کنند. بر اساس ماده ۹ این قانون به منظور حل و فصل اختلافات و مشکلات مربوط به املاک و اراضی واقع در طرح‌های مصوب احیا، بهسازی و نوسازی اعم از فاقد سند، بلاصاحب و مجهول‌المالک و سایر اختلافات و تعیین تکلیف وضعیت این‌گونه املاک، هیاتی در اداره ثبت اسناد و املاک محل تشکیل و اتخاذ تصمیم می‌کند و از مردم می خواهیم برای رفع مشکلات ثبتی و ملکی در این محدوده‌ها به ادارات ثبت اسناد و املاک محل زندگی مراجعه کرده و تشکیل پرونده دهند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص وحدت رویه نمای ساختمان‌ها عنوان کرد: در برخی شهرها، شهرداری‌ها از نماهای مناسب حمایت می‌کنند و با همکاری شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، در حال تدوین ضوابط کلی در این زمینه هستیم که به زودی ابلاغ خواهد شد.

کد خبر: ۱۶۸٬۱۲۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha