۲۶ تیر ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۰
هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی امام در صدر کیفیت| کاهش ضایعات و افزایش عمر تولیدات کشاورزی با پرتو دهی
معاون سازمان انرژی اتمی ایران مطرح کرد

هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی امام در صدر کیفیت| کاهش ضایعات و افزایش عمر تولیدات کشاورزی با پرتو دهی

شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران به بازار گفت: ۱۲ منطقه را در سراسر کشور برای پرتو دهی و افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی برگزیده ایم.

بازار؛ گروه ایران: نبود سردخانه و سیستم لجستیک استاندارد به عنوان یکی از چالش های صنعت کشاورزی معرفی می شود؛ موضوع مهمی که سالانه منجر به هدر رفت و تبدیل به ضایعات بیش از ۳۵ درصد تولیدات این حوزه می شود. سرمایه هایی که نه تنها کشور را از هزاران دلار درآمد ارز در صورت صادرات محروم می کند بلکه حتی نحوه امحای ضایعات کشاورزی هم بحث برانگیز است و مشکلاتی را برای محیط کشور به همراه دارد.

در این راستا برخی از کشورهای پیشرفته نه تنها اصلاح سیستم لجستیک و سردخانه ها را اجرایی می کنند بلکه با استفاده از سیستم های نوین همچون پرتو دهی به محصولات، طول عمر تولیدات کشاورزی را هم افزایش می دهند. موضوعی که حالا سازمان انرژی اتمی کشور نیز با هدف کاهش ضایعات کشاورزی و افزایش امنیت غذایی کشور دنبال می کند. در این راستا پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران در گفت و گو با بازار در خصوص برنامه هایی که این سازمان برای همکاری با هلدینگ های بزرگ کشاورزی در دست دارد و مزایای این طرح توضیح می دهد که در ادامه خواهید خواند.

کاری که سازمان انرژی اتمی کشور می تواند در حوزه کشاورزی انجام دهد، پرتو دهی مواد غذایی و محصولات کشاورزی به عنوان راه کاری برای افزایش ماندگاری محصولات و کاهش بار میکروبی آن ها است. اقدامی که در تمام دنیا مرسوم و معروف است

* چه ظرفیت هایی در صنعت کشاورزی و تجهیزات آن در کشور وجود دارد و سازمان انرژی اتمی برای استفاده بهتر از این ظرفیت ها چه برنامه ای در دست دارد؟
تنوع محصولات و تجهیزات کشاورزی و استقبالی که از آن ها در رویدادهای مختلف می شود؛ نشان دهنده نقش پر رنگ و تلاش شرکت های فعال در این حوزه است.

بر این اساس کاری که سازمان انرژی اتمی کشور می تواند انجام دهد، پرتو دهی مواد غذایی و محصولات کشاورزی به عنوان راه کاری برای افزایش ماندگاری محصولات و کاهش بار میکروبی آن ها است. اقدامی که در تمام دنیا مرسوم و معروف است و می توان بر اساس آن انتظار داشت که سرمایه گذاران خوبی به این حوزه اظهار علاقه و ورود کنند تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت پرتو گری، صنعت کشاورزی را گسترش دهیم.

بر اساس بررسی های انجام شده ۱۲ منطقه اولویت دار در نظر گرفته ایم که ظرفیت برخورداری از سامانه پرتودهی را در حوزه کشاورزی دارند و در این رابطه سازمان انرژی اتمی قصد این را دارد که با تعاملاتی که با بخش خصوصی انجام می دهد به این حوزه ورود، سرمایه گذاری و حتی مشارکت کند

* صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای دیگر همواره با چالشی به عنوان نبود سیستم حمل و نقل مناسب و از دست رفتن محصولات همراه است، از همین رو با توجه به اینکه اشاره کردید سازمان انرژی اتمی قصد ورود به صنعت کشاورزی و افزایش ماندگاری محصولات با استفاده از پرتودهی را دارد؛ بفرمایید این سازمان قرار است چطور برنامه مورد نظر را عملی کند؟
بر اساس بررسی های انجام شده ۱۲ منطقه اولویت دار در نظر گرفته ایم که ظرفیت برخورداری از سامانه پرتودهی را در حوزه کشاورزی دارند و در این رابطه سازمان انرژی اتمی قصد این را دارد که با تعاملاتی که با بخش خصوصی انجام می دهد به این حوزه ورود، سرمایه گذاری و حتی مشارکت کند تا بتوانیم در صنعت کشاورزی سهم خوبی را در دنیا در حوزه پرتو دهی محصولات داشته باشیم.

در این رابطه با توجه به بررسی هایی که انجام داده ایم متوجه شدیم که بنیاد برکت و هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام اقدامات خیلی خوبی در حوزه تنوع و کیفیت محصولات کشاورزی انجام داده است. در کنار این موضوع مجموعه های زیر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با حمایت هایی که از مناطق محروم و مردم ساکن این مناطق دارند یک نگاه زایشی به حوزه تولید ایجاد می کنند و بومی سازی اتفاق میوفتد که در این راستا از تلاش های همکاران در بنیاد برکت صمیمانه سپاس گذار هستیم.

به رغم اینکه تاکنون جلسه ای برگزار نشده اما این آمادگی ‌وجود دارد که با هر کدام از هلدینگ های ذیل مجموعه برکت و کشاورزی ستاد تفاهم نامه جامع امضا کنیم تا بتوانیم به صورت مصداقی برروی محصولات با کیفیت کار کنیم. این اقدام می تواند هم در راستای محرومیت زدایی از مناطق محروم کشور و هم در جهت تولید محصولات صادرات محور موثر باشد

* به دستاوردهای شرکت های زیر نظر بنیاد برکت و هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اشاره کردید، بفرمایید با توجه به برنامه و هدف گذاری که برای پرتودهی به محصولات کشاورزی در دست دارید آیا در آینده نزدیک شاهد انعقاد تفاهم هایی در این زمینه هستیم؟
بله، به طور حتم از اینکه تفاهم نامه ای بین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و سازمان انرژی اتمی منعقد شود استقبال می کنیم.

به رغم اینکه تاکنون جلسه ای در این زمینه برگزار نشده اما این آمادگی ‌وجود دارد که با هر کدام از هلدینگ های ذیل مجموعه برکت و کشاورزی ستاد تفاهم نامه جامع امضا کنیم تا بتوانیم به صورت مصداقی برروی محصولات با کیفیت کار کنیم. این اقدام می تواند هم در راستای محرومیت زدایی از مناطق محروم کشور و هم در جهت تولید محصولات صادرات محور موثر باشد.

متاسفانه ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم در تولید ضایعات کشاورزی محسوب می شود. از این رو قصد داریم با پرتو دهی محصولات کشاورزی میزان ضایعات را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش دهیم؛ اتفاقی که به طور قطع بر روی تامین امنیت غذایی کشور موثر است

* چقدر برنامه هایی که در دست دارید هم راستا با موضوع تامین امنیت غذایی کشور است؟
امروز با اتفاقاتی که در اوکراین و روسیه افتاده و فضای روانی حاکم بر جهان باعث شده که مشکل امنیت غذایی بیشتر دیده شود. در همین رابطه در کشور با تدبیر مسئولان قصد داریم میزان ذخیره سازی و تامین مواد را افزایش دهیم.

با این حال باید یک برنامه ریزی طولانی مدت جهت کاهش ضایعات محصولات کشاورزی داشته باشیم؛ چرا که متاسفانه ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم در تولید ضایعات کشاورزی محسوب می شود. از این رو قصد داریم با پرتو دهی محصولات کشاورزی میزان ضایعات را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش دهیم؛ اتفاقی که به طور قطع بر روی تامین امنیت غذایی کشور موثر است.

کد خبر: ۱۶۲٬۲۴۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha