۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۰
دستگاه شناسایی آلودگی درب بطری صنایع غذایی به وسیله هوش مصنوعی
توسط مخترع همدانی ساخته شد؛

دستگاه شناسایی آلودگی درب بطری صنایع غذایی به وسیله هوش مصنوعی

همدان - اسماعیلی، مخترع همدانی و مسئول هسته فناور الکترونیک پردازش سبز گفت: دستگاه شناسایی آلودگی درب بطری صنایع غذایی به وسیله هوش مصنوعی در همدان ساخته و رونمایی شد.

مجتبی اسماعیلی صبح چهارشنبه در حاشیه رونمایی از دستگاه شناسایی آلودگی درب بطری صنایع غذایی به وسیله هوش مصنوعی در همدان در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: این دستگاه با کمک پردازش های هوش مصنوعی قادر به شناسایی آلودگی درب بطری های صنایع غذایی است که موجب افزایش تولید محصولات، کاهش آلودگی و ارتقاء سطح کیفی محصولات می شود.

وی افزود: این با استفاده از تکنولوژی پیشرفته در خط تولید شرکت های صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و نخستین نمونه آن در شرکت صنایع غذایی «سحر» همدان رونمایی شد.

اسماعیلی عنوان کرد: به صورت سنتی افراد با استفاده از چشم ناخالصی ها را جداسازی می کردند که طبیعتا با کاهش دقت همراه است اما به کمک این دستگاه آلودگی و ناخالصی های درون بطری های شیشه ای و ظروف مواد غذایی در بالاترین دقت ممکن شناسایی می شود.

این دستگاه به عنوان سامانه پردازش تصویر و هوش مصنوعی برای اولین بار در کشور پیاده سازی شده و کاربرد دارد و تولید صنایع غذایی را تا چهار برابر افزایش می دهد

اسماعیلی با بیان اینکه شرکت های مواد غذایی در سطح کشور می توانند از این فناوری استفاده کنند، اضافه کرد: این دستگاه به عنوان سامانه پردازش تصویر و هوش مصنوعی برای اولین بار در کشور پیاده سازی شده و کاربرد دارد و تولید صنایع غذایی را تا چهار برابر افزایش می دهد.

وی عنوان کرد: علاوه بر این خطای انسانی نیز حذف شده و ۹۹ درصد آلودگی های قبل و بعد از پرشدن به کمک این ربات هوشمند شناسایی می شود و بطری معیوب را به صورت اتوماتیک از مدار تولید خارج می کند.

این مخترع جوان بیان داشت: دستگاه مذکور حاصل یک سال و نیم تلاش بر روی یک فعالیت دانش بنیان است که هسته فناور الکترونیک پردازش سبز دانشگاه آزاد اسلامی همدان کار تحقیق و توسعه را به صورت علمی و در حوزه هوش مصنوعی بر روی آن انجام داده و نخستین نمونه آن در کارخانه صنایع غذایی سحر همدان رونمایی شد.

دقت دستگاه بسیار بالاست به نحوی که یک دهم میلیمتر را در زمان ۰.۲ ثانیه تشخیص می دهد، یعنی حتی یک تار مو را هم تشخیص و از خطوط و شیارهای بسیار ریز شیشه تمایز می دهد و به این صورت آلودگی ها را حذف می کند

اسماعیلی با اشاره به دقت فوق العاده بالای این ربات هوشمند اظهار داشت: دقت دستگاه بسیار بالاست به نحوی که یک دهم میلیمتر را در زمان ۰.۲ ثانیه تشخیص می دهد، یعنی حتی یک تار مو را هم تشخیص و از خطوط و شیارهای بسیار ریز شیشه تمایز می دهد و به این صورت آلودگی ها را حذف می کند.

وی عنوان کرد: در شرایط سنتی حداقل دو نفر نیرو لازم بود تا بر روی خط تولید حضور داشته باشند و با چشم غیرمسلح بطری ها را رصد کنند که البته امکان خطا هم وجود داشت.

اسماعیلی با اشاره به تفاوت های این محصول با نمونه خارجی تشریح کرد: در این ربات هوشمند از هیچ اشعه مضری استفاده نشده و با بینایی ماشین و هوش مصنوعی آلودگی ها را کشف می کند و نیاز به استفاده از اشعه نداریم و البته این دستگاه دقت بسیار بالاتری از نمونه های خارجی دارد.

دستگاه سرعت فوق العاده بالایی در بحث پردازش تصویری دارد
وی افزود: دستگاههای نمونه خارجی خطوط و شیارهای باریک موجود در بطری ها را بعضا به اشتباه آلودگی تشخیص می دهند که این امر در دستگاه پردازش تصویری وجود ندارد، ضمن اینکه دستگاه ما سرعت فوق العاده بالایی در بحث پردازش تصویری دارد.

اسماعیلی به هدف گذاری های بعدی هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی همدان اشاره کرد: بنا داریم این محصول را به عنوان محصول دانش بنیان توسعه دهیم و آنرا جهت صدور به کشورهای دیگر آماده کنیم و در این مسیر بازارهای صادراتی کشورهایی که در حوزه صنایع غذایی فعال هستند را مد نظر قرار داده ایم.

اسماعیلی گفت: فرایند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مقوله علمی جدیدی در دنیا به حساب می آید و بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز فاقد این تکنولوژی هستند و امیدواریم توسعه این محصول باعث ایجاد اشتغال کیفی در کشور شود.

رئیس پارک علم و فناوری همدان هم با اشاره به رونمایی از «ربات شناسایی آلودگی در خط تولید محصولات غذایی» به عنوان یک محصول دانش‌بنیان اظهار کرد: این دستگاه دانش‌بنیان آلودگی‌های غذایی را تشخیص می‌دهد و یک گام رو به جلو به حساب می‌آید.

خطای انسانی به دلایل مختلف از جمله خستگی مفرط بالاست بنابراین با ساخت این دستگاه توسط شرکت دانش‌بنیان در همدان اتفاقی نو در حوزه کیفیت صنایع غذایی استان رقم خواهد خورد

مجید کزازی گفت: خطای انسانی به دلایل مختلف از جمله خستگی مفرط بالاست بنابراین با ساخت این دستگاه توسط شرکت دانش‌بنیان در همدان اتفاقی نو در حوزه کیفیت صنایع غذایی استان رقم خواهد خورد.

رئیس پارک علم و فناوری همدان عنوان کرد: ساخت و ایجاد دستگاه‌های دانش‌بنیان برای جذب هر بیشتر بازارهای صادراتی محصولات غذایی موثر است چراکه با ضریب خطایی بسیار پایین تضمین‌کننده کیفیت خواهند بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه فضای کار برای نخبگانی استانی فراهم است، عنوان کرد: در ستاد اقتصاد دانش‌بنیان استان همدان شش کمیته حوزه تولید و خدمت برقرار شده تا ظرفیت‌ها، نیازها و مشکلات تخصصی استان احصاء و بررسی شود تا نخبگان و دانشگاهیان در راستای رفع موانع قدم بردارند.

کزازی با تأکید بر اینکه نیازها و مشکلات باید در معرض رشد ایده‌ها و نوآوری‌ها قرار گیرند، افزود: صاحبان ایده بر اساس نیازمندی‌های مدون شده پای کار باشند تا با رشد چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان معضلات استان رفع شود.

کد خبر: ۱۵۲٬۳۵۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha