به گزارش بازار، بانک جهانی در گزارش اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) خود رشد اقتصادی ایران برای سال ۲۰۲۲ را ۲.۴ درصد برآورد کرده بود. این نهاد غربی، در گزارش جدید خود، رشد اقتصادی ایران را با توجه به تحولات داخلی و خارجی، ۱.۳ درصد بالا برده و پیشبینی کرده اقتصاد ایران امسال ۳.۷ درصد بزرگ شود.
بانک جهانی رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی را ۴.۱ درصد و در سال ۲۰۲۰ حدود ۳.۴ درصد برآورد کرده است. بانک جهانی همچنین نرخ تورم ایران در سال گذشته را ۴۰.۱ درصد برآورد و تخمین زده این نرخ در سال جاری به ۳۷.۶ درصد و در سال آینده به ۳۴.۸ درصد کاهش یابد.
بانک جهانی با بیان اینکه اقتصاد ایران به احیای تدریجی خود که از اواسط سال ۲۰۲۰ آغاز شده است ادامه میدهد، اعلام کرد: اقتصاد ایران به آرامی از رکود یک دهه گذشته خارج میشود.
این بانک در بخش گزارش اقتصاد ایران که در ماه آوریل ۲۰۲۲ (فروردین ۱۴۰۱) منتشر شده است، گفت: اقتصاد ایران تحت تأثیر بخشهای نفت و خدمات، به احیای تدریجی خود که از اواسط سال ۲۰۲۰ آغاز شده است، ادامه میدهد.
این بانک افزود با این حال، کمبود آب و انرژی منجر به کوچک شدن بخشهای کشاورزی و صنعت شده است. تنها یک سوم از مشاغل از دست رفته در دوره همه گیری کرونا تاکنون جبران شده است. کاهش درآمد نفتی منجر به کسری بودجه شده و بر فشارهای تورمی که به دلیل عملیاتهای تامین مالی کسری بودجه ایجاد شده، افزوده است. به نقل از ایرنا؛ بانک جهانی در ادامه گزارش خود اضافه کرد: اقتصاد ایران که با دو دوره تحریمهای اقتصادی، قیمت ثابت نفت و همه گیری کرونا مواجه شده است، به آرامی از رکود یک دهه گذشته خارج میشود. چالشهای تغییرات اقلیمی از جمله گرمای بالا و بارندگی کم در ایران به رشد اقتصادی، بهویژه در بخشهای کشاورزی و صنعت مبتنی بر نیروی کار این کشور صدمه زده است.
این بانک پیش بینی کرد که متوسط رشد تولید ناخالص داخلی در میانمدت معتدل باقی بماند زیرا تداوم تأثیر همهگیری کرونا باعث ضعیف شدن تقاضای داخلی و جهانی همچنان بر اقتصاد ایران میشود در حالی که تجارت، بهویژه صادرات نفت این کشور به دلیل تحریمهای مداوم در محدودیت قرار دارد.
بانک جهانی ادامه داد افزایش بیشتر قیمت نفت میتواند مستقیماً درآمدهای مالی ایران را افزایش داده و به طور غیرمستقیم منجر به رشد سریعتر حجم صادرات نفت این کشور شود.
این بانک در ادامه اضافه کرد: خطرات در مقابل اقتصاد ایران مربوط به بروز سویههای جدید کرونا، بدتر شدن تاثیر تغییرات آب و هوا و تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی از جمله تاثیر جنگ اوکراین بر قیمتهای جهانی غذا و واردات ایران است.
۲۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۷
چشم انداز مثبت بانک جهانی از روند رشد اقتصادی ایران
بانک جهانی که در سال گذشته رشد اقتصادی ۲.۴ درصدی برای ایران پیشبینی کرده بود، برآورد خود را به ۳.۷ درصد ارتقا داد. این بانک تاکید دارد اقتصاد ایران به آرامی از رکود یک دهه گذشته خارج میشود.
کد خبر: ۱۴۵٬۵۶۲
نظر شما