۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
گندم و نیشکر؛ برترین تولیدات کشاورزی ایران در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱| صعود ۱۰پله ای ایران در واردات گندم
فائو گزارش می دهد؛

گندم و نیشکر؛ برترین تولیدات کشاورزی ایران در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱| صعود ۱۰پله ای ایران در واردات گندم

در حالیکه گندم، نیشکر و شیر برترین محصولات کشاورزی تولیدی ایران در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ بوده، به گفته فائو در ۲۰۱۹ گندم سیزدهمین محصول وارداتی ما بوده و در ۲۰۲۰ با ۱۰ پله صعود به جایگاه سوم رسیده است.

بازار؛ گروه کشاورزی: سازمان فائو اخیرا اقدام به انتشار آماری در خصوص برترین تولیدات، بیشترین صادرات و بیشترین واردات محصولات کشاورزی به تفکیک کشورهای مختلف در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ کرده است.

بر اساس گزارش فائو در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ایران در حوزه گندم به عنوان اصلی ترین تولیدات ۱۵ میلیون تن تولید داشته است

گندم، نیشکر، شیر، چغندر قند و گوجه فرنگی؛ اصلی ترین تولیدات کشاورزی ایران در ۲۰۲۰
در بخش اطلاعات و آمار مربوط به کشور ایران آمده است: بیشترین تولیدات کشاورزی ایران در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ به ترتیب در حوزه تولید «گندم، نیشکر، شیر، چغندر قند، گوجه فرنگی، سیب زمینی، جو، پرتقال و گوشت و مرغ بوده است». پس از آن نیز محصولاتی مانند «سیب، پیاز، برنج، انگور، ذرت، خربزه و خیار» قرار گرفته اند.

بر اساس گزارش فائو در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ایران در حوزه گندم به عنوان اصلی ترین تولیدات ۱۵ میلیون تن تولید داشته است. این است که به گفته فائو تولید گندم ایران در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۲۰ به میزان ۱۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تن بوده است و به این ترتیب کاهشی بیش از ۵۰۰ هزار تن را به ثبت رسانده است.

گزارش فائو همچنین حاکی از این است: در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ایران بیش از ۷ میلیون و ۸۲۶ هزار تن نیشکر تولید کرده است و به این ترتیب می توان گفت دومین کالای تولیدی برتر این کشور نیشکر است. این در شرایطی است که فائو می گوید: تولید نیشکر ایران در سال زراعی قبلتر ۷ میلیون و ۵۵۰ هزار تن بوده است.

آمار فائو همچنین نشان می دهد: در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ بیش از ۷ میلیون و ۵۰۸ هزار تن شیر خام در ایران تولید شده است و در جایگاه سوم برترین تولیدات کشاورزی این کشور جای گرفته است. این در حالی است که بر اساس گزارش فائو در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۲۰ میزان تولید شیر خام ایران ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده است.

به گفته فائو در سال ۲۰۲۰ سومین محصول وارداتی ایران در حوزه کشاورزی، گندم و به میزان یک میلیون و ۱۸۱ هزار تن است در حالی که در سال ۲۰۱۹ ایران تنها ۱۳۹ هزار تن گندم وارد کرده است

ذرت در صدر واردات ایران در ۲۰۲۰| سویا و گندم در جایگاه دوم و سوم وارداتی
در بخش دیگری از گزارش سالانه سازمان فائو که مربوط به برترین واردات بخش کشاورزی هر کشور است، آمده است: ایران در سال ۲۰۲۰ بیشترین واردات را در حوزه محصول ذرت انجام داده است به طوری که در مدت نامبرده بیش از ۶ میلیون و ۲۰۵ هزار تن ذرت از کشورهای دیگر وارد کرده است. این در حالی است که گزارش فائو در سال ۲۰۱۹ حاکی از این است که واردات ذرت ایران در آن سال بیش از ۷ میلیون و ۳۸۸ هزار تن بوده است و لذا در سال ۲۰۲۰ کاهش واردات یک میلیونی در این حوزه در سال ۲۰۲۰ به ثبت رسیده است.

فائو می گوید: در سال ۲۰۲۰ دومین واردات برتر ایران در حوزه کشاورزی مربوط به «سویا» است به طوری که وارداتی به میزان بالغ بر یک میلیون و ۴۹۰ هزار تن داشته است. این در حالی است که دومین محصول وارداتی ایران در حوزه کشاورزی محصول «جو» بوده است. با این وجود میزان وارداتی سویا در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲ میلیون و ۴۶۷ هزار تن بوده است.

فائو همچنین می گوید: در سال ۲۰۲۰ سومین محصول وارداتی ایران در حوزه کشاورزی، گندم و به میزان یک میلیون و ۱۸۱ هزار تن است در حالی که در سال ۲۰۱۹ ایران تنها ۱۳۹ هزار تن گندم وارد کرده است و به این ترتیب در مدت یاد شده در جایگاه سیزدهمین محصول وارداتی کشاورزی قرار داشته است اما در سال ۲۰۲۰ با جهشی ۱۰ پله ای به جایگاه سوم وارداتی رسیده است.

گفتنی است بر اساس گزارش فائو: در سال ۲۰۲۰ محصولاتی همچون «برنج، جو، شکر، روغن آفتابگردان، روغن پالم، موز و آجیل» در جایگاه های بعدی برترین محصولات کشاورزی و غذایی وارداتی ایران قرار گرفته است. در حالی که فائو می گوید: در سال ۲۰۱۹ محصولات و کالاهایی همچون «برنج، شکر، روغن آفتابگردان، روغن پالم، گوشت، موز و گندم» در جایگاه های بعدی واردات قرار داشته است.

به گفته فائو صادرات سیب ایران در ۲۰۲۰ نسبت به سال قبلتر کاهشی بیش از ۶۱ هزار تن داشته است

سیب، سبزیجات تازه و هندوانه؛ در صدر محصولات برتر صادراتی ایران در بخش کشاورزی
سازمان فائو همچنین بخش دیگری از گزارش آماری خود را به بررسی کالاهای برتر صادراتی در حوزه کشاورزی کشورهای مختلف اختصاص داده است. بر این اساس در سال ۲۰۲۰ اصلی ترین صادرات کشور ایران محصول «سیب، سبزیجات و هندوانه» بوده است. در حالی که در سال ۲۰۱۹ اصلی ترین صادرات کشاورزی ایران سه محصول «سیب زمینی، سیب و هندوانه» عنوان شده است.

به عبارت دیگر بر اساس این گزارش در مدت نامبرده ایران ۴۰۰ هزار تن سیب درختی روانه بازارهای جهانی کرده است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۶۱ هزار تن عنوان شده است. به این ترتیب صادرات سیب ایران در ۲۰۲۰ نسبت به سال قبلتر کاهشی بیش از ۶۱ هزار تن داشته است.

از سوی دیگر فائو می گوید: در سال ۲۰۲۰ دومین کالای کشاورزی صادراتی ایران انواع سبزیجات تازه بوده است و این زمان حدود ۲۹۲ هزار تن سبزیجات تازه روانه بازارهای جهانی کرده است. بر اساس گزارش فائو میزان صادرات سبزیجات تازه از ایران در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۰۴ هزار تن بود است و در جایگاه پنجم صادراتی ایران در آن سال جای گرفته است.

در سال ۲۰۲۰ کشور ایران ۱۲۰ هزار تن انواع شیرینی جات به بازارهای جهانی صادر کرده است

صادرات هندوانه در ۲۰۲۰ نسبت به سال قبلتر حدود ۷۰ هزار تن کاهش یافت| شیرینی؛ دهمین محصول صادراتی در دو سال پیاپی
نکته جالب توجه اینکه بر اساس این گزارش فائو، محصول هندوانه در دو سال ۲۰۲۰ و ۲۰۱۹ سومین محصول برتر صادراتی ایران بوده است. با این تفاوت که در سال ۲۰۲۰ میزان صادرات هندوانه از ایران بیش از ۲۳۵ هزار تن عنوان شده است در حالی که در سال ۲۰۱۹ ایران در این بخش صادراتی بالغ بر ۳۰۲ هزار تن به ثبت رسانده است. به این ترتیب اگرچه هندوانه در دو سال پیاپی سومین کالای کشاورزی برتر صادراتی ایران بوده است اما در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال قبل تر حدود ۷۰ هزار تن کمتر هندوانه به بازارهای جهانی صادر شده است.

شایان ذکر است، گزارش فائو همچنین نشان می دهد: محصولاتی همچون «خرما، خیار، گوجه فرنگی، آرد، پسته، سیب زمینی و انواع شیرینی جات» در جایگاه چهارم تا دهم برترین کالاهای کشاورزی و غذایی صادراتی ایران در ۲۰۲۰ قرار دارد. گفتنی است میزان صادراتی شیرینی به عنوان دهمین کالای صادراتی ایران در دو سال پیاپی در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۲۰ هزار تن بوده است.

این در شرایطی است که گزارش فائو نشان می دهد: در سال ۲۰۱۹ محصولاتی همچون «خیار، سبزیجات تازه، آرد گندم، خرما، ماست، گوجه فرنگی و انواع شیرینی جات» در جایگاه چهارم تا دهم محصولات کشاورزی و غذایی برتر صادراتی ایران قرار گرفته است.

کد خبر: ۱۴۰٬۰۲۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha