۲۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۶
عرضه خدمات حرفه‌ای به بازارهای مالی در دستور کار مرکز مالی ایران
سرپرست مرکز مالی ایران بیان کرد:

عرضه خدمات حرفه‌ای به بازارهای مالی در دستور کار مرکز مالی ایران

به گفته سرپرست مرکز مالی ایران، این مرکز آموزشی پس از تصویب قانون بازار اوراق بهادار و جدا شدن نهاد ناظر از مقام اجرایی، در پی نیازهای جدید بازار سرمایه در راستای توسعه آموزش و پژوهش ایجاد شد و هم اکنون افق کارایی خود را در راستای عرضه خدمات حرفه‌ای به بازارهای مالی منطبق با استانداردهای بین‌المللی قرار داده است.

به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، سجاد موحد، سرپرست مرکز مالی ایران در خصوص اهمیت کارکرد مراکز مالی در سطح جهانی گفت: مراکز مالی در دنیا فلسفه وجودی و کارکرد های معینی دارند که عمدتا حول موضوعات توسعه نظام تامین مالی، آموزش های عمومی و تخصصی در حوزه مالی، سرمایه گذاری، واسپاری خدمات مالی و به طور کلی توسعه و بهبود فضای تجارت و کسب کار و همچنین تبدیل شدن به یک عرضه کننده اطلاعات بازار های مالی و Data Vendor شدن در این حوزه شکل گرفته اند. در واقع چه در کشور های در حال توسعه و چه در کشور های توسعه یافته، مراکز مالی حول محور ارائه خدمات مالی و آموزش آنها، اما با کارکردها و رسالت های منحصر به فرد ایجاد شده اند که هر کدام با توجه به نیازهای آن کشور،   ماموریت  هایی را در دستور کار خود دارند.

موحد در ادامه به مهمترین مراکز مالی فعال در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: مرکز مالی ویلیس در شیکاگو در آمریکا، مرکز مالی پتروناس در کوالالامپور در مالزی، مرکز مالی شانگهای در چین، مرکز مالی دوبی در امارات متحده عربی، مرکز مالی زیفنگ در چین، مرکز مالی هنگ کنگ، مرکز مالی رویال کلاک در عربستان و مرکز مالی تایپه در تایوان از جمله مراکز مهم مالی در دنیا هستند. ارائه خدمات تخصصی در عرصه صنعت مالی به منظور ایجاد یک بستر امن و حمایتگر برای موسسات مالی در راستای تسهیل امر تامین مالی و توسعه تجارت و در نتیجه توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی ماموریت مشترک مراکز مالی در دنیاست.

سرپرست مرکز مالی ایران همچنین در خصوص ایجاد مرکز مالی در ایران اظهار کرد: با تصویب قانون بازار اوراق بهادار در آذرماه ۱۳۸۴ توسط مجلس شورای اسلامی، فصل جدیدی در توسعه بازار سرمایه ایران رخ داد. تفکیک مقام ناظر از اجرا در ساختار کلان بازار سرمایه، تغییر ساختار دو بورس کالا و اوراق بهادار و تبدیل شدن این دو بورس به شرکت های سهامی عام، ایجاد شرکت های فرابورس ایران و بورس انرژی و تاسیس نهادهای مالی نوپا، نیازهای آموزشی و پژوهشی جدیدی را پیش روی بازار سرمایه گذاشت. در این اوقات بود که خلاء ناشی از فقدان موسسات معتبر و تخصصی، لزوم توجه به توسعه فرهنگ سرمایه گذاری و همچنین تخصصی شدن فعالیت ها و فرایندهای بازار سرمایه، سبب نیاز به ایجاد ساختاری جهت برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزشی و پژوهشی و ایجاد هم افزایی در فعالیت بورس های کشور شد.

وی افزود: براین مبنا و براساس الگو برداری از تجربیات موفق داخلی و خارجی، شرکت مرکز مالی ایران با تغییر ساختار سهامداری و واگذاری ۸۰ درصد سهام شرکت بورس اوراق بهادار تهران به شرکت های بورس کالای ایران، فرابورس ایران، بورس انرژی ایران و سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در اسفندماه سال ۱۳۹۲، فعالیت جدید خود را آغاز کرد. در حال حاضر نیز عمده فعالیت های این شرکت ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، مالی و مشاوره در بازار پول و سرمایه است.

به گفته این مقام مسئول، تاکنون مرکز مالی ایران منطبق بر اهداف تعیین شده، جایگاه خود در زمینه ارائه آموزش های تخصصی و همچنین ایجاد پایگاه داده اطلاعات به منظور ایجاد زمینه لازم برای انجام پژوهش های مالی را به دست آورده، اما رسالت هایی که برای این مرکز در اساسنامه آن منظور شده است بسیار فراتر از این است و راه بسیار طولانی و سختی برای تحقق باید طی شود.

سرپرست مرکز مالی ایران گفت: بررسی کارنامه آموزشی مرکز مالی ایران در سال ۹۸، حاکی از آن است که  ۱۹۱۲ نفر در ۱۱۰ دوره آموزشی برگزار شده توسط این نهاد آموزشی شرکت کردند که با احتساب زمان برگزاری در مجموع ۱۸۸۵۹ نفر ساعت آموزشی را شامل شده و از این راه به توسعه آموزشی بازار سرمایه کمک شده است. باید توجه داشت که در ۶ ماه ابتدایی سال قبل، مرکز مالی ایران تمرکز خود را به برگزاری دوره های مبارزه با پولشویی مقدماتی و پیشرفته برای فعالان نهادهای مالی و ناشرین بازار سرمایه قرارداد که ماحصل آن، برگزاری ۲۵۷۸ نفر ساعت آموزش‌های بخش مبارزه با پولشویی برای ۳۳۵ نفر شده است، اما در نیمه دوم سال ۹۸، با توجه به درخواست های علاقمندان و فعالان بازار سرمایه، آموزش های مرکز مالی گسترش یافت و بیش از ۱۸ هزار نفر ساعت آموزش را در برگرفت.

موحد خاطرنشان کرد: برگزاری دوره های آموزشی ویژه ناشران فرابورسی و بورسی از جمله دیگر اقدامات مرکز مالی ایران در حوزه آموزش در سال ۹۸ بود.  برگزاری سمینار مشترک با کانون نهاد های سرمایه گذاری ایران پیرامون بودجه سال ۹۹، نشست بین المللی «فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی مالی اسلامی در مناطق فاقد قوانین مالی اسلامی» با سخنرانی پروفسور عباس جلیل مدیرعامل گروه Amanah Capital Group Limited (ACGL) مالزی، نشست تخصصی بررسی نقش نقدینگی بازار سرمایه در رونق تولید و همچنین مشارکت در برگزاری پنجمین همایش مالی اسلامی از جمله اقدامات مرکز در راستای ایفای نقش آموزشی خود است.

سرپرست مرکز مالی ایران در ادامه گفت:  مرکز مالی ایران در دور جدید فعالیت های خود، علاوه بر گسترش فعالیت های آموزشی تخصصی حضوری و غیر حضوری، در موضوعات جدید از جمله سرمایه گذاری و ارتقاء و توسعه پایگاه داده و اطلاعات مرکز و بازاریابی برای آن، گسترش فعالیت های پژوهشی مسئله محور منطبق بر نیاز های نهادها وفعالین بازار، ارائه خدمات مشاوره ای حرفه ای و منتورینگ، ایجاد و ارتقاء سرمایه اجتماعی برای مرکز از طریق رصد و پایش فعالیت عناصر فعال و نوآور در بازار سرمایه، گسترش روابط بین المللی با مراکز مالی معتبر، تاسیس نمایندگی، خرید و انتقال تکنولوژی و لایسنس مورد نیاز شرکت‌ها را در دستور کار خود دارد.

در پایان موحد به چشم انداز مرکز مالی ایران اشاره کرد و گفت: تبدیل شدن به سازمانی دانش‌محور با توانایی عرضه خدمات حرفه‌ای به بازارهای مالی منطبق با استانداردهای بین‌المللی و پیشرو بودن در ایجاد و انتشار دانش برای ارتقاء مهارت ها و توانمندی های متخصصان و فعالان بازار سرمایه و تبدیل شدن به Data Vendor در حوزه مالی، چشم‌انداز ترسیم شده برای مرکز مالی ایران است

کد خبر: ۱۳٬۶۰۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha