۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۵
افزایش سهم کردستان در بازسازی بافت های ناکارآمد/حاشیه نشینی ریشه های فرهنگی و اجتماعی دارد
معاون وزیر راه و شهرسازی:

افزایش سهم کردستان در بازسازی بافت های ناکارآمد/حاشیه نشینی ریشه های فرهنگی و اجتماعی دارد

سنندج – معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری گفت: با توجه به شرایط و وضعیت موجود، سهم استان کردستان در ساخت مسکن در بافت های ناکارآمد شهری باید افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار بازار، محمد آئینی در گفتگوی زنده با شبکه استانی مرکز کردستان، اظهار کرد: برنامه جدید ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی کشور با رویکردی جدید و در سطحی بالاتر از گذشته دنبال و پیگیری می شود.

وی ادامه داد: در سالهای گذشته اقدام‌های خوبی در مناطق حاشیه‌نشین استان کردستان انجام شده و امید است با نگاه نو، مشارکت مردم و همیاری دستگاه‌ها و سازمان‌های مسئول دولتی و سازمان‌های مردم نهاد در راستای ارتقا  کیفیت زندگی و ایجاد شغل‌های مناسب بتوانیم گام‌های اساسی در توانمندسازی و ساماندهی محلات هدف برداریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: نمی‌توان مشکل حاشیه‌نشینی را صرفا ساخت و سازهای غیرمجاز و کالبدی دانست و انتظار داشت با تخریب ساختمانی که خارج از ضوابط قوانین و مقررات شهرسازی و بدون نظارت ساخته شده و جایگزین کردن آن با یک واحد مسکونی استاندارد، موضوع حاشیه نشینی حل و فصل شود، باید در این خصوص ریشه‌های معضل حاشیه‌نشینی شناسایی و به طور صحیح درمان شود.

وی با یادآوری این که با توزیع مناسب ثروت، امکانات، خدمات و شبکه‌های شهری در قالب طرح آمایش سرزمین می‌توان حاشیه‌نشینی را تعدیل و چهره فقر و محرومیت را از این مناطق کم کرد، گفت: در یک منظومه شهری از شهرهای بزرگ تا کوچک تا روستاها اگر اشتغال متناسب و همچنین سرمایه‌گذاری‌ها به صورت مناسب تعریف نشده باشد شاهد مهاجرت ساکنان خواهیم بود یعنی مردم برای رسیدن به زندگی بهتر و اشتغال مناسب از روستا به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگتر مهاجرت می‌کنند.

تدوین سند آمایش نیازمند تغییر در سیاست گذاری است

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه کلانشهر تهران جمعیت حاشیه‌نشینی بالایی را در خود جای داده است، گفت: بنابراین آمایش سرزمین باید با نگاه جدیدی که به صورت متوازن منظومه شهری را از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب در نظر گیرد،  اجرا شود.

آئینی موضوع پایین بودن درآمد سرانه و عدم توزیع متناسب ثروت در کشور را دلیل اصلی پدیده حاشیه‌نشینی دانست و گفت: ساماندهی و توانمندسازی در مناطق حاشیه‌نشینی چندبخشی، چند وجهی و فراملی است.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که معضلات حاشیه‌نشینی ریشه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و بهداشتی دارد، اظهار کرد: در آینده نزدیک شرکت بازآفرینی شهری ایران برنامه منسجم و منظمی برای مناطق حاشیه ‌نشین کشور تدوین خواهد کرد و در این برنامه نگاه ویژه به بافت‌های ناکارآمد و حاشیه‌نشینی استان کردستان خواهیم داشت .

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: در صدد هستیم با کمک جوانان، توانمندسازی ساکنان مناطق حاشیه‌نشین را به سرانجام برسانیم، به همین جهت از کسب و کارهای نوین و استارتاپ‌های دانشجویی و دانش‌آموزی در مناطق حاشیه‌نشین قاطعانه حمایت می‌کنیم.

آئینی در پایان سخنان خود با اشاره به نهضت ملی مسکن در کشور، گفت: با توجه به تاکیدات ریاست محترم جمهور و پیگیری‌های مجدانه وزیر محترم راه و شهرسازی، انتظار بر این است استان کردستان متناسب با بافت‌های ناکارآمد شهری و سکونتگاه غیررسمی که دارد، سهم بالایی در این اقدام ملی داشته باشد و شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز از اداره کل راه و شهرسازی استان کردستان حمایت کامل خواهد کرد.

کد خبر: ۱۲۵٬۴۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha