۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
ورود ناوگان شرکت کشتیرانی به بنادر چین ممنوع است
مدیر عامل کشتیرانی ایران:

ورود ناوگان شرکت کشتیرانی به بنادر چین ممنوع است

مدرس‌خیابانی، مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه از سال گذشته ورود ناوگان شرکت کشتیرانی به بنادر چین ممنوع است گفت: در حال حاضر امکان تردد به بنادر مهم چین را نداریم.

بازار؛ گروه راه و مسکن: محمدرضا مدرس‌خیابانی در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی با بیان اینکه در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها در جهت اجرای فرامین مقام معظم رهبری تمام تلاش خود را در مجموعه کشتیرانی برای حفظ فرایند پشتیبانی از تولید به کار برده‌ایم، گفت: سال گذشته شناورهای ما به مدت ۴ ماه از یکی از اصلی‌ترین مسیرهای خود یعنی بنادر چین منع شدند که این محدودیت به نوعی ادامه دارد و کماکان شناورهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از ورود به بنادر اصلی چین منع شده‌اند.

ناوگان ملی از مسئولان تقاضا دارد در قالب توافقنامه‌های راهبردی بین دو دولت ایران و چین برخی محدودیت‌های تردد به بنادر آن کشور برداشته شود. چرا که در حال حاضر امکان تردد به بنادر مهم چین را نداریم

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: ناوگان ملی از مسئولان تقاضا دارد در قالب توافقنامه‌های راهبردی بین دو دولت ایران و چین برخی محدودیت‌های تردد به بنادر آن کشور برداشته شود. چرا که در حال حاضر امکان تردد به بنادر مهم چین را نداریم.

وی با بیان اینکه ناوگان ملی کشتیرانی تقاضا دارد که با توجه به توانمندی‌های این ناوگان، پشتیبانی لجستیکی از تولید کشور با دست های توانای دریانوردان ایرانی صورت گیرد ادامه داد: در سال گذشته پنج فروند نفتکش ذیل فشار تحریمی و تهدیدهای دشمنان به ونزوئلا اعزام شدند که دو فروند از آنها متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بود و تمام افتخار ما این پیام تبریک مقام معظم رهبری است که توانستیم با دو فروند از ناوگان کشتیرانی و سه فروند از ناوگان نفتکش محموله سوخت را جابجا کنیم.

مدرس خیابانی با اعلام اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ۵۴ سال سابقه و سرمایه ۲۱۵۶ میلیارد تومانی و دارایی به ارزش ۳۲ هزار میلیادر تومان، ۱۴۴ فروند شناور فعال در اختیار دارد، خاطر نشان کرد: این مجموعه بیش از ۶۵۰۰ نفر پرسنل در استخدام خود دارد که ارزشمندترین دارایی آن نیروی انسانی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۸ تحت تحریم قرار دارد و در سال ۲۰۱۸ تشدید شده‌ است، تصریح کرد: از سال ۲۰۱۸ به این سو توأم با تحریم، حملات تروریستی و سایبری را نیز تجربه کردیم که در نوع خود کم‌نظیر است. هم اکنون نیز شناوری که سال قبل مورد حمله تروریستی قرار گرفت به تازگی تعمیرات خود را به اتمام رسانده و به زودی به ناوگان ملحق خواهد شد.
مدرس خیابانی اشاره‌ای نیز به موضوع راهبردی تامین سوخت کم‌سولفور داشت و در این باره خاطر نشان‌کرد: خوشبختانه با کمک پالایشگاه شازند اراک و سازمان بنادر و دریانوردی ۸۰ درصد از سوخت مورد نیاز ناوگان را در سال گذشته در داخل تامین کردیم و پیش‌بینی ما این است که امسال تا ۹۵ درصد از سوخت مورد نیاز را در داخل تامین نماییم.
وی ادامه داد: با وجود اینکه نسبت به تامین سوخت از دست‌اندرکاران بسیار سپاسگزاریم، اما قیمت سوخت داخلی با توجه به مسئله مالیات بر ارزش افزوده و نیز دور بودن پالایشگاه از بنادر جنوبی نسبت به سوخت خارجی گران تر است که تقاضا داریم در این زمینه توجهی ویژه صورت گیرد و این قیمت به نرخ جهانی نزدیک شود.

وی با بیان اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هم اکنون ۱۶۷ هزار جعبه کانتینر به ظرفیت ۲۴۵ هزار TEU در اختیار دارد، افزود: این دارایی‌ها همزمان با استفاده در دریا در بخش حمل و نقل ترکیبی نیز مورد استفاده هستند و در کنار ۱۳۱ واگن مخزن‌دار و ۴۰۸ واگن لبه‌کوتاه در حال خدمت رسانی به صاحبان کالا می باشند.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران سال ۱۴۰۰ را سالی موفق برای مجموعه تحت مدیریت خود ارزیابی کرد و گفت: در ۵ ماهه نخست سال جاری ۴۳ درصد رشد در عملیات حمل و نقل دریایی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کردیم که حاصل آن درآمد ۴۲۱ میلیون دلاری برای شرکت بود.
وی سهم کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در حمل و نقل و لجستیک کشور را ۲۱ درصد اعلام کرد و گفت: تمام این دستاوردها در زمانی رخ داده که تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه قرار داشته ایم.

از بانک‌های خارجی انتظاری نداریم، اما متاسفانه برخی از بانک‌های داخلی نیز بعضا دسترسی به منابع ما را محدود می‌کنند که با توجه به ماموریت ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم با حمایت مسئولان مربوطه به ویژه در سازمان بنادر و دریانوردی این مشکلات رفع شوند

مدرس خیابانی در ادامه اظهارات خود به موضوع محدودیت‌های بانکی ناشی از تحریم اشاره کرد و گفت: ما از بانک‌های خارجی انتظاری نداریم، اما متاسفانه برخی از بانک‌های داخلی نیز بعضا دسترسی به منابع ما را محدود می‌کنند که با توجه به ماموریت ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم با حمایت مسئولان مربوطه به ویژه در سازمان بنادر و دریانوردی این مشکلات رفع شوند.

با همکاری شرکت‌های داخلی توافقنامه ساخت دو فروند شناور ۳۷ هزار تنی در جنوب و سه شناور در شمال کشور امضاء شده است که طی دو سال اخیر منتظر تامین مالی مانده‌اند

مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی در ادامه اظهارات خود به تلاش ناوگان ملی برای استفاده از توانمندی‌های داخلی اشاره‌ای داشت و گفت: با همکاری شرکت‌های داخلی توافقنامه ساخت دو فروند شناور ۳۷ هزار تنی در جنوب و سه شناور در شمال کشور امضاء شده است که طی دو سال اخیر منتظر تامین مالی مانده‌اند. امیدواریم با یاری صندوق توسعه ملی این مهم نیز اجرایی شود، ضمنا با توجه به مسائل اخیر در دریای خزر و نیاز به خدمات کشتی‌های رو_رو یک فروند را به صورت اجاره‌ای در این منطقه فعال خواهیم کرد و امیدوار هستیم به زودی با همکاری یاردهای داخلی این شناور ساخته شود.
مدرس خیابانی در پایان به موضوع بیمه و رده‌بندی‌ها اشاره و تصریح کرد: هم اکنون بیمه شناورها و رده‌بندی آنها از طریق شرکت‌های داخلی صورت می‌گیرد، همچنین در آذرماه سال جاری دریانوردان فعال در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱۰۰ در صد ایرانی خواهند بود.

کد خبر: ۱۱۱٬۷۹۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha