۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۰
بازار لبنیات خراسان جنوبی در قبضه برندهای غیر بومی؛ شرکت سرمایه گذاری راه اندازی شود
گزارش بازار؛

بازار لبنیات خراسان جنوبی در قبضه برندهای غیر بومی؛ شرکت سرمایه گذاری راه اندازی شود

بیرجند- تولیدکنندگان صنعت لبنیات خراسان جنوبی معتقدند قبضه بازار لبنیات توسط برندهای خارج استانی و عدم حمایت از سرمایه گذاران بومی موجب رکود و تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی در این بخش شده است.

بازار؛ گروه استان ها: وضعیت صنایع لبنی خراسان جنوبی مدت ها است که شیر تو شیر شده است و  بیشتر کارخانه های شیر این استان را به حالت تعطیل درآورده است و سرمایه های میلیاردی؛ بدون استفاده خاک می خورد.

هر صنعتی که واحدهای تولیدی آن با حدود نیمی از ظرفیت به فعالیت خود ادامه دهد بدون شک، دچار چالش، مشکل و یا رکود است؛ متاسفانه، صنعت لبنیات خراسان جنوبی چندسالی است به حالت رکود درآمده است که طی چند ماه اخیر جلسات متعددی در اتاق بازرگانی و در دستگاه های ذیربط دولتی برای حل مشکلات این بخش برگزار شده اگرچه از نظر رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند جلسات دولتی ها برای بخش خصوصی خروجی اثر بخشی نداشته است.

برون رفت از مشکلات با فراوری
سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در کمیسیون مشترک کشاورزی و صنعت اتاق بازرگانی  با تاکید بر این که برای برون رفت از مشکلات در حوزه شیر باید به سمت فراوری گام برداریم و ارزش افزوده ایجاد کنیم، اظهارکرد: صنایع تبدیلی لبنی به نحوی در استان ایجاد کنیم که از قیمت تعزیراتی که دولت دارد خارج و سود دهی داشته باشد.

خیریه با اذعان به اینکه باید در صنایع بالا دست لبنی از جمله شیرخشک و بستنی سرمایه گذاری شود ، تصریح کرد: بهترین کار در حوزه سرمایه گذاری صنایع لبنی توسعه است چرا که زیرساخت های آن از قبل ایجاد شده است.

وی با اظهار گلایه از صدور مجوزهای مازاد در حوزه تولید عنوان کرد: باید از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به مجلس و دولت اعلام شود تا این قانون اصلاح شود و صدور مجوزها بر اساس ظرفیت های موجود در منطقه باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند بر ایجاد یک شرکت سرمایه گذاری در حوزه شیر و فراورده های لبنی  در استان تاکید کرد و افزود: با ایجاد این شرکت می توان در حوزه فراورده های لبنی به صورت گروهی ورود کرد.

وی از واحدهای لبنی استان خواست تا مشکلات، طرح ها و پیشنهادات خود را برای توسعه و یا فعال کردن واحدها به جهاد کشاورزی اعلام کنند.

خیریه با بیان اینکه اهلیت سرمایه گذاران باید مورد بررسی قرار گیرد،  تصریح کرد: مشکلات واحدها از سوی کارشناسان امر بررسی و اولویت بندی خواهد شد و در زمینه ارائه تسهیلات و سرمایه در گردش از سوی جهاد کشاورزی اقدام خواهد شد.

بازار لبنیات خراسان جنوبی در قبضه برندهای غیر بومی؛ شرکت سرمایه گذاری راه اندازی شود" height="400" src="https://media.tahlilbazaar.com/d/2021/07/31/4/84607.jpg" width="600" />

درخواست۷۰ میلیارد اعتبار برای تکمیل زنجیره شیر
اکبری  معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با تشکر از پیگیری های اتاق بازرگانی در زمینه شیر و مشکلات کارخانجات این حوزه گفت: برآورد کردیم که ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا زنجیره شیر را در استان تکمیل کنیم.

 وی با بیان اینکه در حال حاضر تسهیلاتی برای تکمیل این زنجیره نداریم گفت: تامین تسهیلات بانکی را پیگیر هستیم و اگر رقم محقق نشد از اعتبارات تسهیلات صنایع برای این امر می گذاریم.

معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سرمایه در گردش را برای برخی کارخانه هایی لبنی فعال  در استان را تامین می کنیم، گفت: با بررسی های کارشناسی و بازدیدهای انجام شده اولویت را برای ستره و نیمبلوک بگذاشته ایم.

وی با بیان اینکه در حوزه شیر هم اکنون ارزش افزوده در استان نداریم، بیان داشت: اگر چربی را بالا ببرند دیگر روی قیمت گذاری سایر فراورده ها بحث تعزیراتی نیست.

اکبری با بیان اینکه تلاش داریم تا میزان خروج شیر خام از استان را کاهش دهیم، تصریح کرد: باید با ایجاد صنایع تبدیلی ارزش افزوده برای استان را داشته باشیم.

جذب تنها ۳۰ درصد تولید شیر در استان
محمد علی حسینی مدیر امور صنایع جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه دو مجوز ایجاد صنایع شیر خشک در استان را تا کنون صادر کرده ایم، بیان کرد: ظرفیت تولید شیر استان برای ایجاد این دو کارخانه پاسخگو است و مشکلی وجود ندارد.

 وی با بیان اینکه در صدور مجوز منع قانونی نداریم، تصریح کرد: ملاک ما در بررسی های برای ظرفیت منطقه پروانه بهره برداری است که تا کنون در حوزه شیر خشک پروانه ای بهره برداری نداشته ایم.

به گفته وی ظرفیت اسمی کارخانجات در بحث شیر ۱۴۶ هزار تن فراوری شیر است که تنها ۳۰ درصد شیر تولیدی استان جذب می شود.

وی ادامه داد: قرار نیست مجوز ندهیم که کارخانه دار می خواهد یک روز مشکلات را حل کند و جذب را بالا ببرد.

وی با بیان اینکه در حوزه تولید باید رقابت وجود داشته باشد، عنوان کرد: ظرفیت استان برای دو کارخانه ای که مجوز صادر کرده ایم جواب می دهد و هر دو را در زمینه تسهیلاتی حمایت خواهیم کرد.

اعطای مجوز بر اساس ظرفیت سنجی باشد
محمد رضا دهقان یکی از فعالان و سرمایه گذاران صنایع لبنی خراسان جنوبی بیان داشت: مسئولان در اعطای مجوزهای تولیدی ظرفیت های منطقه را در نظر داشته باشند.

 وی با بیان اینکه در استان همزمان دو مجوز احداث کارخانه شیر خشک صادر شده است، اظهارکرد: در شرایط فعلی اقتصادی ایجاد رقابت برای سرمایه گذاران هزینه دارد و باید در حوزه صدور مجوزها برنامه داشته باشیم.

وی به مشکلات کارخانه لبنی البان قهستان به عنوان مجموعه تحت مدیریت خود اشاره کرد و افزود: کمبود نقدینگی و تصفیه فاضلاب از جمله مشکلات این واحد است.

 وی با اذعان به اینکه ۲۲ سال در حوزه شیر فعالیت کرده است، ادامه داد: ظرفیت اسمی کارخانه البان ۲۵ تن است که اگر دو میلیارد تومان نقدینگی به ما کمک شود می توانیم ۱۵ تن از این ظرفیت را فعال کنیم.

بازار لبنیات خراسان جنوبی در قبضه برندهای غیر بومی؛ شرکت سرمایه گذاری راه اندازی شود" height="400" src="https://media.tahlilbazaar.com/d/2021/07/31/4/84608.jpg" width="600" />

اعتباراتی که مشکلی را حل نکرده است
جواد غریبی مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی هم در این جلسه عنوان کرد: باید بررسی شود کارخانجاتی که تسهیلات تکلیفی گرفته اند در کجا هزینه کرده اند.

 وی عنوان کرد: اگر ۵۰ درصد ظرفیت اسمی واحدهای لبنی استان هم فعال بود اکنون دامداران ما با این حجم از مشکلات مواجه نبودند.

 وی با اذعان به اینکه باید مشکل کارخانجات را بررسی و چرایی عدم فعالیت آنها را شناسایی کنیم، بیان کرد: برخی از کارخانه های ما جزو مجهز ترین کارخانجات هستند اما چرا با ۱۰ درصد ظرفیت کار می کنند؟

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی ادامه داد: اعتباراتی که به برخی واحدهای لبنی اعطا شده درست هزینه نشده و مشکلی از صنعت شیر استان برداشته نشده است.

وی با بیان اینکه از ۱۱ کارخانه شیر استان تنها دو واحد با ظرفیت اسمی کامل کار می کنند؛ گفت: باید مدیریت اعتبارات داشته باشیم.

جلسات بدون خروجی
رمضانی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند هم در این جلسه گفت: بخش خصوصی در حوزه صنایع شیر گلایه مند است زیرا دولت و جهاد کشاورزی حمایت نکرده است.

وی عنوان کرد: استاندار وقت در سال ۹۸ بازدیدی از واحد لبنیات قهستان داشتند یک میلیارد تومان تسهیلات مصوب شد اما پرداخت نشد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه جلسه معاون استاندار با واحدهای لبنی از نظر من خروجی قانع کننده ای برای این صنعت نداشته است، ادامه داد: باید مشکلات صنایع لبنی احصا و برای حل آنها راهکار عملیاتی و اجرایی داده شود.

تا زمانی که رقابت در دریافت شیرخام در استان نداشته باشیم موفق نخواهیم بود و نبود رقابت به دلیل نبود نقدینگی است

رمضانی ادامه داد: تا زمانی که رقابت در دریافت شیرخام در استان نداشته باشیم موفق نخواهیم بود و نبود رقابت به دلیل نبود نقدینگی است.

وی با بیان اینکه امروز بازار تشنه لبنیات است، گفت: باید تسهیلات را به واحدهایی بدهیم که نیاز استان را تولید و تامین می کنند.

رمضانی بیان کرد: شیر خشک در استان ما محکوم به شکست است زیرا در استان بازار ندارد و باید تولید کنند و نگه دارند تا زمانی بتوانند صادرات انجام دهند.

امینی نماینده بازرسی استان هم در این جلسه گفت: باید مشکلات تمام واحدها احصا شود و تیم نظارتی مشکلات را بررسی کند و بعد برنامه ریزی برای حل آنها انجام شود و صرفا کمک ها و تسهیلات دولتی برای چند واحد خاص نباشد.

بازار لبنیات خراسان جنوبی در قبضه برندهای غیر بومی؛ شرکت سرمایه گذاری راه اندازی شود" height="418" src="https://media.tahlilbazaar.com/d/2020/10/10/4/45392.jpg" width="600" />

قبضه بازار لبنیات توسط برندهای خارج استانی
پورسجادی نماینده سهام داران فراز لبن هم در این جلسه اظهار کرد: ظرفیت کارخانه فراز لبن ۲۰ تن است و تا سه ماه آینده مشکلات ما برای بازگشت به چرخه فعالیت حل خواهد شد.

 وی ادامه داد: دو میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم تا با ظرفیت ۱۰ تن به چرخه تولید برگردیم.

وی با بیان اینکه برخی کارخانه های شیر استان به ایستگاه شیر تبدیل شده است، تصریح کرد: کارخانه ای که ۳۰ تن شیر پمپاژ می کند باید ۴۵ نیرو داشته باشد اما شاهد هستیم با ۴ یا ۵ نیرو فعالیت می کنند و این یعنی تنها ایستگاه پمپاژ شیر هستند.

پورسجادی گلایه کرد: امکانات شهرک صنعتی را در اختیار شرکت هایی گذاشتیم که کارخانه ای در استان ندارند و صرفا انبارهای پخش هستند.

 وی با بیان اینکه اینها کمر کارخانه های شیر و دامدار را شکسته اند، ادامه داد: تا زمانی به این شکل جلو برویم محکوم به شکست هستیم.

وی با بیان اینکه برندهای خارج استان تمام بازار تجاری استان را گرفته اند، عنوان کرد:  تعریف شهرک صنعتی چیست؟ اگر تولید کننده هستند در شهرک باشند و اگر انبارداری می کنند که از شهرک خارج و بروند انبار کرایه کنند و جای تولید کننده را اشغال نکنند.

پور سجادی که در حوزه دامداری نیز فعالیت می کند گفت: کارخانه دار از دامدار شیر را مدت دار می خرد اما ما نمی توانیم به دام بگوییم مدت دار علوفه بخورد.

وی بیان داشت: برای هر راس دام امروز حداقل ۱۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه برای سرمایه در گردش مورد نیاز دامدار است.

اعتصامی رئیس هیئت مدیره شرکت گاوداران و ستره هم در این جلسه عنوان کرد: حذف اجباری کارخانجات کار درستی نیست.

وی با بیان اینکه ستره در سال ۹۶ کارگاه بود که با ظرفیت ۶تن تولید خریداری شد، گفت: امروز ظرفیت ما به ۱۷ تن رسیده که ۹  تن  را فراوری می کنیم و ۶ تن مازاد را به خارج از استان ارسال می کنیم.

اعتصامی تصریح کرد: اگر ۵ تا ۷ میلیارد تومان به ستره تزریق شود تعهد می دهیم ۱۳ تن شیر را جذب  و فراوری کنیم.

 وی ادامه داد: همچنین برنامه ریزی کرده ایم طرح توسعه را برای ایجاد تولید پنیر را هم داشته باشیم.

سجادی مدیر یک کارگاه تولید کشک در سربیشه هم گفت:  از کارگاه های کوچک حمایتی نشده است فقط سنگ اندازی و مانع تراشی می کنند.

 وی عنوان کرد: ما مشکلاتی در حوزه عدم صدور مجوز بسته بندی را داریم که در این زمینه باید با نماینده علوم پزشکی مشکلات را مطرح و بررسی کنیم.

 کاظمیان مدیر واحد تولید بستنی هاشیمه هم گفت: متقاضی ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات هستیم تا بتوانیم خط تولید پنیر سنتی را هم ایجاد کنیم.

سرمایه گذاران صنایع لبنی خراسان جنوبی همچنان چشم به وعده های مسئولان دوخته اند تا شاید بتوانند در این شرایط با کمک های حداقلی در جهت افزایش ظرفیت تولید گام بردارند.

کد خبر: ۱۰۱٬۰۸۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha