به گزارش بازار به نقل از ایبنا، بازار ارز پیش از تعطیلی یاد شده، در روزهای پایانی تیرماه، روند نسبتا کاهشی را دنبال می کرد، اما پس شروع فعالیت این بازار در روز دوشنبه چهارم مردادماه، فعالان بازار ارز نظاره گر تغییر مسیر شاخص ارزی به روند صعودی بودند.
به گونه ای که هر اسکناس دلار آمریکا در معاملات روز دوشنبه هفته گذشته (۴ مردادماه ۱۴۰۰) توسط صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور، با رشد حدود ۵۰۰ تومانی نسبت به دوشنبه قبل تر (۲۸ تیرماه ۱۴۰۰) به قیمت ۲۴۵۶۲ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد.
فعالان بازار معتقد بودند، رفتار بازارساز در جهت ممانعت از ورود تقاضای کاذب در مقابل صرافی های بانکی همچون ملی، بوده است. به گونه ای که دومین روز کاری هفته (سه شنبه ۵ مردادماه ۱۴۰۰)، با توجه به افت نسبی نرخ دلار در بازار آزاد، بهای این اسکناس آمریکایی در صرافی های بانکی و مجاز نیز با کاهش نسبت به روز قبل، به نرخ ۲۴۴۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد.
در نهایت در آخرین روز کاری هفته یعنی چهارشنبه ششم مردادماه ۱۴۰۰، شاخص ارزی اندکی افزایش داشت و به رقم ۲۴۴۹۹ تومان رضایت داد که این نرخ نسبت به روز سه شنبه، ۹۹ تومان گران تر شده است.
مروری بر روند شاخص ارزی در ده روز گذشته نشان می دهد در این مدت، نرخ فروش دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور تقریبا در میانه کانال بیست و چهار هزار تومان در نوسان بوده است. هرچند در این مدت ده روز، کمترین نرخ دلار پیش از آغاز تعطیلات شش روزه رقم خورده بود. در حقیقت همان طور که در نمودار زیر مشاهده می شود، قیمت فروش دلار آمریکا در معاملات روز دوشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰ به کمترین سطح روزه به قیمت ۲۴۰۵۹ تومان رسیده بود.
از یورو چه خبر؟
دیگر ارز پرطرفدار بازار ارز یعنی یورو در هفته ای که گذشت، تقریبا روند با ثباتی را در سه روز کاری خود تجربه کرد. به گونه ای که در روز دوشنبه (۴ مردادماه ۱۴۰۰) با رشد اندک نسبت به پیش از تعطیلات شش روزه، به قیمت ۲۸۷۹۷ به متقاضی دریافت یورو فروخته شد. این نرخ در دومین روز هفته دستخوش تغییر شد و با افت ۱۱۳ تومانی به قیمت ۲۸۶۸۴ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد. در نهایت در سومین و آخرین روز کاری هفته گذشته نیز، بهای فروش یورو در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور به رقم ۲۸۸۳۵ تومان رسید که نسبت به روز سه شنبه، ۱۵۱ تومان گران تر شد.
همان طور که در نمودار زیر مشاهد می شود، در ده روز گذشته، بر خلاف دلار، مسیر نسبتا کاهشی برای یورو به ثبت رسیده است. به گونه ای که در این مدت، بیشترین نرخ یورو در تاریخ دوشنبه بیست و یکم تیرماه بود و پس از آن، جریان قیمت گذاری یورو، به طور نسبی کاهشی بوده است.
نظر شما