به گزارش بازار، بهراد منتظری در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که فعالان حوزه فولاد و آهن چه درخواستی از رئیس جمهور منتخب و دولت سیزدهم دارند؟ گفت: از دولت جدید درخواست داریم پوپولیستی رفتار نکنند، چرا که این گونه عملکردها با ایجاد موانع بر سر راه توسعه، پیشبرد فعالیت های زیرساختی را به تعویق می اندازد و به اقتصاد و تولید آسیب می زند.
فاصله گرفتن از تصمیمات خلق الساعه پیشران توسعه
مدیرعامل آهن آنلاین با اشاره به آفت دستورالعمل های ناگهانی بر صاحبان صنایع به صدای بورس گفت: دولت باید از تصمیمات خلق الساعه بپرهیزد و با عملکرد شفاف، توسعه زیرساخت ها را در دستور کار خود قرار دهد، مردم نیز باید صبور باشند و بدانند به ثمر نشستن فعالیت های عمرانی و توسعه ای نیاز به زمان دارد. تلاش باید سرلوحه کار همه باشد، دانشجویان ایرانی نیز همچون دانشجویان سایر کشورها باید در کنار تحصیل، کار کنند، به جای توقع از دولت، فرهنگ کار کردن در دوره دانشجویی باید جا بیفتد، رسانه ها نیز در این فرهنگ سازی باید کمک کنند.
در حال حاضر بیلت و شمش فولادی ایران به جنوب شرق آسیا صادر می شود، افزایش صادرات ارتباط مستقیم با حل مسئله برجام و اصلاح قوانین صادراتی دارد
وی با اشاره به اهمیت صادرات گفت: در حال حاضر بیلت و شمش فولادی ایران به جنوب شرق آسیا صادر می شود، افزایش صادرات ارتباط مستقیم با حل مسئله برجام و اصلاح قوانین صادراتی دارد.
اگر دولت بتواند مشکل ارز را حل بکند، صادرات کم و مصرف داخلی بیشتر شود، این مسئله برای کسبوکارهای داخلی فولاد تاثیر مثبت دارد
منتظری ادامه داد: «اگر دولت بتواند مشکل ارز را حل بکند، صادرات کم و مصرف داخلی بیشتر شود، این مسئله برای کسبوکارهای داخلی فولاد تاثیر مثبت دارد. سازمانهای برنامه و بودجه، صمت، بانک مرکزی و حتی سیاست خارجه در تحقق این امر، موثر هستند.»
وی همچنین در مقابل این سوال که در سال پیشرو آیا قیمت فولاد و محصولات آن افزایش مییابد یا خیر، چنین پاسخ داد که این مسئله به سه پارامتر برمیگردد: صادرات، نرخ ارز و تولید داخل؛ با توجه به این که مشکل تولید داخلی وجود ندارد و با فرض صادرات ثابت، اگر نرخ ارز تغییری نکند، انتظاری برای افزایش قیمت فولاد نیست
در بحث اقتصاد، مسئلهای تحت عنوان از دست دادن بازار وجود ندارد. در برابر این پرسش بازاری مانند قطر و عراق، این میزان عرضه و تقاضا است که تعیینکننده است
منتظری در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری بازار مبنی بر اینکه آیا ایران بازار فولاد کشورهای همسایه مثل عراق را از دست داده است؟ گفت: در بحث اقتصاد، مسئلهای تحت عنوان از دست دادن بازار وجود ندارد. در برابر این پرسش بازاری مانند قطر و عراق، این میزان عرضه و تقاضا است که تعیینکننده است. در حال حاضر فولاد و آهن ایران دارای کیفیت جهانی است و حتی قیمت آن از ترکیه ایها پایین تر است.
وی همچنین مجددا تاکید کرد که در بازار امروز که بازار سرعت است، تنها سیستم سریع و چابک زنده میماند و در این مورد، اضافه شدن بخش انبار آهنآنلاین با توجه به نیازی که در چند سال اخیر در بازار به وجود آمده را مثال زد.
آهن آلاین بورسی می شود
منتظری، مدیرعامل آهن آنلاین بیان کرد: در بازار امروز، سرعت یکی از فاکتورهای اصلی فعالیت های تجاری است، آهن آنلاین علاوه بر سرعت در فناوری نیز پیشتاز است، این شرکت علاوه بر فعالیت های کنونی، ارائه خدمات به تامین کننده را نیز در دستور کار قرار داده است.
منتظری افزود: تامین مالی و شفافیت از جمله مهمترین مزیت های بورس است، عرضه آهن آنلاین در بورس، از جمله برنامه های چشم اندازی این شرکت است.
مدیرعامل آهن آنلاین در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه های صادراتی و تولید بیش از ۸۰۰ هزار مسکن ریاست جمهوری جدید قابلیت اجرا دارد، بیان کرد: به عنوان یک فعال اقتصادی معتقدم، اجرای پروژه های مطرح شده توسط ریاست جمهوری ارتباط مستقیم با حل مشکلات ارزی و بانکی، تحریمها و برجام دارد. همچنین چینش کابینه وزرا در دولت جدید، به خصوص وزرایی که در وزارت اقتصاد، امور خارجه، صمت و همچنین بانک مرکزی به صندلی قدرت تکیه می زنند، در عملیاتی شدن پروژهها تاثیر مستقیم دارد.
در پاسخ به بحث درخواست و انتظار مجموعهای مانند آهنآنلاین از دولت در برابر چالشهای صنعت فولاد سوال دیگری بود که بهنام کیامرزی (رئیس هیئت مدیره آهنآنلاین) اذعان داشت که از دولت و رئیس جمهوری جدید انتظاری ندارد! او خاطرنشان کرد که مجموعه آهنآنلاین بر پایه این نگاه استوار است که با وجود مشکلات، این سازمان چه مشکلی را میتواند به چه روشی اصلاح کند. نکته دیگری که اشاره شد، این بود که دولت بهتر است به اصلاح زیرساختها که مسئله مهم و زمانبری است، بپردازد و همچنین معضل دخالت بیش از حد دولت ایران در اقتصاد نسبت به سایر کشورها هم مطرح است.
منتظری در ادامه گفتههای کیامرزی اضافه کرد که انتظار دارد دولت تغییرات خلقالساعه ندهد و شرکتی مانند آهنآنلاین به صورت چابک، در کنار تغییرات در حال رشد است.
نه به امید دولت هستیم نه به آن دل بسته ایم
بهنام کیامرزی رئیس هیئت مدیره آهن آنلاین در این نشست خبری، تبدیل شدن آهن آنلاین به هلدینگ را یکی از مهمترین برنامه های این شرکت عنوان کرد و گفت: نه به امید دولت هستیم و نه درخواستی از دولت داریم چرا که منطقی نیست، دست بخش خصوصی به سمت دولت دراز باشد. ۱۲ سال پیش آهن آنلاین ایجاد شد و سعی می کنیم خود را با شرایط وفق بدهیم و در شرایط کنونی پیشرفت کنیم.
وی افزود: یکی از افتخارات ما این است که در آهن آنلاین کارمند نداریم و تمام کارکنان در این شرکت، شریک هستند، تلاش کردیم همچون شرکت های موفق بین المللی آهن آنلاین را مدیریت کنیم و بر همین اساس بالاترین سطح رفاهی (از جمله بیمه تکمیلی، کافی شاپ، اتاق استراحت) برای همکاران این شرکت در هماکنون و در آینده نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: گسترش انبار آهن آنلاین از جمله برنامه های توسعه ای این شرکت است. با این طرح توسعه ای، آهن آنلاین در بخش فروش به واردکنندگان بزرگ کمک می کند و به نحوی مسوولیت فروش محصولات را خود به عهده می گیرد.
کیامرزی ضمن بیان این مسئله که خدماتی که شرکت آهن آنلاین ارائه می دهد مثل انباری منظم، آنلاین، کنترل کیفیت کالاها و رصد جزئیات کالایی قوی است، افزود: ایجاد پایگاهی برای فروش محصولات در دستور کار مجموعه ما وجود دارد.
وی در ارتباط با این پرسش که آیا افزایش قیمت جهانی فولاد بر قیمت این محصول در داخل کشور تاثیر گذار است، بیان کرد: علاوه بر قیمت جهانی فولاد، قیمت ارز، تصمیمات دولت، وضع قوانین جدید نیز بر تعیین قیمت داخلی این محصول تاثیر گذار است.
نظر شما